Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Svalbard

Sedan 1999 har vi arrangerat oförglömliga resor till den arktiska ögruppen Svalbard. Från maj till september färdas våra tre små expeditionsfartyg som endast tar 12 och 53 passagerare genom denna spektakulära vildmark med gnistrande glaciärer, vackra fjordlandskap och dramatiska bergskedjor. Valrossar vilar på stränderna och valar söker efter föda, medan Arktis konung, isbjörnen, majestätiskt vandrar över isarna. Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och alla våra resor är klimatkompenserade. Du reser alltid med både svensk- och engelsktalande guider. Välkommen ombord!

Upplev våra resor till Svalbard

 • Ulrich Kühn
 • Gummibåtskryssning
  Adam Rheborg
 • Maurizio Biancarelli
 • Magiska Svalbard
  Adam Rheborg
 • Magiska maj
  Maria Nordvall
 • Bråsvellbreen
  Mattias Henningsson
 • Zodiackryssning
  Arne Naevra
 • Adam Rheborg
 • Kerstin Langenberger
 • Knölval
  Peter & Beverly Pickford
 • Henrik Haaning Nielsen
 • Svalbard erbjuder många magnifika glaciärer
  Zet Freiburghaus
 • Ismås
  Magnus Lundgren
 • Svalbard i juli
  Annette J M Scheepstra
 • Sea Endurance har rymliga observationsdäck
  PolarQuest
 • PolarQuest
 • M/S Stockholm erbjuder rymliga observationsdäck
  Lisa Ström
 • Adam Rheborg
 • Små fartyg - stora ögonblick
  Niklas Nilsson
 • Ulrich Kühn
 • Zodiac-kryssning
 • Kerstin Langenberger
 • Val Svalbard
 • Mika Aberra
 • Johan Hammar
 • I am Production
 • Niklas Nilsson & Mattias Henningsson

Svalbard

Svalbard är en ögrupp i Norra ishavet, belägen mellan 76° och 81° nordlig bredd, rakt norr om Nordkap på norska fastlandet. Spetsbergen är den största och mest kända av öarna. Ibland kallas hela Svalbard för Spetsbergen, som är holländarnas ursprungliga namn på ögruppen. Andra öar är Nordaustlandet, Edgeøya, Barentsøya, Prins Karls Forland, Kong Karls Land, Kvitøya, Hopen och Bjørnøya. Den totala ytan är 62 400 kvadratkilometer, ungefär lika stort som Värmland, Dalarna och Hälsingland tillsammans.

Historia

Första gången som namnet Svalbard omnämns är i en isländsk årskrönika från år 1194: ”Svalbardr fundr” – Svalbard är funnet. Det råder dock delade meningar om huruvida det var landet eller iskanten som upptäcktes, då Svalbard kan tolkas som ”kall kust” eller ”kall kant”. Det skulle dröja flera hundra år innan någon av de stora nationerna i Europa upptäckte Svalbard. År 1596 seglade två holländska fartyg norrut för att runda Nordnorge i hopp om att hitta en genväg till Kina och Indien. Med ombord på ett av fartygen var lotsen Willem Barents, som är den som officiellt betraktas som upptäckaren av Svalbard. Holländarna imponerades av Svalbards dramatiska, spetsiga landskap, och kallade landet för Spitsbergen. Svalbard blev tidigt en naturlig startpunkt för flera mer eller mindre lyckade försök att nå Nordpolen. Ingen annanstans på jorden finns isfria vatten så långt norrut. Nordenskiöld, Amundsen och Andrée är några av de stora polarfarare som har haft siktet inställt på att nå Nordpolen.

Svalbards djur och natur

En resa på Svalbard lämnar få besökare oberörda. Det är en magisk värld med midnattssol och packis, gnistrande glaciärer och ett makalöst djurliv – endast ett stenkast från Nordpolen.

Till skillnad från många andra ställen i Arktis är djuren på Svalbard fredade, vilket gör att de inte skyr människan, utan snarare visar nyfikenhet. Exakt hur många isbjörnar som finns på Svalbard är svårt att säga då populationen rör sig över stora områden, men under en expeditionskryssning är chanserna goda att möta några av dem. Förutom isbjörnar finns det 21 olika däggdjursarter som lever på land och is eller i havet kring Svalbard. Hälften av dessa är valar. Andra däggdjur som vi hittar här är valross, olika arter av säl, polarräv och Svalbardsren.

