Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Yoga på Svalbard med M/S Quest 2024

Letar du efter en unik resa där du kan kombinera storslagna naturupplevelser med yoga? Då kan detta äventyr vara något för dig! I maj har du chans att följa med PolarQuest och yogaläraren Isabel Holmquist på en oförglömlig expeditionskryssning genom midnattssolens och isbjörnens rike – Svalbard. Här upplever vi spännande gummibåtskryssningar och utforskar den magnifika naturen på nära håll. Som ett mervärde på resan kommer Isabel att hålla i yoga och meditationsövningar när tillfälle ges. Att utöva yoga i denna mäktiga miljö, långt ifrån civilisationens ständiga brus och vardagens alla måsten, är en svårslagen upplevelse.

I maj bjuder Svalbard på en förunderlig renhet, vackra pastellfärger och spektakulära vyer. Midnattssolens strålar faller på gnistrande isformationer, fjordisen ligger tjock och bergstopparna är inbäddade i ett vitt snötäcke. Det är en mäktig upplevelse att vara på plats när Arktis pärla vaknar till liv. Fjällräven och Svalbardsrenen bär fortfarande vinterskrud, valrossar ses ofta vila på isflaken och har vi tur får vi se isbjörnen jaga efter säl.

 • Upplev den arktiska våren
 • Sagolika vinterlandskap
 • Magisk midnattssol
 • Varje resa är unik
 • Liten grupp - stora upplevelser
 • Yogalärare följer med på resan
Boende: Hytt ombord på M/S Quest, hotell. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: M/S Quest. Passagerare: 50 passagerare. Språk: Svenska & engelska. Längd: 9 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från 45 900 SEK. Avgång: 16 maj 2024

Färdplan

Med våra gummibåtar utforskar vi det sagolika vinterlandskapet i några av Svalbards vackraste fjordar och vi gör landstigningar när möjlighet ges. Vänligen observera att det kan vara mycket snö och is på Svalbard under denna tid på året. 

Dag 1: Longyearbyen

Vi anländer till Svalbards huvudort Longyearbyen och checkar in på vårt hotell.

Dag 2 - 8: Svalbard

Utforska Longyearbyen på egen hand innan du möter upp dina guider och medresenärer för lunch. Under eftermiddagen går vi ombord på fartyget M/S Quest och expeditionskryssningen kan starta. Kanske hinner vi med en första utflykt innan vi beger oss antingen söderut eller norrut, beroende på is och vindförhållanden. Nu reser vi i sann expeditionsanda och följande är endast exempel på platser vi kan komma att besöka:

Alkhornet

Vid inloppet till Isfjorden ligger det karaktäristiska fågelberget Alkhornet, en spetsig, flera hundra meter hög klippa. Här syns ofta vitkindade gäss, spetsbergsgrisslor, vittrutar, snösparvar och tretåiga måsar. I klippskrevorna runt fågelberget har flera polarrävar sina lyor och har vi tur får vi se dessa söta, små djur som frenetiskt letar efter mat.

Prins Karls Forland

Denna långsmala ö längs Spetsbergens västkust är täckt av en magnifik, snöklädd bergskedja. Ön är hemvist för både valrossar, polarrävar, knubbsälar och havsfåglar.

Kongsfjorden och Krossfjorden

I bildsköna Kongsfjorden ligger den lilla forskarbyn Ny-Ålesund, känd som startplatsen för Nobiles och Amundsens försök att nå Nordpolen och i intilliggande Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade 14-juliglaciären. På klipporna vid sidan av den isblåskiftande glaciären häckar spetsbergsgrisslor och tretåig mås.

Raudfjorden

Den natursköna Raudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Klipporna och stränderna bjuder även på ett sjudande fågelliv.

Virgohamna, Danskøya

Det var härifrån som Andrée, Frænkel och Strindberg år 1897 startade sin ödesdigra färd mot Nordpolen med ballongen Örnen. Färden avslutades då de tvingades nödlanda på packisen norr om Svalbard. Här började den långa isvandring som tog dem till Vitön, där deras kvarlevor återfanns först 33 år senare. I Virgohamna på Danskøya finns rester av ballonghuset och högar med de järnfilspån som männen blandade med svavelsyra för att framställa ballongens vätgas.

