Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Galapagos och Ecuadors högland 2024

Galapagosöarna ligger i Stilla havet, mitt på ekvatorn, nära hundra mil utanför Ecuadors kust. Här kan du bada med sjölejon, häpna över gigantiska elefantsköldpaddor och fotografera flertalet fåglar på vita sandstränder. För den naturintresserade är Galapagos ett riktigt drömresemål! Sedan 2003 har vi tagit äventyrslystna resenärer till detta avlägsna paradis på vår jord – nu är det din tur!

 • Max 19 deltagare
 • 7 nätter på Galapagos
 • Möt elefantsköldpaddor, leguaner & sjölejon
 • 5 nätter på Ecuadors fastland
 • Utforska Nationalparkerna Antisana & Cajas
Boende: Hotell i Quito och Cuenca samt hytt ombord på Coral II. Transport: Motoryacht, gummibåt, buss och flyg. Fartyg: Coral II. Guider: En svensktalande färdledare från PolarQuest och erfarna nationalparksguider på Galapagos samt lokalguider i Ecuador. Passagerare: 19 deltagare. Språk: Svenska & Engelska. Längd: 14 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från 94 900 SEK. Avgång: 7 november 2024

Färdplan

Denna spännande resa startar med några dagar på Ecuadors fastland där vi utforskar nationalparken Antisana samt lär känna landets huvudstad Quito. På Galapagos tillbringar vi sedan sju nätter ombord på den bekväma yachten Coral II som endast tar 19 passagerare. Med på resan följer en svensktalande färdledare från PolarQuest och på Galapagos har vi dessutom två lokala nationalparksguider med oss. Varje dag gör vi landstigningar med gummibåtar och utforskar öarnas unika natur och djurliv. Vi snorklar, fotograferar elefantsköldpaddor och följer sjölejonens lek på fina sandstränder. Djuren på Galapagos är nyfikna och orädda för människan och vi får uppleva många fantastiska och nära möten. Ombord finns snorklingsutrustning och flera gånger under resan har vi chans att förundras över öarnas sagolika undervattensvärld. Efter upplevelserika dagar på Galapagos återvänder vi till fastlandet för att utforska Ecuadors högland. Vi bor i staden Cuenca, känd för sin vackra kolonialarkitektur. Härifrån gör vi utflykter till den magnifika nationalparken Cajas.

Dag 1: Stockholm - Quito, Ecuador

Flyg från Stockholm på morgonen med ankomst på eftermiddagen till Quito med KLM. Vi checkar in på det charmiga hotellet Cultura Manor och där avnjuter vi vår första gemensamma middag.

Dag 2: Quito

Vi utforskar Gamla stan i Quito, upptagen på UNESCOs världsarvslista. Vi besöker även en lokal matmarknad och området runt Panecillo, där vi njuter av en fantastisk utsikt över staden. Vi övernattar återigen på hotell Cultura Manor.

Dag 3: Antisana nationalpark

Vi spenderar en heldag i nationalparken Antisana. Här har vi stora chanser att få se örnar, Caracas och den majestätiska kondoren, som är den största fågeln på Västra halvklotet. Vi övernattar på hotell Cultura Manor.

Dag 4: Quito – Baltra & Santa Cruz, Galapagos

Vi flyger tidigt på morgonen från Quito till Galapagos. Vi landar på ön Baltra, där vi går ombord på Coral II. Vi tar oss sedan vidare till Santa Cruz, där vi besöker Charles Darwins forskningsstation. Under en spännande rundvandring lär vi oss mer om de elefantsköldpaddor och landleguaner som föds upp här. Väl ombord igen gör vi oss hemmastadda i våra bekväma hytter och njuter av vår första middag på Galapagos.

Dag 5: Mosquera & North Seymor

Den lilla ön Mosquera hyser en av Galapagos största populationer av sjölejon och är hem till många sjöfåglar. Vi även chans att se havsleguaner, blåfotade sulor och klarröda Sally Lightfoot-krabbor. Vattnet runt ön är en populär plats för snorkling då man ofta får sällskap av de söta och lekfulla sjölejonen! Här finns också ett rikt marint liv – tropiska fiskar, havssköldpaddor, rockor och revhajar ses ofta simma bland korallrevet. Senare gör vi en landstigning på North Seymour, en av få platser på Galapagos där man kan träffa på den magnifika fregattfågeln med sin klarröda strupsäck. Här finns även det märkliga Palo Santo-trädet och kolonier med charmerande blåfotade sulor.

Dag 6: Santa Fe & South Plaza

Santa Fe är Galapagos äldsta ö (4,5 miljoner år gammal) och det är även ön med flest endemiska arter. Vi ger oss ut på en vandring genom en endemisk kaktusskog där vi hoppas få möta Santa Fé-landleguanen, Galapagos största leguan. Ön är även hem till arter såsom Galapagoshöken, olika finkar och fyra arter av Galapagoshärmtrast. På South Plaza har vi chans att möta sjölejon och en stor koloni med flera hundra landleguaner som till storleken är de minsta på Galapagos. Detta är även enda platsen på jorden där vi har chans att se en leguan som är en korsning mellan havsleguan och landleguan!

Dag 7: San Cristobal

Under morgonen utforskar vi Kicker Rock, även kallad León Dormido då den till formen liknar ett sovande lejon. Den vulkaniska klippan reser sig 150 meter upp ur havet och är ett populärt tillhåll för blåfotade sulor, Nascasulor, fregattfåglar och pelikaner. Även det marina livet är rikt och kanske hinner vi med en snorklingstur där vi har chans att se havssköldpaddor, Galapagoshajar och örnrockor.