Svalbard har även ett rikt fågelliv, framförallt havsfåglar som i stora kolonier häckar runt hela arkipelagen. Fler än 200 fågelarter har observerats på Svalbard och i dess farvatten, men bara ett par dussin arter häckar. Fyra arter utgör 95 procent av fågellivet: Spetsbergsgrisslan, stormfågeln, alkekungen och den tretåiga måsen. Deras enorma populationer återspeglar havets rikedom och produktivitet. Ingen annanstans finns ett lika rikt fågelliv så långt norrut.

Glaciärer och packis

60 procent av Svalbards yta täcks av glaciärer, och isen kan vara upp till 600 meter tjock. Det finns fler än 2 100 större och mindre glaciärer på Svalbard. Kända och mäktiga glaciärer är bland andra Monacobreen, Lilliehöökbreen, Bråsvellbreen och Austfonna. Austfonna på Nordaustlandet är den största, med en ismantel som är ett av världens största landistäcken och vars isfront mot havet är 130 kilometer lång.

Geologi

Den som är intresserad av geologi hittar mycket spännande på Svalbard. Arkipelagen bildades vid Nordöstgrönlands kust, och har sedan förflyttats genom kontinentaldriften till andra sidan ekvatorn där den vände för att gå på stadigt nordlig kurs. Om ett antal miljoner år beräknas ögruppen Svalbard passera Nordpolen på sin rastlösa geologiska vandring!

Växter

Trots att Svalbard inte precis är något växthus, och att bara cirka sju procent av landytan hyser några växter överhuvudtaget, finns det inte mindre än 164 olika inhemska växtarter på Svalbard, samt ytterligare sex-sju arter som människan fört med sig.

Säsonger på Svalbard.

Om vintern ligger Svalbard inbäddat i mörker under ett täcke av is och snö, men från mitten av april till slutet av augusti lyser midnattssolen över Svalbard. Medeltemperaturen ligger runt +6°C i juli.

Början av säsongen (maj till slutet på juni) bjuder på vackra vinterlandskap och en förunderlig renhet. Det är fortfarande vår i Arktis, fågelbergen sjuder av liv, isbjörnens årsungar är små och säl och isbjörn syns ibland på fjordisarna framför glaciärerna. Den mäktiga packisen är inte långt bort.

I mitten av säsongen (slutet av juni till början på augusti) råder sommar. Isen släpper sitt grepp runt öarna vilket gör det möjligt att komma längre österut i arkipelagen. Valar syns ofta i vattnen och på land blir allt större områden snöfria vilket gör fler och längre vandringar möjliga. De få blomarternas färgprakt är nu enastående.

Hösten kommer till Svalbard sent i augusti. Solen står allt närmre horisonten och ljuset börjar bli milt och mjukt, vilket erbjuder ett vackert fotoljus. Det är nu det snöfria landskapet syns som tydligast och tundran börjar skifta i höstfärger. Efter mitten av augusti kan man få se ismåsens ungar medan andra fågelarter börjar förbereda sin flytt. Isen har dragit sig allt längre bort och kanske är det möjligt att komma hela vägen runt Spetsbergen. Grönlandssälar syns i grupper och det är möjligt att se valrosshonor med ungar.

AECO

AECO – Association of Arctic Expedition Cruise Operators – är en internationell organisation som består av kryssningsoperatörer som verkar i Arktis. AECO grundades 2003 och har sedan dess kommit att bli en viktig organisation som representerar kryssningsoperatörernas sak samt förmedlar den kunskap branschen har förvärvat genom åren. AECO är dedikerat till att alla medlemmar skall bedriva ansvarsfull, hållbar och säker turism i Arktis och strävar efter att sätta bästa möjliga standard för branschen.  Läs mer om AECO och dess riktlinjer på www.aeco.no

Våra fartyg Svalbard

 • M/S Quest

  Byggår 1992 53 passagerare

  Ett litet och bekvämt fartyg, med god service och familjär stämning. Från panoramaloungen och de rymliga observationsdäcken har man en vidunderlig utsikt över det omgivande polarlandskapet Alla hytter har havsutsikt och privat dusch/WC.

