Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Om oss

Att vara på polarexpedition med PolarQuest är att få känna sig som en riktig äventyrare minus de farliga strapatserna. Vi färdas till jordens mest magnifika vildmarker; Arktis och Antarktis, där historiska upptäckare med is i skägget kämpat sig fram, men går samtidigt till dukat bord och sover gott i mysiga hytter ombord. Alla resor bygger på små grupper och nära möten med vilda djur och dramatisk natur. Varje expedition är unik och vi strävar alltid efter att varje resenär ska få uppleva sitt livs resa. Det har vi gjort i 20 år nu.

Våra expreditionskryssningar & fartyg

Våra expeditionsfartyg är bekväma och tar få passagerare. Frågar ni oss är små fartyg det bästa sättet att utforska Svalbards djurliv och natur, då vi kan nå platser som annars är svåra att ta sig till. Att hytterna är bekväma och att maten ombord håller hög klass är en självklarhet för oss. Att resa med ett litet expeditionsfartyg erbjuder en mer avslappnad atmosfär ombord, större fokus på destinationen och mer tid i land jämfört med ett större och mer konventionellt kryssningsfartyg. Den exakta rutten beror helt på väder, isförhållanden och djurmöten. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Små grupper - nära möten

Med PolarQuest reser du i liten grupp. Vi tycker att det är en förutsättning för stora naturupplevelser. Du kommer nära vilda djur i en storslagen natur och har gott om tid att fotografera och skåda djur – eller bara njuta. En av hemligheterna bakom expeditionskryssningarnas succé är Zodiacerna. Med dessa stabila och effektiva gummibåtar kan vi kryssa fram längs glaciärer, navigera bland isberg och ta oss iland för att utforska det spännande djurlivet och den mäktiga naturen på nära håll.

Erfarna guider & kunnig personal

Vi vet att nyckeln till en lyckad expedition är kunniga och entusiasmerande guider. På våra expeditioner reser du med både svensk- och engelsktalande färdledare som har gedigen erfarenhet av och ett brinnande intresse för polartrakterna. När du ringer till vårt kontor får du tala med personal som har varit på Svalbard och kan svara på alla frågor om resan.

Våra ReQuest-resor

Våra ReQuest-resor kan beskrivas som förnämliga äventyr i mer tempererade områden. Efter att ha lyssnat till våra återkommande resenärers önskemål har allt fler exotiska resmål vuxit fram. Även dessa områden är ofta svårtillgängliga på egen hand och ger en unik blandning av storslagna miljöer, pampiga rovdjur, färgglada fåglar, historiska platser och spännande kulturella möten. Boendet är bekvämt och vi håller oss i regel borta från de vanliga turiststråken.

Ansvar

Våra resor tar dig till storslagna vildmarker. Vi besöker spektakulära och ekologiskt känsliga platser och vi strävar alltid efter att påverka den ömtåliga naturen så lite som möjligt. PolarQuest är stolt medlem i AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) – en organisation som aktivt arbetar för ett säkert och hållbart resande i Arktis. Vi är också med i IAATO, en medlemsorganisation som grundades 1991 för att förespråka och utveckla ansvarsfull och säker turism till Antarktis

Säker betalning

Givetvis ställer PolarQuest garanti till Kammarkollegiet i enlighet med resegarantilagen. Det innebär att dina inbetalade pengar är skyddade fram till dess att resan är genomförd i sin helhet.

 


 

Några av våra resenärers upplevelser

Tack för en fantastisk resa. Ert arrangemang var helt perfekt, ni vet verkligen vad kundvård betyder. Vi ryser fortfarande när vi ser på våra bilder.

/Inga-May & Gert Johansson

Allt fungerade perfekt. Vi hann se mängder av djur och natur. Isbjörnar, valar, valross, renar, rävar, mängder av fåglar, ja listan kan göras hur lång som helst. Vi är så belåtna! Vi kan verkligen rekommendera alla att boka sin äventyrsresa med PolarQuest. 
/Johan & Birgitta Andersson

Ville bara skriva några rader för att tala om hur utomordentligt nöjda vi var med vår svalbardresa. Hela upplägget var strålande och fallerade inte på en enda punkt. Fartyget uppfyllde alla krav på komfort och trevnad. Personalen ständigt vänlig och hjälpsam.Maten god, vällagad och varierad. Sist men inte minst uppskattade vi mycket de kunniga guiderna, som tog oss med på den ena intressanta utflykten efter den andra. Det noggranna säkerhetsarbetet gjorde att vi alltid kände oss trygga och tålmodigheten med oss gröngölingar var mycket behaglig att uppleva.
/Louise och Carl-Otto Schéle

Nyss hemkommen från en helt otrolig resa och måste få berätta för er hur bra det har varit… På denna expedition har allt varit suveränt. Vår kapten och hans besättning var makalösa, servering och städ gjorde allt för att vi skulle vara mätta och nöjda, våra guider var i världsklass.
De kunde svara på allt och de tog sitt jobb på ett oerhört proffsigt och seriöst sätt. Tack för en oerhört välplanerad resa!
/Caroline och Jörgen Bragnell

 Sitter just och tittar på bilderna från Svalbard och förundras över vilken underbar resa vi hade. Vi har rest en hel del i olika världsdelar men denna resa tar nog förstaplatsen! Vanligtvis har vi haft jätteduktiga guider, en på 8-26 deltagare, men 5 superproffs fördelade på 50 “turister” som vi hade på Svalbard tar nog förstapriset!
/Christer och Kerstin Mattsson

Madeleine och jag upplevde en fantastisk resa. Vi vill framhäva guiderna som nog var de bästa vi haft på någon resa någonsin. Båten var lagom stor och bra och personalen där var enormt trevliga och service minded. Vi reser ganska mycket och har upplevt mycket runt om i världen och denna resa är en av de absolut bästa vi har gjort. PolarQuest får ett väldigt högt betyg av oss.
/Madeleine & Björn Norell

Vi deltog i en oerhört välorganiserad resa med massor av oförutsedda spännande inslag, som ingen, varken personal eller gäster kunde förutse. Att på så nära håll i en gummibåt få uppleva isbjörn, valross, arktisk räv, säl, knölval, arktisk ren och alla fåglar och vackra blommor i lysande färger, glaciärkalvningar, och intressanta historiska platser. Det var mer än vi kunnat föreställa oss. Ett gäng kunniga seriösa och trivsamma glada guider, som alltid fanns ctill hands och som snabbt fick oss att inse hur viktigt det är att få bevara denna skönhet där vi är gäster. En stor eloge till guiderna som vi hoppas ni anlitar även i fortsättningen. Vi vill gärna resa med er igen.
/Ann-Christin Törnqvist och Sune Andreason