Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Dorothee Hippel Expeditionsledare & Guide

Tysklandsfödda Dorothee har sedan unga år varit passionerat intresserad av polarområden, särskilt norra halvklotet, vilket så småningom ledde henne till Island. Hon har en magisterexamen i historia, skandinaviska studier och litteratur från universitetet i Köln.

När hon arbetade på ett kontor för en resebyrå i Reykjavik, upptäckte hon snart att hennes sidojobb - att guida på Island - gav henne mycket mer glädje. Hon deltog därför i en 1-årig kurs på Island för att bli en fullt certifierad natur- och vandringsguide och tog examen våren 2016.

Samma sommar arbetade hon för första gången i Arktis ombord på ett expeditionsfartyg och kort därefter bestämde hon sig för att släppa sitt kontorsjobb för att kunna följa sin dröm att arbeta som guide och föreläsare ombord och på land på heltid. Då hon kan kombinera sin kärlek till resor, djurliv och natur med intresset för andra kulturer och samhällen, och samtidigt träffa människor från hela världen anser hon att det passar henne perfekt. Sedan dess har hon utökat sitt arbetsområde hela vägen söderut till Antarktis.

När hon inte är på turné arbetar hon dessutom som frilansare för ett tyskt förlag och eftersom hon fortfarande är baserad på Island tycker Dorothee om att på sin fritid göra vandringar genom det fantastiska landskapet.