 • M/S Sjøveien

  Byggår 1964 12 passagerare

  M/S Sjøveien byggdes i Bergen 1964 för den norska regeringen och hon har arbetat för dem i flera olika roller. Hon är en sann skönhet, med trädäck och klassiska detaljer. Ute på huvuddäck finns det gott om plats för att spana efter djurliv och fotografera.

 • M/S Stockholm

  Byggår 1953/1999 12 passagerare

  M/S Stockholm är ett klassiskt fartyg som byggdes åt Sjöfartsverket på Helsingborgs varv år 1953. Hon är inredd i klassisk stil med mässingsdetaljer och vackra trädäck. Att resa med detta lilla fartyg som endast tar 12 passagerare är som att färdas på en privat yacht.

Det är vi som tar dig med på äventyren

 • Adam Rheborg

  Guide och expeditionsledare

  Sedan 1998 har Adam guidat äventyrliga turister som er själva bland valrossar och isbjörnar på Svalbard. Han arbetar heltid som expeditionsledare, dykledare, TV-reporter, fotograf, journalist och föreläsare med hela världen som arbetsplats. Under sommar och vinter pendlar han mellan Arktis och Antarktis och under vår och höst återfinns han på våra ReQuest-resmål.

 • Adrian Nordenborg

  Guide

  Adrian har ägnat större delen av sitt liv åt att äventyra i ett 100-tal länder världen över. Han har gjort nästan allt – från att leda skattjakter i Marocko och skidåkning i Iran till att paddla kajak utanför Manhattan. Adrian hyser stor kärlek till djur och natur och är en av PolarQuests verkliga veteraner. Han har varit färdledare i flera säsonger på våra resor till både Svalbard och Antarktis, liksom till Grönland, Indien, Sydafrika, Namibia, Botswana, Zambia & Mongoliet. I höst kommer Adrian även att leda PolarQuests resor till vår nyaste destination - Sri Lanka!

 • Andreas Bergström

  Guide och expeditionsledare

  Andreas växte upp i Botswana och i Uppsala och har studerat biologi på Sveriges Lantbruksuniversitet. Han började jobba som guide 2003, och hans första uppdrag var som klätterguide på Kebnekaise fjällstation. Sedan dess har han fortsatt att guida och arbetat med forskningsprojekt om till exempel möss i Kalahariöknen, havssköldpaddor i Costa Rica och glaciärer. Andreas började guida på Svalbard 2008 och bäst gillar han att glida fram med båt på fjordarna långt norrut och spana efter isbjörn.

 • Caroline Svärd

  Guide

  Caroline har under flera år arbetat som turridningsguide på Island och har korsat denna spännande ö på hästryggen flera gånger. Hon har en biologiexamen och har arbetat världen över, från Kanada till Kenya. Ända sedan unga år har Caroline närt ett brinnande intresse för miljöfrågor och hållbar utveckling. Hon har bland annat forskat på sjölejon i Kanada och studerat marina ekosystem i Östafrika. Hennes specialintresse för marina däggdjur har också lett till att hon har forskat på hur miljögifterna i Östersjön påverkar beståndet av gråsäl.

 • Cecilia Sandström

  Guide

  Cecilia Sandström bor för tillfället i Luleå där hon arbetar som miljö- och arbetsmiljökonsult. Cecilia har alltid tyckt om att resa och det var under sina resor som hon upptäckte sin sanna passion för snö, is och kalla vatten. I 13 månader studerade hon på Svalbard och betraktar numera Arktis som sitt andra hem. 2009 avslutade hon sin master i marinekologi med fokus på Arktis och följande år blev hon doktorand vid universitetet i Groningen, Nederländerna.

