Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Guider

Vi vet att nyckeln till en lyckad expedition är kunniga och entusiasmerande guider. Det är de här guiderna som tar er med på äventyr runt om i världen! Flera av dem har mer än 20 års erfarenhet av polarområdena och många pendlar varje år mellan Arktis och Antarktis.

 • Adam Rheborg

  Guide och expeditionsledare

  Sedan 1998 har Adam guidat äventyrliga turister bland valrossar och isbjörnar på Svalbard. Han arbetar heltid som expeditionsledare, dykledare, guide, fotograf och föreläsare över hela världen. Under stora delar av året pendlar han mellan Arktis, Antarktis och våra ReQuest-resmål.

  Läs mer
 • Adrian Nordenborg

  Guide

  Adrian har ägnat större delen av sitt liv åt att äventyra i ett 100-tal länder världen över. Han har gjort nästan allt – från att leda skattjakter i Marocko och skidåkning i Iran till att paddla kajak utanför Manhattan. Adrian hyser stor kärlek till djur och natur och är en av PolarQuests verkliga veteraner.

  Läs mer
 • Anette Bombosch

  Guide

  Annette fascinerades tidigt av marina djur vilket ledde till studier i marinbiologi på Nya Zeeland och en master i marina skyddsområden. I samband med studierna fick hon möjlighet att besöka Antarktis och det var där, som hon smittades av den välkända polarbacillen.

  Läs mer
 • Anette Scheepstra

  Guide

  Det var år 2007, när Annette studerade vitkindade gäss på Svalbard, som hon blev smittat av polarbacillen. Hon förälskade sig i det mäktiga landskapet och sedan dess har hon återvänt varje år. Idag varvar hon sitt arbete som lärare på hemmaplan med guidning på expeditionskryssningar i Arktis.

  Läs mer
 • Andreas Bergström

  Guide och expeditionsledare

  Andreas växte upp i Botswana och i Uppsala och har studerat biologi på Sveriges Lantbruksuniversitet. Han började guida på Svalbard 2008 och har parallellt med det fortsatt arbeta med forskningsprojekt om allt från möss i Kalahariöknen till glaciärer och havssköldpaddor i Costa Rica.

  Läs mer
 • Beau Pruneau

  Guide och Expeditionsledare

  Under sin uppväxt i en timmerstuga i den kanadensiska vildmarken lärde sig Beau tidigt att uppskatta naturen samtidigt som han fick kunskap om navigering, spårning och vapenhantering. Han har besökt nästan alla världsdelar och älskar att spana efter isbjörnar ute på däck.

  Läs mer
 • Carol Knott

  Guide

  Carol har en magisterexamen i arkeologi och historia från University of Glasgow och har arbetat med utgrävningar vid flera stora medeltida kloster, palats och historiska trädgårdar. 1988 återvände hon till Skottland, och har sedan dess bott och arbetat bland öarna i Yttre Hebriderna.

  Läs mer
 • Christian Engelke

  Guide och expeditionsledare

  Christian är en av PolarQuest mycket kunniga och populära expeditionsledare med stor erfarenhet från våra polarområden. Christian har spenderat många år på flertalet platser kring Grönland och är en av PolarQuests främsta experter om just Grönland.

  Läs mer
 • David Berg

  Guide och expeditionsledare

  David är utbildat till geovetare och naturguide vid Umeå universitet. Vid sitt första besök på Svalbard drabbades han av den ökända polarbacillen, och sedan dess har han varit både på Grönland, Svalbard och Antarktis flera gånger. David har även jobbat som hundspannsförare både i Sverige och på Svalbard.

  Läs mer
 • Elke Lindner

  Guide och expeditionsledare

  Elke är en sann polarexpert. Hon har arbetat som guide och expeditionsledare från Svalbard och Grönland i norr till Sydgeorgien och Antarktis i söder, men har även studerat ekologi och marinbiologi vid universitetet på Svalbard (UNIS). Åren i Arktis har även resulterat i att Elke nu talar skandinaviska.

  Läs mer
 • Erik Edvardsson

  Guide

  Erik är utbildad biolog med inriktning mot ekologi och naturvård och har stor erfarenhet av fältarbete och naturinventeringar i hela Sverige. Erik har även jobbat flera år som guide på Nordens ark i Bohuslän och älskar att dela med sig av sin kunskap och passion för djur och natur - i ord men också på bild.

  Läs mer
 • Gunilla Lindh

  Guide

  Gunilla har arbetat heltid som expeditionsguide i våra polarområden sedan sju år tillbaka. Under den svenska sommaren finner du henne i Arktis och under vinterhalvåret arbetar hon på expeditioner till Antarktis och Sydgeorgien. När hon inte guidar gäster är hon oftast på resande fot.

