Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Information om fartyget

Fartyget M/S Quest byggdes i Danmark 1992. År 2004/2005 restaurerades hon totalt invändigt och 2018 upprustades alla passagerarutrymmen. Hon är ett litet fartyg med plats för 50 passagerare i bekväma och fina hytter, alla med havsutsikt och privata badrum, idealiskt för expeditionskryssningar av detta slag.

Fartygets längd: 49,65 m
Bredd: 11 m
Djupgående: 3,50 m
Bruttotonnage: 1 268 GT
Passagerarkapacitet: 50 personer
Besättning: 25 personer
Gummibåtar: 5 st

 

OMBORD


BAR

Ombord finns ett urval av vin, öl, drinkar och läsk att köpa. Här finns det även tillgång till kaffe och te dygnet runt.

BRYGGAN

Passagerare är välkomna till bryggan. Vi ber er att alltid visa respekt och inte vara i vägen, särskilt vid utmanande navigering eller tilläggning. Kapten kan besluta om stängd brygga vid t ex dåligt väder. 

DRICKS TILL BESÄTTNING

Expeditionsbranschen är en internationell bransch och därför skiljer sig vissa policys från vad vi är vana vid i Sverige. En sådan fråga är dricks. Att ge dricks är högst personligt och frivilligt, men för dem som vill ge något för bra service ombord är ca USD 14 per passagerare och dag en generell rekommendation. Dricksen kan i slutet av resan antingen läggas till er skeppsnota eller ges kontant. 

ELEKTRICITET

Alla eluttag ombord är 220 volt (svensk standard) och det finns uttag i alla hytter. Hytterna är även försedda med USB-kontakter för laddning av mobiltelefon eller kamera.

HYTTERNA

Alla 24 hytter har havsutsikt, ett skrivbord, stol, garderob, krokar, eluttag, spegel och hårtork. I badrummen finns schampo och tvål. Hytterna städas dagligen och handdukar byts ut när så önskas. Alla hytter har ett värdeskåp.

KLÄDSEL OMBORD

Eftersom vi ska ut på en expedition är det informell klädsel som gäller ombord. Vi rekommenderar att ni tar med er bekväma kläder som ni kan anpassa efter temperaturen. Ombord på fartyget rekommenderar vi skor med gummisula för minskad halkrisk.

KOMMUNIKATIONER

Fartyget kan kontaktas via satellittelefon. Kontaktuppgifter skickas ut närmre inpå avresa. Det finns inte tillgång till Internet ombord. Ni kommer inte att ha täckning på mobiltelefonen under större delen av expeditionen.

LÄKARE

Det finns en läkare ombord på M/S Quest. Fartyget är alltid inom helikopteravstånd från Longyearbyen där det finns ett mindre sjukhus. Passagerare som står under regelbunden behandling eller som använder särskild medicin måste ta med sig tillräcklig mängd för hela resan. Ta även med er en skriftlig beskrivning av de mediciner ni tar.

MÅLTIDER

Matsalen/mässen på däck 2 har små runda fönster och plats för alla passagerare vid en och samma sittning med valfri bordsplacering. Frukost och lunch serveras som buffé medan middag har bordsservice med valmöjligheter från en meny varje dag. Det finns också en rad olika drycker att välja på från menyn. Glöm inte att meddela ifall ni har allergier eller liknande i god tid innan avresa.

PANORAMALOUNGE

Panoramaloungen erbjuder utsikt över det omgivande polarlandskapet. Här finns tillgång till kaffe och te dygnet runt. Samtliga föreläsningar och samlingar äger rum här.

RÖKNING

Inne i båten råder rökförbud. Rökning är endast tillåten på ute på däck på anvisad plats. Observera att det inte är tillåtet att kasta fimpar överbord. (Rök aldrig under landstigningar.)

SHOP

Det finns en liten shop ombord med lite souvenirer. 

SPRÅK

Språken ombord är svenska och engelska. Besättningen är engelsktalande.

TVÄTT

Ingen tvättservice erbjuds ombord.

VALUTA OMBORD OCH LÖPANDE RÄKNING

Då ni stiger ombord på fartyget kommer en löpande räkning automatiskt att öppnas på ert hyttnummer för inköp ombord, till exempel i baren eller för kommunikation. Om ni delar hytt med någon och vill ha separata räkningar är det viktigt att ni informerar hotellchefen direkt. Betalning sker sista dagen. Valutan ombord är Norska Kronor, det går även bra att betala med kontanter i US-dollar samt Euro, vid betalning med dessa valutor används dagens valutakurs. Betalning kan även ske med kreditkort (Visa, MasterCard och AmEx). Elektroniska betalkort accepteras inte. Slutfakturan debiteras alltid i NOK.

VATTEN

Vattnet ombord kan användas som dricksvatten.