Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Kontoret

När du ringer till vårt kontor får du tala med personal som har varit på Svalbard. Dessa entusiastiska personer med praktisk erfarenhet från Arktis kan svara på alla frågor om resan.

 • Marie Lannborn Barker

  VD

  Marie började som praktikant på PolarQuest 2007. Nu är hon VD och är sedan flera år aktiv som styrelseledamot i AECO, en internationell organisation som vill främja ett säkert och hållbart resande i Arktis. Hon kan inte tänka sig en bättre sysselsättning än att inspirera och se till att andra också får uppleva de oslagbara destinationer som PolarQuest erbjuder.

  marie@polarquest.se Läs mer
 • Johanna Vakkila

  COO/Produktansvarig

  Johanna ingår i PolarQuests ledningsgrupp och arbetar med arbetsledning, produktion, kommunikation och hållbarhet. Johanna har kuskat runt över alla kontinenter och förutom polarområdena, som hon håller extra kärt, upplever Johanna gärna platser som bjuder på nya spännande kulturer. På fritiden pysslar hon helst med att skriva, måla eller illustrera.

  johanna@polarquest.se Läs mer
 • Lillemor Främberg

  Reseproducent & resekonsult

  Lillemor har stenkoll på PolarQuests komplicerade nät av logistik gällande det mesta från avgångar, ankomster, anslutningar och tidszoner till guider och övernattningar. Lillemor har varit på Svalbard, Antarktis och Galapagos samt i Mongoliet och Amazonas med PolarQuest. Under sin uppväxt bodde Lillemor tidvis i Burundi och Tanzania, och den afrikanska kontinenten har fortfarande en speciell plats i hennes hjärta.

  lillemor@polarquest.se Läs mer
 • Carina Svensson

  Reseproducent & resekonsult

  Carina planerar och samordnar våra resor som till Antarktis, Sydgeorgien & Falklandsöarna samt våra ReQuest-resor till Galapagos, Nya Zeeland, Indien och Sydafrika då hon har varit på de flesta av dessa platser. Utanför kontorets väggar har ni nog störst chans att träffa på Carina i en kajak eller på en bergstopp någonstans i världen. Att få vistas i naturen är en stor drivkraft för henne. Hon är också personen som myntat begreppet "Plogga"!

  carina@polarquest.se Läs mer
 • Heidi Lähteenmäki Sander (föräldraledig)

  Svalbardskoordinator

  Heidi är PolarQuests spindel i nätet när det gäller planeringen och genomförandet av våra resor till Svalbard. Och hon pratar lika varmt om Arktis som om Antarktis. Att upptäcka djurliv, natur och kultur som skiljer sig från det hon annars är van vid här hemma är hennes stora intresse och något som ligger henne varmt om hjärtat.

  heidi@polarquest.se Läs mer
 • Emma Nilsson

  Marknadsansvarig

  Emma är marknadsansvarig på PolarQuest och ingår i ledningsgruppen. Produktioner, mässor och samarbeten över hela världen ingår i hennes arbetsuppgifter. Resor har alltid varit en stor passion och hon har besökt alla världens kontinenter. Emma har fått uppleva många drömresor med PolarQuest och det största ögonblicket av alla var när hon fick möta hundratals späckhuggare.

  emma@polarquest.se Läs mer
 • Niklas Nilsson

  Resekonsult & fotograf

  Niklas arbetar till stor del med planeringen och genomförandet av våra resor till Svalbard. Som prisbelönt fotograf bidrar han även med bilder och filmmaterial till PolarQuests marknadsföringsmaterial. Han har rest flera gånger till både Antarktis och Svalbard med PolarQuest. Sin lediga tid spenderar Niklas helst ute i skogen eller under vattenytan med kameran i högsta hugg.

  niklas@polarquest.se Läs mer
 • Johan Reuthammar

  Affärsansvarig

  Johan är med i PolarQuests ledningsgrupp och som affärsansvarig handlar hans arbetsdagar till stor del om siffror. Johan trivs som bäst i resebranschen, och att få arbeta för ett sådant unikt och intressant företag som PolarQuest är något han känner starkt för. Framför allt gläds han åt alla återkommande resenärer. Privat åker han gärna iväg på aktiva resor, exempelvis för att åka skidor i alperna eller för att genomföra ett utmanade lopp.

