Upplev Svalbard - Expedition till Svalbard med Sea Endurance 2017
031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Expedition Svalbard med Joakim Odelberg 2017

Det är arktisk sommar, midnattssolen strålar och purpurbräckan pryder allt fler sluttningar. Kanske har isen i de östra delarna av Svalbard börjat dra sig tillbaka, vilket ger oss goda möjligheter att nå lite mer outforskade områden. Med tio nätter ombord på fartyget finns det gott om tid för stora upplevelser.

Vi är stolta över att presentera den prisbelönte bevarandefotografen, dokumentärfilmaren och programledaren Joakim Odelberg som specialföreläsare på denna resa. 

Boende: Hytt ombord på Sea Endurance. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: Sea Endurance. Guider: 5 st. Passagerare: 53 passagerare. Språk: Svensk- och engelsktalande guider. Längd: 11 dagar, 10 nätter på fartyg. Pris: Från 49 900 SEK.

Färdplan

Dag 1: Longyearbyen

Vi anländer till Longyearbyen, går ombord på vårt expeditionsfartyg och seglar ut ur Isfjorden.

Dag 2 -10: Svalbard

Vi befinner oss nu i en del av världen där naturens krafter råder och vi vill poängtera att vår exakta färdplan de kommande dagarna påverkas av väder och isförhållanden. Målsättningen är att varje dag göra landstigningar med gummibåt. Detta är exempel på platser vi kan komma att besöka:

Västra Spetsbergen

Forskarbyn Ny-Ålesund ligger i bildsköna Kongsfjorden och består av en liten samling hus i klara färger. Härifrån startade polarhjältarna Amundsen och Nobile sina djärva försök att flyga till Nordpolen. Lite längre norröver ligger Danskøya. Det var från denna ö Ingenjör Andrée och hans två följeslagare startade sin ödesdigra ballongfärd och i Virgohamna finns fortfarande lämningar efter expeditionen, som tyst berättar om männens öde.

Svalbards sagolika fjordar

Längs Svalbards kuster finns en mängd magnifika fjordar som alla hyser ett rikt djurliv. Kanske besöker vi några av följande: I Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade fronten på 14-juliglaciären. På klipporna vid sidan av den isblå glaciären häckar spetsbergsgrisslor och tretåiga måsar. Fortsätter vi ännu längre in i fjordsystemet når vi Lilliehöökfjorden. Här ligger ofta fjordisen tät framför den makalöst vackra Lilliehöökglaciären som sträcker sig över fyra kilometer. Den naturskönaRaudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Klipporna och stränderna bjuder även på ett sjudande fågelliv. Liefdefjorden, vars namn betyder kärleksfjorden, har vackert snöklädda bergstoppar i fonden. Här häckar ejder och spetsbergsgås och längst in i fjorden ligger den spektakulära Monacoglaciären.

Hinlopen och Alkefjellet

Har vi tur släpper isen in oss i Hinlopen och under goda förhållanden når vi Alkefjellet, en lodrät och spektakulär basaltklippa som utgör häckningsplats för närmare 200 000 spetsbergsgrisslor. Kanske seglar vi vidare in i vackra Palanderbukta på Nordaustlandet.

Östra Svalbard

Nordaustlandet är en imponerande ö, täckt av en enorm inlandsis. Ön fascinerar både natur- och historieintresserade. Här finns milslånga glaciärfronter med smältvattenfall. Barentsøya och Edgeøya söder om Nordaustlandet bjuder på magnifika landskap och vidsträcka tundraslätter. Här har vi goda chanser att se isbjörn, valross, polarräv och svalbardsren.

 

 

Sydvästra Svalbard

Hornsunds storslagna fjordar bjuder på enorma glaciärer som vältrar sig ut i havet mellan högalpina berg. Topparna når ofta ovan molnen, men vid en klar dag kan högsta berget Hornsundtind visa upp alla sina 1431 meter. Glaciärisarna i Hornsund är ett favorittillhåll för några av Svalbards många isbjörnar och storsälen ses ofta vila på isflaken.

Dag 11: Longyearbyen

På morgonen kliver vi av vårt expeditionsfartyg och påbörjar vår resa hem.

Observera: Detta är en preliminär färdplan. Vår rutt beror helt på väder, isförhållanden och djurmöten. Det finns mängder av vackra platser att uppleva på Svalbard och vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Flyg

PolarQuest erbjuder ett gruppflyg i anslutning till resan. Kontakta oss för mer information!

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ med Joakim Odelberg till Svalbard!

Vi är stolta över att meddela att den prisbelönte bevarandefotografen, dokumentärfilmaren och programledaren Joakim Odelberg följer med som specialföreläsare på resan ombord på Sea Endurance den 22 juni – 2 juli.