Bellsund

På bergssluttningarna vid vackra Vårsolbukta i Bellsund häckar alkekungar i tiotusental. Vi går iland och vandrar över tundran upp mot fågelberget, där vi på nära håll kan njuta av hur dessa charmiga fåglar cirkulerar runt oss.

Hornsund

Majestätiska Hornsund utgörs av flera storslagna fjordar på Spetsbergens sydvästkust, där glaciärer kalvar ut vackra, blåskimrande isberg. På fjordisen brukar storsälen hålla till och ibland seglar valrossar förbi oss, vilandes på ett bekvämt isflak. Detta är ett favorittillhåll för en del av Svalbards många isbjörnar och har vi tur kanske någon av dem lufsar fram på fjordisen.

Dag 9: Longyearbyen

Tidigt på morgonen kliver vi av vårt expeditionsfartyg och påbörjar vår resa hem.

Vänligen observera: Ovanstående platser är bara exempel. Vår exakta färdrutt beror helt på väder, isförhållanden, djurliv och myndighetsregleringar. Det finns mängder av vackra platser att uppleva på Svalbard och vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Snöskor

För den aktiva finns möjlighet till uppfriskande vandringar med snöskor i mindre grupper. Detta är en aktivitet som kräver god fysik. Denna aktivitet är dock helt beroende på väder och landstigningsplatser.

Flyg
PolarQuest erbjuder ett gruppflyg (begränsat antal platser) i anslutning till resan. Kontakta oss för mer information!

Unikt för denna resa

Yoga och meditation med Isabel Holmquist

Det är svårt att föreställa sig något mer avkopplande än att yoga på en solvarm klippa med utsikt över snötäckta bergstoppar och en kristallklar fjord där himlen målar världen upp och ner. Just det här har du chans att göra under vår yogaresa på Svalbard.

Med på resan följer den erfarna yogaläraren Isabel Holmquist. Hon kommer att hålla i yoga och meditationsövningar för en grupp om 10 - 15 personer. Det här är en yogaupplevelse utöver de vanliga och ingen klassisk yogaresa, där övningar sker i grupp tillsammans i en stor sal. Istället kommer du att yoga på en stenstrand iklädd ytterkläder, meditera med ögonen öppna för att inte gå miste om den makalösa utsikten och kanske gå upp tidigt för att hinna göra några yogaövningar ute på däck innan frukost. Isabel är även öppen för att erbjuda privata konsultationer om kroppen, kost och träning.

Viktig information

Vi vill vara tydliga med att vi inte kan ge er ett schema på förhand eller berätta vilka övningar som kommer att ske. Färdplanen är flexibel, likaså yogan och Isabel. Det finns ingen stor sal ombord på M/S Quest, utan övningarna ombord kommer att ske ute på däck, på stolar i loungen, i korridoren osv, samt kommer att annonseras dagligen. Isabel anpassar yogan efter er deltagare samt dagligen efter väder, landstigningar och dagens schema i samråd med expeditionsledaren. Ni kommer dessutom få vara med på alla landstigningar, vandringar och föreläsningar som övriga resenärer ombord.

Att vara del av yogagruppen kostar ingenting extra, men i samband med att du bokar din resa behöver du anmäla ditt intresse till PolarQuest om att vara del av yogagruppen samt ta med egen matta.

Alla är välkomna, nybörjare som erfaren. Det finns 10 - 15 platser i yogagruppen. Väl på plats kommer det även att arrangeras enklare yoga och meditationsövningar ombord och i land där alla resenärer som önskar har möjlighet att deltaga. 

Isabel var med som yogalärare på en Svalbardsresa med M/S Quest 2022. Hon arrangerade då stunder med yoga och meditation vid flera tillfällen, både för sin grupp med yogaresenärer och för övriga resenärer ombord. Både i loungen, på däck och i land med en utsikt som fick alla deltagare att häpna. Isabel är väldigt inspirerande, inkluderande, påhittig och flexibel. Hon kommer att anpassa och justera övningarna dagligen under resans gång.