Förmiddagen avslutas med ett besök på ett center där man föder upp och arbetar för att bevara elefantsköldpaddan. Efter lunch stannar vi till på ett museum där vi får lära oss mer om Galapagosöarnas spännande historia. Vi beger oss sedan ut på en vandring till Tijeretas Hill, en spektakulär utsiktspunkt där vi har chans att skåda en fregattfågelkoloni.

Dag 8: San Cristobal

Den vackert vita stranden Cerro Brujo välkomnar till härliga bad och snorkling. I en liten lagun kan vi se fåglar som svarthalsad styltlöpare, roskarl och bahamaand. Till fots når vi den spektakulära utsiktspunkten Punta Pitt, och kommer också till den plats där Galapagos tre arter av sulor kan ses tillsammans: Nazca, blåfotad sula och rödfotad sula. Här finns även två arter av fregattfåglar och en sjölejonkoloni.

Dag 9: Espanola

Vid Punta Suarez möter vi bland annat den blåfotade sulan med sin lite komiska uppsyn och detta är också väldens enda häckningsplats för den majestätiska Galapagosalbatrossen. Här har vi utsikt över öns dramatiska landskap och Soplador, ett blåshål ute till havs som skjuter ut vatten över 20 meter upp i luften. Under eftermiddagen snorklar vi tillsammans med sjölejon eller slappnar av på den vackra korallstranden vid Gardner Bay. I vattnet har vi även chans att se rockor och revhajar.

Dag 10: Floreana

Vid Cormorant Point landstiger vi på Floreanas gröna strand. Den här platsen besöks ofta av sjölejon och här erbjuds extra spektakulär snorkling för den som vill. Vi besöker även Post office bay och den unika "posttunna" som utplacerades här redan 1793. Postgången fungerar än idag!

Dag 11: Santa Cruz, Baltra & Guayaquil

På Santa Cruz beger vi oss till höglandet för att bekanta oss med de vilda elefantsköldpaddorna. Sedan är det dags att säga adjö till Galapagos och flyga till Guayaquil på fastlandet, där vi tar oss upp till Ecuadors högland. Färden till Cuenca är en upplevelse i sig. När vi tar oss från havsnivå upp mot bergen, upplever vi en resa genom ett fantastiskt landskap som byter skepnad flera gånger under vägen. Väl framme i Cuenca checkar vi in på Mansion Alcázar, ett vackert hotell byggt i kolonialstil.

Dag 12: Cuenca

Idag utforskar vi staden Cuenca, däribland dess marknad. Här hittar vi både indiansmycken, textilier och exotiska frukter. På kvällen avnjuter vi en god middag på vårt hotell Mansion Alcázar.

Dag 13: Cajas Nationalpark - Guayaquil

Vi färdas över höga bergspass för att komma till den fina nationalparken Cajas. Här söker vi efter spännande fåglar och njuter av den vackra naturen. Efter lunch tar vi oss med buss vidare till Guayaquil. På kvällen lämnar vi Ecuador och påbörjar vår flygresa hem.

Dag 14: Stockholm

Ankomst till Stockholm.

Vänligen notera: Detta är endast en preliminär färdplan. Vår exakta rutt beror på Galapagos myndigheter och kan eventuellt komma att ändras.

Fartyget Coral II

 • Klein Tours
 • Soldäck
  Klein Tours
 • Superiorhytt
  Klein Tours
 • Klein Tours

Den bekväma motoryachten Coral II renoverades senast 2018 och tar upp till 19 passagerare. Specialdesignad för att möta den moderna resenärens krav har hon utrustats med den senaste navigerings- och säkerhetsutrustningen. Hon är utsmyckad i klassisk maritim stil med teak och mässing. Alla hytter är luftkonditionerade och har fönster/ventiler samt privat dusch/WC. Ombord finns en lounge, en matsal, en välförsedd bar, tre soldäck och en jacuzzi. Man är alltid välkommen att hälsa på Kapten på bryggan.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Standardhytt (2 separata sängar eller dubbelsäng) 94 900 SEK
Superiorhytt (2 separata sängar eller dubbelsäng) 100 900 SEK
Enkelhytt (standard) 119 900 SEK

I priset ingår

 • Flyg Stockholm - Quito, Quito - Galapagos, Galapagos - Guayaquil, Guayaquil - Stockholm
 • Sju nätter ombord på Coral II
 • Tre nätter på Cultura Manor i Quito
 • Två nätter på Mansion Alcázar i Cuenca
 • Alla transfers
 • Alla måltider
 • En svensk färdledare från PolarQuest och två erfarna nationalparksguider på Galapagos samt lokalguider i Ecuador
 • Föreläsningar ombord och guidade vandringar iland
 • Snorklingsutrustning och våtdräkt på Coral II
 • Nationalparksavgift till Galapagos (USD 200)
 • All dricks

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Dryck
 • Eventuella flygplatsskatter

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
7 november 2024 20 november 2024

Relaterade blogginlägg

 • Dagbok från Galapagos 2023

  I denna dagbok från 2023 tar expeditionsledaren Martin Berg dig med på en resa till några av världens mest fascinerande platser. Äventyret tar sin början i det historiska Quito i Ecuador och fortsätter till de mytomspunna Galapagosöarna, kända för sitt unika djurliv och landskap. Ta del av möten med jättesköldpaddor, sjölejon och leguaner, bevittna sagolika stränder och få en glimt av den vackra naturen i nationalparkerna Antisana och Cajas.

  Läs hela inlägget