 • Christian Engelke

  Guide och expeditionsledare

  Christian föddes i Tyskland men alltsedan han för första gången satte sin fot i Norge har han varit drabbad av “Skandinavienbacillen”. Sedan dess har han nyfiket utforskat bergen och kustregionerna i Norge, Sverige och även Grönland. Äventyren innebar även att Christian lärde sig att tala skandinaviska. 2008 tog studierna Christian till Svalbard och där tillbringade han tre oförglömliga år. Efter detta flyttade han till ”sydligare breddgrader” och slog sig ner i Tromsö in norra Norge. Sedan 2009 arbetar Christian som guide på heltid. Han har bland annat arbetat som ingenjör för Norska Polarinstitutet, kajakguide och expeditionsguide i både Arktis och Antarktis.

 • David Berg

  Guide och expeditionsledare

  David har alltid varit intresserad av polartrakterna vilket ledde till att han utbildade sig till geovetare och naturguide vid Umeå universitet. Vid sitt första besök på Svalbard drabbades han av den ökända polarbacillen, och sedan dess har han varit både på Grönland och Svalbard flera gånger. Bland annat tillbringade han en månad i tält på Grönland då han gjorde sitt examensarbete som geovetare. David har även jobbat som hundspannsförare och guide både i Sverige och på Svalbard.

 • Eirik Grønningsæter

  Guide

  Eirik växte upp på norska västkusten och har sedan unga år haft ett stort fågelintresse. Idag är han en erkänt duktig ornitolog. Han har även alltid haft ett stort intresse för natur och naturvård, något som också har påverkat hans yrkesval. Under årens lopp har intresset för polarområdena vuxit sig allt starkare och han har arbetat flertalet säsonger i Antarktis och Arktis, och då i synnerhet på Svalbard. Sedan 2007 har han utöver biologkarriären även ägnat sig åt naturfoto, men även fortsatt sitt vetenskapliga arbete om alltifrån valar och fåglar till fladdermöss och stora rovdjur.

 • Elke Lindner

  Guide och expeditionsledare

  Elke är en sann polarexpert. Hon har arbetat som guide och expeditionsledare från Svalbard och Grönland i norr till Sydgeorgien och Antarktis i söder, men har även studerat ekologi och marinbiologi vid universitetet på Svalbard (UNIS) – världens nordligaste institution för högre utbildning och forskning. Åren i Arktis har även resulterat i att Elke nu talar skandinaviska. Hon tycker om och inspireras av att träffa människor som delar hennes intresse för natur, kultur och historia.

 • Hannah Lawson

  Guide

  Hannah studerade zoologi vid universitetet i Liverpool och har en examen i Natural History Illustration från Royal College of Art i London. Efter ett års studier av parasiter hos bergsgorillor bytte hon inriktning och arbetade som konstnär under flera år på Chester Zoo och i Östafrika. Nu delar Hannah sin tid mellan att göra konstverk i sin ateljé och att arbeta som naturguide, gummibåtsförare och expeditionsledare på diverse expeditionsfartyg i Arktis och Antarktis. Hennes kärlek till marina däggdjur och fåglar har fört henne runt om i världen i över tio års tid.

 • Henrik Løvendahl

  Guide och expeditionsledare

  Henrik har jobbat som expeditionsledare och dykinstruktör både i Arktis och i Antarktis sedan 1998. Han har lett resor till Grönland, Svalbard, Antarktis, Sydgeorgien, Papua Nya Guinea, Norges kust och Skottland. En äventyrlig ådra och hans starka reslust gjorde att han lämnade sitt hemland Danmark för över 25 år sedan. Han har rest till jordens alla hörn och har som klättrare och dykare utforskat alpina terränger och världshav – men polartrakterna är hans allra största passion.

 • Henrik Haaning Nielsen

  Guide

  Henrik har alltid haft en nyfiken och äventyrlig ådra och har rest i många delar av världen. Han anses vara specialist på identifiering av sjöfåglar och marina däggdjur, med särskild kunskap om Arktis. Henrik har deltagit i arktiska kryssningar i Davis sund, i nordöstra Grönlands fjordar och i Grönlandshavet i syfte att räkna och kartlägga sjöfåglar och marina däggdjur. Han är även en tålmodig observatör och fotograf - du kommer troligtvis att se honom ståendes ute på däck i timmar, ständigt vakande, på jakt efter spännande fåglar och djur.

