Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Information om fartyget

Fartyget M/S Quest byggdes i Danmark 1992. År 2004/2005 restaurerades hon totalt invändigt och 2018 upprustades alla passagerarutrymmen. Hon är ett litet fartyg med plats för 50 passagerare i bekväma och fina hytter, alla med havsutsikt och privata badrum, idealiskt för expeditionskryssningar av detta slag.

Fartygets längd: 49,65 m
Bredd: 11 m
Djupgående: 3,50 m
Bruttotonnage: 1 268 GT
Passagerarkapacitet: 50 personer
Besättning: 25 personer
Gummibåtar: Fem stycken

OMBORD


BAR

I panoramaloungen finns en liten bar. Här säljs vin, öl, drinkar och läsk. Här finns det även en kaffe- och testation (utan extra kostnad).

BRYGGAN

Passagerare är alltid välkomna till bryggan, men vi ber er att visa respekt för kaptenens order, speciellt vid navigering i is och vid tilläggning. Kapten kan besluta om stängd brygga vid t ex dåligt väder.

DRICKS TILL BESÄTTNING

Expeditionsbranschen är en internationell bransch och därför skiljer sig vissa policys från vad vi är vana vid i Sverige. En sådan fråga är dricks. Att ge dricks är högst personligt och frivilligt, men för dem som vill ge något extra för bra service kan dricks lämnas i kontanter i slutet av resan (NOK/EUR/USD). Vid behov är det även möjligt att dricksa med kort.

Observera att i skrivandets stund finns ingen bankomat i Longyearbyen för eventuella kontantuttag.

ELEKTRICITET

Alla eluttag ombord är 220 volt (svensk standard) och det finns uttag i alla hytter. Hytterna är även försedda med USB-kontakter för laddning av mobiltelefon eller kamera.

HYTTERNA

Det finns 24 passagerarhytter ombord och alla är utsideshytter med fönster. Varje hytt har privat dusch och WC, schampo, duschkräm, handtvål och hårtork. Varje hytt har ett skrivbord, stol, garderob, krokar, eluttag och spegel. Hytterna städas dagligen och handdukar byts ut när så önskas. Alla hytter har ett värdeskåp.

KLÄDSEL OMBORD

Eftersom vi ska ut på en expedition är det informell klädsel som gäller ombord. Vi rekommenderar att ni tar med er bekväma kläder som ni kan anpassa efter temperaturen. Ombord på fartyget rekommenderar vi skor med gummisula för minskad halkrisk.

KOMMUNIKATIONER

Fartyget kan kontaktas via satellittelefon. Kontaktuppgifter skickas ut närmre inpå avresa. Notera att ni inte kommer att ha någon täckning på mobiltelefonen under större delen av expeditionen och att det inte finns tillgång till Internet ombord.

LÄKARE

Det finns en läkare ombord på M/S Quest och första hjälpen-utrustning finns ombord. Fartyget är alltid inom helikopteravstånd från Longyearbyen där det finns ett mindre sjukhus. Passagerare som står under regelbunden behandling eller som använder särskild medicin måste ta med sig tillräcklig mängd för hela resan. Ta även med er en skriftlig beskrivning av de mediciner ni tar.

MÅLTIDER

Matsalen/mässen på däck 2 har fönsterventiler (små runda fönster) och plats för alla passagerare vid en och samma sittning med valfri bordsplacering. Frukost och lunch serveras som buffé medan middag har bordsservice med valmöjligheter från en meny varje dag. Det finns också en rad olika drycker att välja på från menyn. Glöm inte att meddela ifall ni har allergier eller liknande i formuläret personinformation.

PANORAMALOUNGE

Panoramaloungen erbjuder utsikt över det omgivande polarlandskapet. Här finns tillgång till kaffe och te dygnet runt. Samtliga föreläsningar och genomgångar äger rum här.

RÖKNING

Inomhus råder rökförbud. Rökning är endast tillåten på ute på däck på anvisad plats. Observera att det inte är tillåtet att kasta fimpar överbord. (Rök aldrig under landstigningar.)

SHOP

Det finns en liten shop ombord med ett litet urval souvenirer. 

SPRÅK

All information från våra guider kommer att vara på två språk - svenska och engelska, om inget annat meddelats. Besättningen talar engelska.

TVÄTT

Ingen tvättservice erbjuds ombord.

VALUTA OMBORD OCH LÖPANDE RÄKNING

Då ni stiger ombord på fartyget kommer en löpande räkning automatiskt att öppnas på ert hyttnummer för inköp ombord, till exempel i baren eller för kommunikation. Om ni delar hytt med någon och vill ha separata räkningar är det viktigt att ni informerar hotellchefen direkt. Betalning sker sista dagen. Valutan ombord är Norska Kronor, det går även bra att betala med kontanter i US-dollar samt Euro, vid betalning med dessa valutor används betalningsdagens valutakurs. Betalning kan även ske med kreditkort (Visa och MasterCard). Slutfakturan debiteras alltid i NOK.

VATTEN

Kranvattnet ombord går bra att dricka.