  Läs mer
 • Hadleigh Measham

  Guide och Expeditionsledare

  Engelsmannen Hadleigh är en sann polarfantast och spenderar större delen av året ombord på isförstärkta fartyg och isbrytare i Antarktis och Arktis. När han inte jobbar, ägnar han sig gärna åt dykning och skidåkning eller fyller stora canvasdukar med motiv inspirerade av sina erfarenheter ute i fält.

  Läs mer
 • Hannah Lawson

  Guide och Expeditionsledare

  Hannah har studerat både konst och zoologi och delar sin tid mellan att göra konstverk i sin ateljé och att arbeta som naturguide, gummibåtsförare och expeditionsledare på diverse expeditionsfartyg i Arktis och Antarktis. Hennes kärlek till marina däggdjur och fåglar för henne runt om i världen.

  Läs mer
 • Henrik Haaning Nielsen

  Guide och Expeditionsledare

  Henrik har deltagit i många Svalbardsexpeditioner men även i Davis sund, i nordöstra Grönlands fjordar och i Grönlandshavet i syfte att räkna och kartlägga sjöfåglar och marina däggdjur. Han är även en tålmodig observatör och fotograf och står gärna och spanar ute på däck i timmar.

  Läs mer
 • Henrik Törnberg

  Guide

  2018 blev Henrik en del av PolarQuest i rollen som Operation Manager och arbetar ”bakom kulisserna” med säkerhet och logistik för våra gäster och guider. Polarbacillen har ett fast grepp om honom, och han guidar ett antal turer per år för att komma ut och uppleva den natur som han är så fascinerad av.

  Läs mer
 • Ida Olsson

  Guide och Expeditionsledare

  Ida växte upp i Sverige och är utbildad gymnasielärare inom idrott och hälsa samt historia. Under sin studietid arbetade hon som forsrännings- och skoterguide och efter en tid som lärare blev hon guide på heltid ute i Sveriges nordligaste vildmark. Just nu bor hon i Longyearbyen på Svalbard.

  Läs mer
 • Karin Amby

  Guide

  Karin bodde permanent i Longyearbyen i nio år. Under den tiden hann hon studera Svalbards fascinerande flora, sluta vara hundrädd och börja köra hundspann, bli mamma till två barn och starta företaget FatBike Spitsbergen. Idag försörjer hon sig som frilansande guide och är stolt hemmamamma mellan uppdragen.

  Läs mer
 • Magnus Danbolt

  Guide

  Marinbiologen Magnus forskning har tagit honom på expeditioner över hela världen. Han har utforskat allt från tropikerna till polartrakterna och har bland annat inventerat pingviner i Subantarktis, munksälar i Afrika samt forskat på blåval i haven kring Island och Grönland.

  Läs mer
 • Malenthe Teunis

  Guide

  Malenthe har alltid fascinerats av polartrakterna och läser ett magisterprogram inom biologi och ny teknik. Hon har tillbringat en hel sommar i Ny-Ålesund på Svalbard, forskandes på silvertärnor. Sedan 2014 arbetar hon som guide för oss på PolarQuest, ett jobb hon älskade från dag ett!

  Läs mer
 • Manda Lundström

  Guide och Expeditionsledare

  Manda älskar marina däggdjur och har studerat marinbiologi på Island. På sitt CV har hon även glaciologi, geologi och ekologi vid Umeå universitet i Sverige. När Manda inte guidar för oss på PolarQuest arbetar hon inom miljövård med fokus på föroreningar och marksanering.

  Läs mer
 • Marcel Paul

  Guide

  Med sitt intresse för upptäcktshistoria och som hobbyfotograf har Nordpolen och Arktis alltid haft en särskilt stark dragningskraft på Marcel. Vid sitt första besök på Svalbard 2011 beslöt han att ge upp sitt stillasittande arbete och istället satsa på att bli polarguide.

  Läs mer
 • Martin Berg

  Guide och Expeditionsledare

  Martins brinnande intresse för fåglar och däggdjur har tagit honom till jordens alla hörn i sitt sökande efter sällsynta arter. Han har länge lockats av äventyr och har deltagit i en rad expeditioner till bland annat Amazonas, Kaukasus och Himalaya för att studera utrotningshotade eller okända fågelarter.

  Läs mer
 • Mattias Horntrich

  Guide och expeditionsledare

  Mattias startade sin karriär som guide på PolarQuest 2012 efter att ha arbetat som dykinstruktör runt om i världen i många år. Sommartid befinner han sig mestadels på Svalbard och under vintern i Antarktis. Mattias älskar de arktiska däggdjuren, men han är även en nyvunnen fågelfantast!