Om Joakim Odelberg
Joakim är fotografen och filmaren som brinner för att bevara jordens ömtåliga natur och dess djurliv. Genom sina fantastiska bilder och filmer vill han visa hur mycket vackert som finns runt omkring oss, men också öka kunskapen om vilka negativa effekter människors ogenomtänkta handlingar kan ha på naturen. Redan som 10-åring tog Joakim sitt första fridykarcertifikat och det var när han för första gången fick chans att dyka med mantor i Thailand som han började satsa helhjärtat på det han gör idag. Hans hängivenhet till naturen, både på land och under ytan, har resulterat i flera utmärkelser, exempelvis EUIFA Environmental Award, Kristallen och Anemone Foundation Environmental Impact Award. På sitt CV har han även arbeten för flertalet företag och organisationer såsom WWF, Baltic Sea 2020, TV4, Håll Sverige Rent och Naturvårdsverket. Nyligen tilldelades även Joakim Thordénstiftelsens miljöstipendium med följande motivering:

"Joakim Odelberg är en framstående undervattensfotograf med uppmärksammade produktioner om miljö och miljöförstöring i havet. Joakim är en framstående pedagog och opinionsbildare som genom sina bilder visar det vackra och storslagna i vår havsmiljö, samtidigt som han sätter fokus på problem och utmaningar som rör miljön i havet."

Ombord kommer Joakim att hålla föredrag och berätta om några av sina spännande projekt runt om i världen. För dem som är intresserade av fotografering kommer han även att finnas tillgänglig för frågor och tips.

Ladda ner broschyr
Här kan du beställa hem ett tryckt exemplar av resans broschyr. Fyll i dina uppgifter nedan så skickar vi den till dig så snart vi kan!

Fartyget Sea Endurance

 • helbild.se
 • PolarQuest
 • Panoramalounge
  J-P Lahall
 • Trippelhytt
  J-P Lahall
 • Dubbelhytt Superior
  Jonas Sundquist
 • Adam Rheborg
 • Emma Nilsson

Sea Endurance byggdes i Danmark 1992 för att trafikera Grönlands kuster. År 2004/2005 restaurerades hon totalt invändigt och 2008 startade hon sin karriär som litet och bekvämt expeditionsfartyg. Sea Endurance tar 53 passagerare i 26 hytter, alla med havsutsikt och privat dusch/WC. Trippelhytterna på däck tre har våningssängar. Alla andra hytter har två separata sängar eller dubbelsäng. I hytterna finns även skrivbord med stol och plats att förvara kläder och annan utrustning. Superiorhytterna är rymliga och har dubbelsäng, en fåtölj samt TV/DVD. Redarhytten har dubbelsäng, två stora fönster, en separat sittgrupp samt TV/DVD.

I fartygets matsal serveras god mat mellan landstigningarna och i panoramaloungen har man en vidunderlig utsikt över det omgivande polarlandskapet. Här kan man höra guiderna berätta om områdets flora, fauna och historia. I loungen finns en välsorterad bar och ett litet bibliotek med polarlitteratur. Bryggan är alltid öppen för besök och fartyget har rymliga observationsdäck där man kan stå och njuta av det vackra landskapet samt spana efter havsfåglar, valar och isbjörnar. Ombord finns en internationell besättning som talar engelska. Med på resan följer fem guider, varav flera svensktalande. Det råder en mycket hemtrevlig atmosfär på Sea Endurance. Sea Endurance går på Svalbard, Grönland och Lofoten. 

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Trippelhytt (våningssängar) 49 900 SEK
Dubbelhytt (två separata sängar) 61 900 SEK
Dubbelhytt Plus (två separata sängar) 64 900 SEK
Dubbelhytt (dubbelsäng) 64 900 SEK
Dubbelhytt Superior (stor dubbelsäng) 70 900 SEK
Redarhytt m sittgrupp (stor dubbelsäng) 77 900 SEK
Enkelhytt 104 900 SEK

Vi erbjuder alltid möjligheten att boka del i hytt då många av våra kunder reser på egen hand. Hytterna delas alltid upp i damhytter och herrhytter.

I priset ingår: 10 nätter ombord på Sea Endurance, alla måltider ombord, en erfaren expeditionsledare, både svensk- och engelsktalande guider, guidning ombord och iland, alla utflykter, omfattande informationsmaterial innan avresa och en illustrerad loggbok efter hemkomst.

I priset ingår inte: Flyg till/från Longyearbyen, reseförsäkring och avbeställningsskydd, den sedvanliga dricksen till fartygets besättning, personliga utgifter i bar och shop.

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Avresa Hemresa
22 juni 2017 2 juli 2017