  johan@polarquest.se Läs mer
 • Mia Lundqvist

  Guide Manager

  Som guideansvarig på PolarQuest anställer Mia våra uppskattade guider och pusslar ihop hela guidesäsongen. Emellanåt arbetar hon även som guide både på Svalbard och i Antarktis. Hon tycker att Svalbard är det perfekta resmålet för den som vill ta en verklig paus i vardagen och ladda själen. Hennes egen äventyrssjäl hittar man gärna högt upp på berg eller vulkaner eller långt ner i spännande undervattensvärldar.

  mia@polarquest.se Läs mer
 • Henrik Törnberg

  Operations Manager

  Efter att ha bott och jobbat på Svalbard i sju år ansvarar Henrik nu för all utrustning ombord på PolarQuests expeditionsfartyg. Han har i stort sett hela sitt vuxna liv på ett eller annat sätt arbetat med polarområdena, ofta som samordnare för forskningsexpeditioner till både Arktis och Antarktis. När han är ledig hittar du honom ofta i skidbacken eller ute till havs på familjens segelbåt.

  henrik@polarquest.se Läs mer
 • Jenny Bruce

  Resekonsult

  Jenny är utbildad inom praktisk äventyrsturism och på PolarQuest jobbar hon bland annat med reseförfrågningar och förberedelser inför olika expeditionsavgångar. Hon har rest i bland annat Kenya, Sydafrika, Australien, Nya Zeeland och även spenderat några månader i det lilla kungadömet Tonga. Dessutom kan hon numer även skriva Svalbard på listan över besökta resmål! Jenny älskar vardagsäventyr och kan beundra en vacker utsikt i timmar.

  jenny@polarquest.se Läs mer
 • Camilla Norberg

  Marknadskoordinator

  PolarQuests flitiga och energiska marknadskoordinator Camilla jobbar bland annat med vår hemsida, våra sociala medier och event. Att få arbeta med att marknadsföra stora äventyr till några av världens mest spektakulära platser inspirerar henne mycket, särskilt då resor och aktiva äventyr är ett av hennes största intressen. På fritiden hittar man oftast Camilla i någon skidbacke, på en dykbåt eller i hennes favoritstad Utrecht i Holland där hon bott och jobbat i två år.

  camilla@polarquest.se Läs mer
 • Maria Malmborg

  Reseproducent & resekonsult

  Maria arbetar framför allt med planeringen och samordningen av våra resor på Grönland. Hon älskar kundkontakten och att få vara med och planera en resa från a till ö. Maria är sann naturmänniska som tillbringar så mycket tid hon kan i naturen. Hon älskar att plocka svamp och komma ut på hjortronmyren, åka snowboard och paddla kanot. När hon inte befinner sig ute i vildmarken ger hon sig gärna i väg med sin husbil.

  maria.m@polarquest.se
 • Maria Nordvall

  Svalbardsansvarig

  Maria hanterar bokningar och ansvarar för alla våra Svalbard-avgångar. Det finns få som brinner så mycket för djur och natur som Maria och hon har själv besökt både Svalbard och Antarktis med PolarQuest. På fritiden hittar du ofta henne på hästsadeln eller på ett tältäventyr med familjen. Hennes passion för resor och djur har tagit henne till många spännande och avlägsna platser på vår jord. Hon har till exempelvis ridit över stäppen i Mongoliet och öknen i Marocko, jobbat på en safari camp i Afrika och hundkennel i England.

  maria@polarquest.se
 • Ann-Charlotte Rohdin

  Webkommunikatör

  Ann-Charlotte är en hejare på att skriva och producerar texter på löpande band. Däremellan uppdaterar hon hemsidan och våra sociala medier. Ann-Charlotte har lång erfarenhet inom resebranschen och har besökt många spännande platser, både i tjänsten och privat. Resminnen hon håller lite extra kärt är bland annat en långresa i Nya Zeeland och safari i Kenya. På fritiden gör hon gärna utflykter i närmiljön, njuter av lugnet i stugan eller åker skidor.

  ann-charlotte.rohdin@polarquest.se