”Det faktum att vi befann oss i naturen gjorde allt så mycket starkare. Flera av resenärerna som aldrig tidigare testat på varken yoga eller meditation anslöt sig plötsligt. Jag tror också yogan förde okända människor närmare varandra. För det är ju kanske lättare att slå sig ner bredvid någon vid middagsbordet som man nyss har utfört lite udda kroppsrörelser intill. Yogan är avväpnande och lockar också till en hel del skratt.” - Isabel om resan med M/S Quest 2022.

Mer om Isabel Holmquist

I närmare 30 år har Isabel yogat och under de senaste 15 åren har hon undervisat och förmedlat sin kunskap på heltid. Isabel tycker det är fantastiskt att kunna se sina elever upptäcka yogan. För henne är det som en fysisk, kreativare typ av sjukgymnastik. Hon fokuserar på linjering i kroppen och på att du skall förstå hur din kropp fungerar, bli vän med den och skapa en god relation till dig själv på mattan.

Isabel är yogalärare sedan 15 år tillbaka. Hon har gått på Handelshögskolan i Göteborg och planen initialt var att hon skulle ta den vanliga karriärvägen, men i samband med att hon fick sitt första barn, valde hon att hoppa av ekorrhjulet och öppna en egen yogastudio i Göteborg. Hon ville testa på livet som egenföretagare och ägna sig åt yogan på heltid. Sedan dess har hon drivit flera yogastudios och idag bor Isabel tillsammans med sin familj i Åre där hon undervisar yoga i sin egen studio.

Kommentarer från tidigare yogaresenärer


"Yogaresan 2022 med Isabel och Polarquests grymma gäng till Svalbard var helt fantastiskt. Solhälsning till midnattssol och Isabels guidade meditation i en natur som är så overkligt vacker. Ett minne för livet!"

  – Karolina Nilo Bengtsson 

"Att få yoga med Isabel och ha Svalbards spektakulära natur som kuliss, är så magiskt i dubbel bemärkelse."
  – Kristina Harmsen Hogendoorn 

"Att vara med på yogaresan på Svalbard var fantastiskt. Att få befinna sig i denna sagolikt vackra och storslagna natur, att där få uppleva en helt vindstilla dag, känna värmen från solen sprida sig i kroppen, blicka ut över fjorden med dess snö- och istäckta toppar, samtidigt vända blicken inåt, få vara i sig själv, är en hissnande känsla som jag aldrig kommer att glömma."
  – Kerstin Zimmerman-Lindh

 

Läs även intervjun med Isabel om hennes Svalbardsresa 2022 här!

Trygghet genom Paketreselagen


Viktigt att veta för dig som resenär, är att du har ett gott skydd genom Paketreselagen. Om det skulle finnas restriktioner som inte tillåter inresa i det land du ska besöka, har du alltid rätt att boka om dig eller boka av och erhålla full återbetalning av alla för resan inbetalda medel. Fri avbokning kan dock ske tidigast 30 dagar innan avresa under förutsättning att det då står klart att restriktionerna kommer att påverka din resa. Detta gäller även om det finns karantänskrav i landet du ska till. Ni har även rätt att omboka eller avboka med full ersättning om PolarQuest ställer in resan.

Fartyget M/S Quest

 • helbild.se
 • Elke Lindner
 • Fartyget erbjuder rymliga observationsdäck
  Olle Carlsson
 • Jett Britnell
 • Panoramaloungen
 • Matsal
  Jonas Sundquist
 • Det är lätt att komma ner i Zodiacerna
  Adrian Nordenborg
 • Redarhytt
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt Superior
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt Superior
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt med dubbelsäng
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt med dubbelsäng
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt med 2 separata sängar
  Eirik Grønningsæter
 • Trippelhytt
  Eirik Grønningsæter

