Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Information om fartyget M/S Balto

 

M/S Balto är byggd för högsta isklass i Rauma, Finland, och tjänade till en början som statligt servicefartyg i Östersjön. Under 2019–2022 har hon genomgått en totalrenovering och är nu ett av de mest eleganta polarexpeditionsfartygen, inredd i klassisk stil med vackra trä- och mässingsdetaljer.

Fartygets längd: 39,75 m
Bredd: 9,0 m
Djup: 3,2 m
Bruttotonnage: 422
Passagerare: 12 
Besättning: 7
Gummibåtar: 2

 

OMBORD

 

BESÖK PÅ BRYGGAN

Passagerare är alltid välkomna till bryggan, men vi ber er att visa respekt för kaptenens order, speciellt vid krävande navigering och vid tilläggning.

DRICKS

Expeditionsbranschen är en internationell bransch och därför skiljer sig vissa policys från vad vi är vana vid i Sverige. En sådan fråga är dricks. Att ge dricks är högst personligt och frivilligt, men för dem som vill ge något extra för bra service kan dricks lämnas i kontanter i slutet av resan (EUR/USD). Vid behov är det även möjligt att dricksa med kort.

ELEKTRICITET

Alla eluttag ombord är 220 volt (svensk standard) och det finns uttag i alla hytter.

HYTTERNA

Alla hytter har havsutsikt, vissa har fönster andra fönsterventil. I varje hytt finns skrivbord, stol, garderob, krokar, eluttag, spegel och hårtork. Varje hytt har privat dusch och WC där det finns handdukar, schampo och tvål. Hytterna städas dagligen.

KLÄDSEL OMBORD

Eftersom vi ska ut på en expedition är det informell klädsel som gäller. På fartyget rekommenderar vi skor med gummisula för minskad halkrisk.

KOMMUNIKATIONER

Fartyget kan kontaktas via satellittelefon. Notera att ni inte kommer att ha någon täckning på mobiltelefonen under stora delar av expeditionen och att det inte finns tillgång till Internet ombord.

LÄKARE

Det finns ingen läkare ombord på M/S Balto. Besättningen har första hjälpen-utbildning och första hjälpen-utrustning finns ombord. Passagerare som står under regelbunden behandling eller som använder särskild medicin måste ta med sig tillräcklig mängd för hela resan. Ha även med er en skriftlig beskrivning av de mediciner ni tar.

SALONG, BAR OCH MATSAL

Det finns en trevlig salong ombord med fin utsikt. Det finns en liten bar med ett urval av goda drycker. Kaffe och te finns tillgängligt under hela dagen. Matsalen har plats för alla 12 passagerare och här finns en mysig kamin. Vår kock serverar tre måltider per dag. Glöm inte att meddela ifall ni har allergier eller liknande i formuläret personinformation.

RÖKNING

Inne i båten råder rökförbud. Rökning är endast tillåtet på bestämda platser ute på däck. Observera att det inte under några omständigheter är tillåtet att kasta cigarettfimpar överbord.

SPRÅK

Besättningen talar engelska.

VALUTA OMBORD OCH LÖPANDE RÄKNING

Då ni stiger ombord på fartyget kommer en löpande räkning att öppnas på ert hyttnummer eller i ert namn, för inköp i till exempel baren. Denna räkning betalas i slutet av resan. Det går bra att betala med kort (VISA, MasterCard). 

VATTEN

Vattnet ombord går bra att dricka.

Baren
Salongen
Matsal