Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Vi klimatinvesterar

RESA MED OMTANKE

Medeltemperaturen stiger och glaciärerna smälter. Mikroplaster och kemikalier förorenar haven. Världen behöver ställa om. PolarQuest har förmånen att besöka och visa upp några av de platser som påverkas mest av klimatförändringarna – Arktis och Antarktis. En resa dit rör verkligen om i själen. En natur som är så mäktig sätter spår och skapar minnen för livet – och visst vill vi bevara den till kommande generationer?

Turismen har ett ansvar när det kommer till att utbilda och observera och är därtill kanske den enda näringsverksamhet som har direkt vinning av att bevara de områden vi besöker. Detta är grenen som vi sitter på. Turismen kan i sin observerande roll uppmärksamma såväl förändringar som andra näringar och hur de bedrivs.

Fokus för PolarQuest är, och har alltid varit, expeditioner med små expeditionsfartyg. De tre fartyg vi opererar på Svalbard tar endast 12 eller 53 passagerare. Trenden i branschen går dock mot större och större kryssningsfartyg. Men vi hoppas att den moderna resenären, som vill resa så miljömedvetet det går, förstår vad som är mest hållbart på en plats som Svalbard – att 250–500 passagerare ska gå iland eller att 12–50 gör det!

TRANSPARENS

Som arrangör av expeditionskryssningar kommer vi inte ifrån att vi släpper ut växthusgaser på våra resor. Tills förnybara bränslen finns att tillgå i vår bransch, väljer vi att klimatinvestera, att vara transparenta med våra utsläpp och att göra det vi kan för att minimera utsläppen. PolarQuest har genom företaget South Pole beräknat alla utsläpp för flyg, marktransporter, expeditionskryssningar, måltider, hotellnätter och därutöver hela företagets direkta klimatpåverkan. 

South Pole är ett ledande bolag inom klimat- och hållbarhetstjänster. De erbjuder tjänster inom projektutveckling av klimatprojekt i utvecklingsländer, klimat- och hållbarhetsrapportering, beräkningar av investeringars klimatpåverkan, elcertifikat för förnybar energi, samt åtgärdsprogram för att öka engagemang hos de anställda. South Pole Group har utvecklat de projekt PolarQuest investerat i. 

Läs gärna mer om South Pole på www.southpole.com 

Under fliken ”Siffror” kan ni se exempel på vilka avtryck våra resor gör.