Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Om oss

PolarQuest är Sveriges polarspecialist och startades 1999 av två hängivna polarguider. Med åren har företaget vuxit, men ledorden är fortfarande desamma – små grupper, de bästa guiderna och femstjärniga djur- och naturupplevelser. Att resa med ett litet expeditionsfartyg erbjuder en helt annan upplevelse jämfört med ett större fartyg. Det ger oss mer flexibilitet, vi kommer närmare naturen och vi kan erbjuda unika resor. På våra Svalbards- och Grönlandsäventyr reser du med både svensk- och engelsktalande guider. Vi värnar om vår känsliga natur, investerar i klimatprojekt och arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor.

Vi känner varmt för det kalla

Frågar ni oss bjuder polarområdena på de överlägset de mest spektakulära platser man tänka sig. Arktis och Antarktis möter oss med magnifika vildmarker och ett fängslande djurliv. Det är svårt att komma hem oberörd och vår förhoppning är att vi varje år skapar ambassadörer för polarområdena. 

Små grupper - stora upplevelser

Alla resor bygger på små grupper och nära möten med vilda djur och dramatisk natur, för både miljöns och upplevelsens skull. Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och strävar efter att göra så små avtryck som möjligt. Varje expedition är unik och målet är att varje resenär ska få uppleva sitt livs resa

Våra expeditionskryssningar & fartyg

Våra expeditionsfartyg är bekväma och tar få passagerare. Frågar ni oss är små fartyg det mest hållbara sättet att utforska Svalbards djurliv och natur. Föreställ er själva, att se en säl på ett isflak i en grupp om 10–50 passagerare eller en grupp om 200–500 passagerare. Att resa med ett litet expeditionsfartyg erbjuder även en mer avslappnad atmosfär ombord, större fokus på destinationen och mer tid i land jämfört med ett större fartyg. Att hytterna är bekväma och att maten ombord håller hög klass är en självklarhet för oss.

Hållbar turism

Vi besöker spektakulära och ekologiskt känsliga platser och vi strävar alltid efter att påverka den ömtåliga naturen så lite som möjligt. PolarQuest är ett av de företag som grundade AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) – en organisation som aktivt arbetar för ett säkert och hållbart resande i Arktis. Vi är också med i IAATO, en medlemsorganisation som grundades 1991 för att förespråka och utveckla ansvarsfull och säker turism till Antarktis.

 

Erfarna guider & kunniga polarexperter

Vi vet att nyckeln till en lyckad expedition är kunniga och entusiasmerande guider. På våra expeditioner reser du med både svensk- och engelsktalande färdledare som har gedigen erfarenhet av och ett brinnande intresse för polartrakterna. När du ringer till vårt kontor får du tala med polarspecialister som har varit på Svalbard och kan svara på alla frågor om resan.

Zodiacerna tar dig närmare naturen

En av hemligheterna bakom expeditionskryssningarnas succé är Zodiacerna. Med dessa stabila och effektiva gummibåtar kan vi kryssa fram längs glaciärer, navigera bland isberg och ta oss iland för att utforska det spännande djurlivet och den mäktiga naturen på nära håll.

Våra ReQuest-resor – äventyr till varmare breddgrader

Våra ReQuest-resor kan beskrivas som stora äventyr i mer tempererade områden. Efter att ha lyssnat till våra återkommande resenärers önskemål har ett antal exotiska resmål vuxit fram, ofta svårtillgängliga för dem som reser på egen hand och ger en unik blandning av storslagna miljöer, pampiga rovdjur, färgglada fåglar, historiska platser och spännande kulturella möten. Boendet är bekvämt och vi håller oss i regel borta från de vanliga turiststråken.

Säker betalning

Givetvis ställer PolarQuest garanti till Kammarkollegiet i enlighet med resegarantilagen. Det innebär att dina inbetalade pengar är skyddade fram till dess att resan är genomförd i sin helhet.

 


 

Några av våra resenärers upplevelser

Tack för en fantastisk resa. Ert arrangemang var helt perfekt, ni vet verkligen vad kundvård betyder. Vi ryser fortfarande när vi ser på våra bilder.

/Inga-May & Gert Johansson

Allt fungerade perfekt. Vi hann se mängder av djur och natur. Isbjörnar, valar, valross, renar, rävar, mängder av fåglar, ja listan kan göras hur lång som helst. Vi är så belåtna! Vi kan verkligen rekommendera alla att boka sin äventyrsresa med PolarQuest. 
/Johan & Birgitta Andersson

Ville bara skriva några rader för att tala om hur utomordentligt nöjda vi var med vår svalbardresa. Hela upplägget var strålande och fallerade inte på en enda punkt. Fartyget uppfyllde alla krav på komfort och trevnad. Personalen ständigt vänlig och hjälpsam.Maten god, vällagad och varierad. Sist men inte minst uppskattade vi mycket de kunniga guiderna, som tog oss med på den ena intressanta utflykten efter den andra. Det noggranna säkerhetsarbetet gjorde att vi alltid kände oss trygga och tålmodigheten med oss gröngölingar var mycket behaglig att uppleva.
/Louise och Carl-Otto Schéle

Nyss hemkommen från en helt otrolig resa och måste få berätta för er hur bra det har varit… På denna expedition har allt varit suveränt. Vår kapten och hans besättning var makalösa, servering och städ gjorde allt för att vi skulle vara mätta och nöjda, våra guider var i världsklass.
De kunde svara på allt och de tog sitt jobb på ett oerhört proffsigt och seriöst sätt. Tack för en oerhört välplanerad resa!
/Caroline och Jörgen Bragnell

 Sitter just och tittar på bilderna från Svalbard och förundras över vilken underbar resa vi hade. Vi har rest en hel del i olika världsdelar men denna resa tar nog förstaplatsen! Vanligtvis har vi haft jätteduktiga guider, en på 8-26 deltagare, men 5 superproffs fördelade på 50 “turister” som vi hade på Svalbard tar nog förstapriset!
/Christer och Kerstin Mattsson

Madeleine och jag upplevde en fantastisk resa. Vi vill framhäva guiderna som nog var de bästa vi haft på någon resa någonsin. Båten var lagom stor och bra och personalen där var enormt trevliga och service minded. Vi reser ganska mycket och har upplevt mycket runt om i världen och denna resa är en av de absolut bästa vi har gjort. PolarQuest får ett väldigt högt betyg av oss.
/Madeleine & Björn Norell

Vi deltog i en oerhört välorganiserad resa med massor av oförutsedda spännande inslag, som ingen, varken personal eller gäster kunde förutse. Att på så nära håll i en gummibåt få uppleva isbjörn, valross, arktisk räv, säl, knölval, arktisk ren och alla fåglar och vackra blommor i lysande färger, glaciärkalvningar, och intressanta historiska platser. Det var mer än vi kunnat föreställa oss. Ett gäng kunniga seriösa och trivsamma glada guider, som alltid fanns ctill hands och som snabbt fick oss att inse hur viktigt det är att få bevara denna skönhet där vi är gäster. En stor eloge till guiderna som vi hoppas ni anlitar även i fortsättningen. Vi vill gärna resa med er igen.
/Ann-Christin Törnqvist och Sune Andreason