 • Kerstin Langenberger

  Guide

  Kerstin Langenberger kommer ursprungligen från Tyskland. Hon förälskade sig tidigt i polarområdena och har bott sju år på Island, där hon tog sin examen i miljövetenskap och sedan började arbeta inom turism. I Nordnorge tränade hon även huskies inför Finnmarksloppet, det längsta slädhundsloppet i Europa. Kerstin studerade till arktisk naturguide i Longyearbyen på Svalbard, vilket resulterade i att hon hamnade i branschen. Kerstin fascineras av allt som har med den arktiska naturen att göra. Hon är även en skicklig fotograf och talar skandinaviska.

 • Malenthe Teunis

  Guide

  Malenthe har alltid fascinerats av polartrakterna, så när universitetet i Groningen gav en kurs om Arktis hoppade hon genast på. Sedan dess har hennes kärlek till Arktis bara vuxit. Hon läser ett magisterprogram inom biologi och ny teknik, och sommaren 2014 tillbringade hon i Ny-Ålesund på Svalbard där hon forskade på silvertärnor. Sedan sommaren 2014 arbetar hon som guide för PolarQuest, ett jobb som hon älskade från första början.

 • Manda Lundström

  Guide

  Manda växte upp i Sverige och utvecklade en bestående kärlek till naturen under sin barndom. Ett av hennes största intressen är marina däggdjur, vilket ledde till marinbiologi-studier på Island. Hon har också studerat glaciologi, geologi och ekologi vid Umeå universitet i Sverige och i december 2015 gjorde hon sin första expedition som guide utanför västkusten vid Antarktiska halvön. När Manda inte guidar arbetar hon inom miljövård med fokus på föroreningar och marksanering.

 • Martin Berg

  Guide

  Martins brinnande intresse för fåglar och däggdjur har tagit honom till jordens alla hörn i sitt sökande efter sällsynta arter. Han har länge lockats av äventyr och har deltagit på en rad expeditioner till bland annat Amazonas, Kaukasus och Himalaya för att studera utrotningshotade eller okända fågelarter. Han har även lagt mycket tid på att forska om havsfåglar kring Nya Zeeland och att inventera marina däggdjur och havsfåglar kring Antarktis.

 • Mattias Horntrich

  Guide och expeditionsledare

  Mattias började sin karriär i Sverige som Divemaster och fortsatte sedan som dykinstruktör utomlands. De senaste tio åren har han arbetat heltid med dykexpeditioner i Australien, Thailand och Egypten. Mattias är en entusiast ända ut i fingertopparna och schemat är allt som oftast fullt. Om somrarna händer det att Mattias kör dykbåtar på Sveriges västkust, men den mesta tiden av sommarhalvåret går åt till att arbeta som en av PolarQuests guider på Svalbard. Sen ett par år tillbaka är Mattias även färdledare på våra resor till Antarktis & Galapagos.

 • Mia Lundqvist

  Guide

  Mias största passion har alltid varit att resa och att upptäcka nya platser runt om i världen. Hon visste redan tidigt att hon skulle arbeta inom resebranschen, och efter 15 år är hon fortfarande lika säker! Mia inledde sin karriär på PolarQuest 2010 och arbetar som samordnare för våra resor till Svalbard och Grönland. Samma år besökte hon Svalbard för första gången och blev förälskad i den arktiska naturen. Därför bestämde sig Mia för att under sommarmånaderna lämna kontorsstolen och istället hoppa i guidekläderna på Svalbard.

 • Nikita Ovsyanikov

  Guide

  Nikita har tillbringat längre tid i Arktis och med isbjörnar än de flesta på vår jord. Han är för närvarande biträdande vetenskaplig ledare och seniorforskare vid Wrangelöns statliga naturreservat i ryska Arktis. På Wrangelön har Nikita i decennier studerat dynamiken och beteendet hos isbjörnspopulationen. Han har även besökt isbjörnspopulationer över hela Arktis, från Hudson Bay och Svalbard till Franz Josef Land och Nordpolen.

 • Olle Carlsson

  Guide

  Olle är en före detta lärare som lämnade jobbet för att skriva, fotografera, spela jazz och resa. Hans resor har tagit honom till alla delar av den Atlantiska sektorn av Arktis inklusive Nordvästpassagen, Island, Grönland och Svalbard. Sedan 1991 har han tillbringat den svenska vintern i sitt favoritområde Antarktis, och därigenom har han kommit att dela silvertärnans vandring mellan Arktis och den Södra oceanens isar.