Ett litet, bekvämt expeditionsfartyg med en hemtrevlig atmosfär

M/S Quest byggdes i Danmark 1992 för att trafikera Grönlands kuster och 2007 startade hon sin karriär som litet och bekvämt expeditionsfartyg. År 2004/2005 restaurerades hon totalt invändigt och 2018 genomgick hon en upprustning av passagerarutrymmena. M/S Quest tar 50 passagerare i 24 hytter, alla med havsutsikt och privat dusch/WC. Trippelhytterna på däck tre har våningssängar, medan alla andra hytter har två separata sängar eller dubbelsäng. I hytterna finns även skrivbord med stol och plats att förvara kläder och annan utrustning. Superiorhytterna är rymliga och har dubbelsäng, en fåtölj samt TV. Redarhytten har dubbelsäng, två stora fönster, en separat sittgrupp samt TV. 

I fartygets matsal serveras god mat mellan landstigningarna och i panoramaloungen har man en vidunderlig utsikt över det omgivande landskapet. Här kan man höra guiderna berätta om områdets flora, fauna och historia. I loungen finns en välsorterad bar och ett litet bibliotek med polarlitteratur. Bryggan är alltid öppen för besök och fartyget har rymliga observationsdäck där man kan stå och njuta av det vackra landskapet samt spana efter djurliv. Ombord finns en internationell besättning som talar engelska och det råder en mycket hemtrevlig atmosfär. På M/S Quest finns det fem gummibåtar och fem svensk- och engelsktalande guider.

Vi erbjuder alltid möjligheten att boka del i hytt på M/S Quest då många av våra kunder reser på egen hand. Hytterna delas alltid upp i damhytter och herrhytter.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Trippelhytt våningssängar 45 900 SEK
Dubbelhytt 2 separata sängar 52 900 SEK
Dubbelhytt Plus 2 separata sängar 55 900 SEK
Dubbelhytt dubbelsäng 55 900 SEK
Dubbelhytt Superior stor dubbelsäng* 61 900 SEK
Redarhytt m sittgrupp stor dubbelsäng 66 900 SEK
Enkelhytt 86 900 SEK

I priset ingår

 • 7 nätter ombord på M/S Quest
 • 1 natt på hotell i Longyearbyen
 • Lunch dag 2
 • Alla måltider ombord
 • Kaffe och te
 • En erfaren expeditionsledare samt svensk- och engelsktalande guider
 • Guidning ombord och iland
 • Alla utflykter
 • Yogaläraren Isabel Holmquist är med på resan

I priset ingår inte

 • Flyg till/från Longyearbyen
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Dricks till fartygets besättning
 • Personliga utgifter i bar och shop

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
16 maj 2024 24 maj 2024

Relaterade blogginlägg

 • 7 anledningar att besöka Svalbard på våren

  När våren gör sitt intåg på Svalbard, vaknar den frusna ögruppen till liv och byter mörker mot ett aldrig sinande flöde av dagsljus som draperar den snötäckta arkipelagen. Denna tid av pånyttfödelse karaktäriseras av ett ändlöst majestätiskt islandskap med vackra pastellfärger och en förunderlig renhet. Fjordisen ligger tjock och flera djur bär fortfarande vinterskrud. Valrossar ses ofta vila på isflaken och har du tur så kan du se Arktis konung isbjörnen vandra över det frusna havet. För många symboliserar denna tid på året själva sinnebilden av Svalbard och få besökare lämnas oberörda av denna drömlika vintervärld. I detta blogginlägg har vi listat vad vi anser vara de främsta anledningarna till att besöka Svalbard på våren.

  Läs hela inlägget
 • Vår på Svalbard – Arktis vaknar

  Att få bevittna när den arktiska arkipelagen vaknar till liv fram på vårkanten är något alldeles speciellt. PolarQuests Lillemor Främberg fick chans att uppleva detta då hon deltog i en av våra maj-expeditioner på Svalbard med M/S Quest 2023. I denna intervju tar hon oss med på en resa genom ett krispigt pastellfärgat landskap där dag och natt smälter samman under midnattssolens strålar. Hon beskriver magiska djurmöten, den oändliga tystanden och ynnesten att få möjlighet att vistas i en av världens mest avlägsna vildmarker.

  Läs hela inlägget