Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Webinar

Webinar: Östra Grönland

I hjärtat av den grönländska vildmarken ligger en okänd pärla som väntar på att bli utforskad: den storslagna Sermilikfjorden och dess vackra omgivningar. I många avseenden är denna del av världen fortfarande oupptäckt. Vi möts av höga bergskedjor, mäktiga glaciärer, isberg i alla former och kristallklart vatten. Vill du veta mer om vad du skulle kunna få uppleva under en expeditionskryssning med vårt 12-passagerarfartyg M/S Balto i östra Grönland? Kika då vårt inspelade webinar från januari 2024 med Gunilla Lindh, en av våra mest erfarna Grönlandsguider!

Webinar: Midnattsolens rike Svalbard

Drömmer du om att utforska Svalbard, denna avlägsna ögrupp där den magiska midnattssolen regerar under sommaren och majestätiska isbjörnar strövar fritt? Lyssna då till vårt inspelade webinar från november 2023, för en spännande virtuell resa in i den arktiska vildmarken. Fördjupa dig i Svalbards förtrollande värld genom ord och bilder och lyssna till berättelser om dess unika platser, fantastiska djurliv och dramatiska årstider.

Expedition Svalbard

I februari 2023 spelade vi in ett webinar där vi berättade mer om Expedition Svalbard, vårt äventyr som går i juli, augusti och september. Hur skiljer sig en resa i juli jämfört med en i september, vilket fartyg ska jag välja och hur ser en expeditonsdag ut? Det här och mycket mer kommer Niklas Nilsson, Svalbardsexpert på PolarQuest och prisbelönt naturfotograf, att gå igenom under en visuell resa genom denna förtrollande värld långt upp i norr.

Expedition Antarktis 2023

Världens mest avlägsna kontinent, Antarktis, har i århundraden lockat upptäcktsresande. I november 2023 har du chans att uppleva en storslagen expeditionskryssning till denna mytomspunna och storslagna värld med det bekväma expeditionsfartyget Ocean Nova, som endast tar 78 passagerare. Vill du veta mer om Expedition Antarktis 2023? Se då detta inspelade webinar från januari 2023 och hör PolarQuests Niklas Nilsson, Antarktisexpert och prisbelönt naturfotograf, berätta mer om resans upplägg och vad du skulle kunna få uppleva. Hur ser till exempelvis en dag på fartyget ut, hur går en landstigning till och vilka platser hoppas vi besöka?

Polarföredrag – Svalbard

Bara några timmars flygresa från Oslo ligger den arktiska pärlan Svalbard, en av världens mest spektakulära vildmarker. Här väntar några av ditt livs kanske största rese- och naturupplevelser. De flesta förknippar nog Svalbard med isbjörnar och glaciärer, men här finns mycket mer än så. Vill du veta mer om vad denna otroliga ögrupp har att erbjuda? Missa då inte vårt inspelade inspirationsföredrag från januari 2023, där Niklas Nilsson, Svalbardexpert och prisbelönt naturfotograf, berättar mer om det ikoniska djurlivet, de otroliga polarlandskapen och hur det är att vara på expeditionskryssning med något av PolarQuests små fartyg.

Polarföredrag - Antarktis

Följ med oss till världens mest avlägsna kontinent Antarktis. Varje år ger sig PolarQuest ut på en föredragsturné där våra kunniga expeditionsguider berättar om hur det är att resa med oss på våra fantastiska expeditioner världen över, däribland Antarktis. År 2020 har vår populära expeditionsledare Adam Rheborg istället spelat in ett kort bildföredrag så att ni kan titta på det hemma, i lugn och ro. Vi hoppas att det ger er en fin stund och att ni får mycket inspiration inför framtida resor.

 

Vår på Svalbard

Kanske drömmer du om en resa till Svalbard, men funderar på när det passar just dig att resa? Kanske har du varit på Svalbard under sommaren och vill veta vad skillnaden är om du reser lite tidigare på säsongen? Eller du kanske bara vill bli inspirerad och drömma dig bort bland vackra snöklädda bergstoppar för en stund? Vi tror att detta inspelade webinar från 9 sep 2021 med Niklas Nilsson från PolarQuest kommer att ge dig en hel del svar och inspiration samt förklara varför vi på PolarQuest tycker så mycket om denna årstid.

 

Polarföredrag - Svalbard

Få resor kan mäta sig med ett storslaget polaräventyr till isbjörnens rike Svalbard. Varje vår och höst brukar vi ge oss ut på en föredragsturné där någon av våra duktiga polarguider berättar om hur det är att resa med PolarQuest till några av de mest spektakulära platserna på vår jord. År 2020 har vår populäre expeditionsledare Adam Rheborg istället spelat in ett kort bildföredrag så att ni kan titta på det hemma, i lugn och ro, när det passar er bäst, och oberoende av var ni bor. Vi hoppas att ni ska få inspiration och att er längtan efter att få uppleva denna fantastiska plats blir ännu större efter att ni lyssnat.

 

Isbjörnens rike Svalbard

Låt oss bjuda på ett inspelat webinar från februari 2022 om den plats som ligger allra närmast vårt PolarQuest-hjärta. Vi pratar givetvis om Svalbard! I ord och bild berättar vi om olika platser, det fascinerande djurlivet, de skiftande säsongerna och om spännande historia – berättelserna om historiska upptäckare som försökt nå Nordpolen med utgångspunkt på Svalbard är många.