 • Pär Skog

  Guide

  Resor, djur och natur har alltid varit en stor del av Pärs liv. Efter sin militärtjänst som fjälljägare reste Pär på stora och små äventyr runt om i världen, och vid det här laget har han rest i över 100 länder. Pärs karriär i resebranschen började inom hotellnäringen i USA och fortsatte på diverse fjällhotell i Sverige med jobb både i kök och som färdledare. Därefter arbetade han tillsammans med samer i Finland och Sverige samt guidade turister längs Norges kust. Sedan 2008 har Pär arbetat för PolarQuest på nästan alla våra resmål.

 • Rickard Berg

  Guide och expeditionsledare

  Rickard är uppvuxen i Roslagen och fick tidigt smak för äventyr. Efter avslutad examen som fartygsbefäl började han att arbeta som äventyrsguide i Åre och reste till Svalbard för att köra hundsläde. Vid det här laget har han hunnit med flera vintersäsonger som slädhundsguide på Svalbard och i Kanada. När Rickard inte är ute på expeditionskryssningar i Arktis så hittar man honom med största sannolikhet i en kajak, då han även jobbar som kajakinstruktör i Roslagen.

 • Rutger Bianchi

  Guide

  Rutger har studerat biologi och har en särskild fascination för djur och deras beteenden, samt de tuffa överlevnadskrav som ställs på djur och växter i det arktiska klimatet. Sedan han en gång hälsade på sin flickvän, också biolog, på Svalbard har han varit ivrig att följa i hennes fotspår och arbeta som guide på denna otroligt vackra plats! Han älskar kylan, tystnaden och lugnet i ett vinterlandskap.

 • Sarah Gerats

  Guide

  Sarah Gerats från Belgien fick upp ögonen för Arktis under sina konststudier på Island. Under många år bodde hon sedan i Finland, men så ofta hon kunde reste hon ännu längre norrut. När hon till slut nådde Svalbard lät hon helt enkelt bli att flyga hem igen, och har istället gjort Longyearbyen till sitt hem. Sarah har arbetat som guide på expeditioner runt Svalbard, Lofoten och i Antarktis och talar därför skandinaviska. Under åren på Svalbard har hon samlat på sig ett pärlband av smultronställe och som hon gärna delar med sig av.

 • Sara Orstadius

  Guide

  Sara kommer ursprungligen från Uppsala, men är sedan 2013 bofast på Svalbard. Hon har en masterexamen i språkvetenskap och jobbade tidigare som översättare och språkkonsult i Stockholm och Berlin. Men en dag bestämde hon sig för att byta kontorstillvaron mot fjäll och vildmark, och tillbringade de kommande åren i Kebnekaise, Lofoten och Tromsø. Sara guidar vandringsturer och expeditionskryssningar om somrarna, och om vintrarna arbetar hon som skoter- och skidguide. Sara är auktoriserad Svalbardguide och medlem i Röda Korsets lavin- och glaciärräddningsgrupp i Longyearbyen.

 • Thérèse Horntrich

  Guide och expeditionsledare

  Thérèse är schweiziska och har sedan tidig ålder varit intresserad av naturen, speciellt av vandring i Alperna. Hon har en examen i medie- och kommunikationsvetenskap, men när hon för första gången besökte Svalbard 2010 drabbades hon av den berömda polarbacillen. Sommaren därpå kom hon tillbaka för att arbeta som trekking-guide och spenderade tre månader i tält. År 2012 bosatte sig Thérèse på Svalbard och utbildade sig till arktisk naturguide. Sedan dess jobbar hon året runt som guide, föreläsare och expeditionsledare och har med tiden lärt sig att tala svenska flytande.

