Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Ocean Nova

Ocean Nova (systerfartyg till vårt populära M/S Quest) byggdes i Danmark 1992 och 2006 restaurerades hon totalt invändigt. Idag gör hon karriär som ett litet och bekvämt expeditionsfartyg. Ocean Nova tar upp till 78 passagerare i Antarktis. Ombord finns bekväma dubbel- och trippelhytter, alla med havsutsikt och privat dusch och WC. I alla hytter finns skrivbord med stol och gott om plats att förvara kläder och annan utrustning.

I fartygets matsal serveras härliga måltider mellan landstigningarna och i panoramaloungen har man en vidunderlig utsikt över det omgivande polarlandskapet. Här kan man lyssna till intressanta föreläsningar om områdets biologi och polarhistoria.

Passagerare är välkomna att besöka bryggan dygnet runt och det finns alltid något att se eller spana efter från de rymliga observationsdäcken. På Ocean Nova finns en internationell besättning som talar engelska och det råder en avslappnad och hemtrevlig atmosfär ombord. Att resa med detta lilla expeditionsfartyg är en upplevelse som skiljer sig markant mot en färd med ett större och mer konventionellt kryssningsfartyg.

Våra resenärers upplevelser

"Hela arrangemanget var väldigt välordnat; allt från fartyg med besättning, guider, utflyktsmål, föreläsningar, mat och självklart destinationen som var helt fantastisk". Annika Johansson
"Allt fungerade perfekt! Mycket bra guider, bra program, spännande föreläsningar och väldigt god mat på en mycket trevlig båt!!" Helena & Dan Delleborn
"Fantastisk resa med bra guider och perfekt arrangemang". Bengt Dahlberg
"Helt unik upplevelse. Once in a lifetime". Anders Rosell Hultfeldt