Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Kontoret

När du ringer till vårt kontor får du tala med personal som har varit på Svalbard. Dessa entusiastiska personer med praktisk erfarenhet från Arktis kan svara på alla frågor om resan.

 • Marie Lannborn Barker

  VD

  Marie är VD på PolarQuest. Hon kan inte tänka sig en bättre sysselsättning än att inspirera och se till att andra också får uppleva de oslagbara destinationer som PolarQuest erbjuder. Det började på Svalbard, sedan var Marie fast. Resor till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien, Indien samt Nya Zeelands subantarktiska öar har bara ökat hennes tidiga intresse för djur och natur. Drömmen och drivkraften hos Marie ligger i att arbeta för att bevara dessa områden.

  marie@polarquest.se
 • Johanna Vakkila

  Produktansvarig

  Johanna ingår i PolarQuests ledningsgrupp och ansvarar främst för produktion och kommunikation. Hon har varit i Svalbard, Antarktis, ryska Arktis, Mongoliet och södra Afrika med PolarQuest. Johanna har kuskat runt över alla kontinenter och förutom polarområdena, som hon håller extra kärt, upplever Johanna gärna platser som bjuder på annorlunda kultur eller spännande reptiler. När hon inte reser trivs hon bäst med att skriva och illustrera.

  johanna@polarquest.se
 • Lillemor Främberg

  Reseproducent & resekonsult

  Lillemor är PolarQuests flygexpert. Hon har hand om så gott som alla våra gruppflyg och har imponerande koll på avgångar och ankomster, flygkoder och anslutningar. Även logistiken på Svalbard har Lillemor sin trygga hand på. Lillemor har varit i Svalbard, Antarktis, Galapagos och Amazonas med PolarQuest. Under sin uppväxt bodde Lillemor tidvis i Burundi och Tanzania, och den afrikanska kontinenten har fortfarande en speciell plats i hennes hjärta.

  lillemor@polarquest.se
 • Carina Svensson

  Reseproducent & resekonsult

  Carina planerar och samordnar våra resor till Antarktis, Sydgeorgien & Falklandsöarna, Galapagos, norska kusten och Svalbard. Självklart har hon varit på alla dessa spännande PolarQuest-destinationer liksom på Franz Josefs Land och i Hebriderna – och en hel del andra exotiska platser på vår jord. Carina har en till synes outtömlig energi och utanför kontorets väggar har ni nog störst chans att träffa på Carina i en kajak eller på en bergstopp någonstans i världen!

  carina@polarquest.se
 • Niklas Nilsson

  Resekonsult & fotograf

  Niklas arbetar till stor del med planeringen och genomförandet av våra resor till Svalbard. Som professionell fotograf och filmare bidrar hans känsla för bilder och filmmaterial också till PolarQuests marknadsföringsmaterial och loggböcker. Han har rest till såväl Antarktis som Svalbard samt längs norska kusten med PolarQuest. Niklas har ett stort intresse för vår natur och på fritiden utforskar vår spännande natur med kameran i högsta hugg.

  niklas@polarquest.se
 • Johan Reuthammar

  Affärsansvarig

  Johan är PolarQuests affärsansvarige och är med i PolarQuests ledningsgrupp. Han har mycket kontakt med våra partners runt om i världen och räknar även på priser, budgetar och hanterar ekonomin överlag. Johan trivs som bäst i resebranschen, och att få arbeta för ett sådant unikt och intressant företag som PolarQuest är något han känner starkt för. På fritiden trivs han med aktiva resor, såsom skidåkning i alperna eller dykning i varma vatten.

  johan@polarquest.se
 • Mia Lundqvist

  Guide Manager

  Mia är guideansvarig på PolarQuest och planerar hela guidesäsongen, guideschema, guideträffar och mycket mera. Emellanåt arbetar hon även som guide både på Svalbard och i Antarktis. Mia fastnade för PolarQuests affärsidé om expeditionsresor för alla, och hon tycker att Svalbard är det perfekta resmålet för den som vill ta en verklig paus i vardagen och ladda själen. Hennes egen äventyrssjäl hittar man gärna högt upp på berg eller vulkaner eller långt ner i spännande undervattensvärldar.

  mia@polarquest.se
 • Emma Nilsson

  Marknadsansvarig

  Emma är marknadsansvarig på PolarQuest och ingår i PolarQuests ledningsgrupp. Med en aldrig sinande energi levererar hon broschyrer, annonser, event och nyhetsbrev på löpande band. Emma har rest till Svalbard, Grönland, Skottland och norska kusten med PolarQuest. Emma har rest i stora delar av världen och förutom Svalbards magiska värld är Borneo och Sri Lanka två favoriter. Att arbeta med PolarQuests unika resmål och sätt att resa, gör arbetsplatsen och arbetsuppgifterna både spännande och inspirerande.

  emma@polarquest.se
 • Sara Larsson

  Marknadsassistent

  Sara är en hejare på att skriva och jobbar bland annat med våra nyhetsbrev, sociala medier och event. Att arbeta med resor till några av världens mest spektakulära och orörda platser är det som inspirerar henne mest. På fritiden trivs hon med att vara ute i naturen och helst ute på havet ombord på en segelbåt.

  sara@polarquest.se
 • Heidi Lähteenmäki Sander

  Svalbardskoordinator

  Heidi arbetar med planeringen och genomförandet av våra resor till Svalbard. Hon har hunnit lägga många mil bakom sig. Bland annat har hon rest med tåg genom Asien på Transsibiriska järnvägen, med buss längs Australiens östkust, med bil till Niagarafallen, seglat längs Turkiets kust, kört hundspann i Jukkasjärvi, testat forsränning i Centralamerika och kryssat bland isberg på Svalbard. Att upptäcka djurliv, natur och kultur som skiljer sig från det hon annars är van vid här hemma är hennes stora intresse och något som ligger henne varmt om hjärtat.

  heidi@polarquest.se
 • Henrik Törnberg

  Operations Manager

  Henrik ansvarar för all guiderelaterad teknik och utrustning ombord på våra fartyg samt har hand om våra kontakter med de internationella samarbetspartnerna AECO (för Arktis) och IAATO (för Antarktis). Henrik har i stort sett hela sitt vuxna liv på ett eller annat sätt arbetat med polarområdena, ofta som samordnare för forskningsexpeditioner till både Arktis och Antarktis. Han har gedigen erfarenhet av arbeta i fält, och som utbildad geovetare har Henrik ett extra stort intresse för klimatförändringar och glaciärforskning. När han är ledig njuter han av alla typer av friluftsliv, så som segling, skidåkning och vandring.

  henrik@polarquest.se
 • Jenny Bruce

  Resekonsult (föräldraledig)

  Jenny är utbildad inom praktisk äventyrsturism och arbetar som resekonsult på PolarQuest. Hon har rest i bland annat Kenya, Sydafrika, Australien, Nya Zeeland och även spenderat några månader i det lilla kungadömet Tonga. Dessutom kan hon numer även skriva Svalbard på listan över besökta resmål! Jenny älskar vardagsäventyr och kan beundra en vacker utsikt i timmar, därför tar hon gärna en tur med båten i skärgården eller plockar svamp i skogen så fort hon får chansen.

  jenny@polarquest.se