  Läs mer
 • Mia Lundqvist

  Guide

  Mia inledde sin karriär på PolarQuest 2010 och arbetar som samordnare för våra resor till Svalbard och Grönland. Samma år besökte hon Svalbard för första gången och blev förälskad i den arktiska naturen. Sen dess lämnar Mia kontorsstolen sommartid för att guida på Svalbard.

  Läs mer
 • Miriam Vermeij

  Guide

  2011 besökte Miriam Arktis för första gången, vilket bland annat ledde till ett uppdrag som fältassistent på den tyska polarexpeditionen samt på Netherlands Arctic Station på Svalbard. Hemma i Holland arbetar Miriam som guide, bland annat i en av Hollands största nationalparker.

  Läs mer
 • Nikita Ovsyanikov

  Guide

  Nikita är för närvarande biträdande vetenskaplig ledare och seniorforskare vid Wrangelöns statliga naturreservat i ryska Arktis. På Wrangelön har Nikita i decennier studerat dynamiken och beteendet hos isbjörnspopulationen. Han har även besökt isbjörnspopulationer över hela Arktis.

  Läs mer
 • Nils Carlsson

  Guide

  Passionerade biologen Nils har doktorerat i ämnet limnologi, läran om inlandsvatten, och är en av få personer i världen som har fått namnge en tidigare okänd art av krabba. När han inte guidar i våra polarområden arbetar han med frågor kring djurliv och invasiva arter för svenska myndigheter.

  Läs mer
 • Pär Skog

  Guide

  Efter sin militärtjänst som fjälljägare tog Pär sikte på världen och vid det här laget har han rest runt i över 100 länder. Han har också jobbat inom hotellnäringen i USA, på diverse fjällhotell i Sverige och guidat turister längs Norges kust. Sedan 2008 guidar han för oss på PolarQuest.

  Läs mer
 • Ronald Visser

  Guide och Expeditionsledare

  Ronalds arbete på Universitetet för marinbiologi i Groningen har bland annat tagit honom till Antarktis och Arktis. Sedan han blev smittad av ”polarbacillen” har han gjort flera vandringar på Svalbard, och även medverkat som volontär i fältarbeten kring forskning på gäss.

  Läs mer
 • Rutger Bianchi

  Guide

  Rutger har studerat biologi och har en särskild fascination för djur och växter i det arktiska klimatet. Sedan han en gång hälsade på sin flickvän på Svalbard har han varit ivrig att följa i hennes fotspår och arbeta som guide. Rutger älskar kylan, tystnaden och lugnet i ett vinterlandskap.

  Läs mer
 • Ryan Hope-Inglis

  Guide och Expeditionsledare

  Ryan startade sin guidekarriär som fors- och kanotinstruktör i södra Frankrike. Hans kärlek till polarområdena började växa fram 2013 och han har sedan dess återvänt till dessa avlägsna hörn som guide och expeditionsledare. Ryan bor nu i Longyearbyen på Svalbard.

  Läs mer
 • Sara Orstadius

  Guide och Expeditionsledare

  Sara är språkvetaren som bytte kontorstillvaron mot fjäll och vildmark och tillbringade flera år i Kebnekaise, Lofoten och Tromsø. Hon är numera bofast på Svalbard och guidar på vandringsturer och expeditionskryssningar om somrarna. Om vintrarna arbetar hon som skoter- och skidguide.

  Läs mer
 • Thérèse Horntrich

  Guide och expeditionsledare

  Thérèse är schweiziska och har sedan tidig ålder varit intresserad av naturen. Hon är utbildad till arktisk naturguide och har även en examen i medie- och kommunikationsvetenskap. År 2012 bosatte sig Thérèse på Svalbard och sedan dess jobbar hon året runt som guide, föreläsare och expeditionsledare.

  Läs mer
 • Zet Freiburghaus

  Guide

  Zet är en före detta framgångsrik landslagskanotist med en universitetsexamen i molekylärbiologi. Hans passion i livet är att resa och när han inte guidar för oss, eller jobbar som kajakguide på Antarktis, planerar han sitt nästa reseäventyr. Zets skarpa ögon och vana vid natur gör att han sällan missar ett djur.

  Läs mer
 • Åsa Lindgren

  Guide

  Till vardags arbetar Åsa med att planera och genomföra forskningsexpeditioner till polarområdena och de svenska fjällen. Hon har doktorerat vid Botaniska institutionen på Stockholms universitet och har forskat inom växtekologi på bland annat Kolahalvön och Svalbard.

  Läs mer