 • Zet Freiburghaus

  Guide

  Zet är en före detta framgångsrik landslagskanotist som efter sin aktiva karriär tog en universitetsexamen i molekylärbiologi. Han gillar även att se sig om i världen. Bara förra året var han ute och liftade runt Palestina, vandrade och red i Tien Shen-bergen i Kirgizistan och innan året var slut hann han med en rundresa i Etiopien där han fick se den etiopiska vargen och stå två meter från lavasjön på en aktiv vulkan. Hans skarpa ögon och stora vana vid natur gör att han sällan missar ett djur.

 • Åsa Lindgren

  Guide

  Till vardags arbetar Åsa med att planera och genomföra forskningsexpeditioner till polarområden som Antarktis, Svalbard, Kanadensiska Arktis och de svenska fjällen. Hon har doktorerat vid Botaniska institutionen på Stockholms universitet och har forskat inom växtekologi på Kolahalvön, Svalbard, Wrangelön, i områdena kring Berings sund samt i vår egen Fennoskandiska fjällkedja. Åsa älskar utomhusaktiviteter såsom att vandra, paddla, åka skidor och att springa.

 • Marty Garwood

  Guide

  Marty är född i Sydney och hans kärlek till havet har lett till en examen i marinbiologi, gedigen erfarenhet av dykning och ett arbete som djurskötare på ett akvarium i Sydney. Hans arbete på akvariet har innefattat unika uppgifter som att exempelvis vara fosterförälder till pingvinungar och att mata hajar för hand. Marty besökte Antarktis för fem år sedan och har sedan dess gjort sitt allra bästa för att spendera så mycket tid som möjligt bland isarna.

Kommande avgångar till Svalbard

Datum Reselängd Resa Passagerare Pris per person
18 apr 2021 17 dagar Norska kusten, Björnön & Svalbard 2021 12 passagerare Från 66 900 SEK
3 maj 2021 9 dagar Upplev Svalbard med Nikita Ovsyanikov & SvD accent 2021 53 passagerare Från 46 900 SEK
3 maj 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Sjøveien 2021 12 passagerare Från 58 900 SEK
10 maj 2021 9 dagar Vår på Svalbard med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 40 900 SEK
17 maj 2021 9 dagar Vår på Svalbard med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 40 900 SEK
17 maj 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Sjøveien 2021 12 passagerare Från 58 900 SEK
24 maj 2021 9 dagar Vår på Svalbard med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 40 900 SEK
24 maj 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Sjøveien 2021 12 passagerare Från 58 900 SEK
31 maj 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 44 900 SEK
7 jun 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 44 900 SEK
10 jun 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Sjøveien 2021 12 passagerare Från 58 900 SEK
10 jun 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Stockholm 2021 12 passagerare Från 63 900 SEK
14 jun 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 44 900 SEK
17 jun 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Sjøveien 2021 12 passagerare Från 58 900 SEK
17 jun 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Stockholm 2021 12 passagerare Från 63 900 SEK
24 jun 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Sjøveien 2021 12 passagerare Från 58 900 SEK
24 jun 2021 9 dagar Svalbardsäventyr med M/S Stockholm 2021 12 passagerare Från 63 900 SEK
2 jul 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Sjøveien 2021 12 passagerare Från 74 900 SEK
8 jul 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 57 900 SEK
18 jul 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 57 900 SEK
22 jul 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Sjøveien 2021 12 passagerare Från 74 900 SEK
22 jul 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Stockholm 2021 12 passagerare Från 79 900 SEK
28 jul 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 57 900 SEK
1 aug 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Sjøveien 2021 12 passagerare Från 74 900 SEK
1 aug 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Stockholm 2021 12 passagerare Från 79 900 SEK
11 aug 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Sjøveien 2021 12 passagerare Från 74 900 SEK
11 aug 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Stockholm 2021 12 passagerare Från 79 900 SEK
17 aug 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 57 900 SEK
21 aug 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Stockholm 2021 12 passagerare Från 79 900 SEK
27 aug 2021 11 dagar Expedition Svalbard med BBC-filmaren Doug Allan 2021 53 passagerare Från 57 900 SEK
27 aug 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Quest 2021 53 passagerare Från 57 900 SEK
31 aug 2021 11 dagar Expedition Svalbard med M/S Stockholm 2021 12 passagerare Från 79 900 SEK
20 sep 2021 11 dagar Vandring på Svalbard 2021 12 passagerare Från 69 900 SEK