Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Förberedande information

Snart bär det av mot Galapagos och Ecuadors högland! Vi har satt ihop denna förberedande information som vi hoppas kan vara behjälplig inför resan.

BAGAGE
Tillåtet internationellt incheckat bagage varierar men då vikten ut till Galapagos (Quito – Galapagos – Guayaquil) får styra är det en incheckad väska á 20 kg per person samt 8 kilo handbagage.

Borttappat bagage
Detta är något som står utanför vår kontroll. En rekommenderad försiktighetsåtgärd är att packa ert handbagage med det viktigaste, speciellt om ni tar någon medicin. Skulle ert incheckade bagage hamna på fel plats så har ni det viktigaste med er tills det att ert bagage är återfunnet.
Tips: Om ni reser i sällskap med någon annan, rekommenderar vi att ni packar några föremål och ombyten i varandras väskor. Detta betyder att om den ena personens väska saknas, så står ingen av er utan t ex ett ombyte.

DRICKS
All dricks är inkluderad i resans pris.

ELEKTRICITET
Spänningen i uttagen i Ecuador är 110 volt. Batteriladdare till kameror och datorer brukar dock klara både 110 V och 220 V (som vi har här hemma).

FLYG
Var i god tid på flygplatsen, absolut minst två timmar, gärna 3 timmar före avresa. Det kan vara långa köer till både incheckning och säkerhetskontrollen.

FÖRSÄKRING
Se till att ni har tecknat en heltäckande reseförsäkring. Vi samarbetar med försäkringsbolaget Gouda och hjälper er gärna med att teckna en reseförsäkring genom dem.

HÄLSOTILLSTÅND
Var vänlig meddela oss här på PolarQuest i god tid före avresa ifall ni har ett hälsotillstånd som bör uppmärksammas. Detta inkluderar all regelbunden medicinering eller allergi mot mat, medicin eller insektsbett med mera.

Om ni stundtals kan behöva en extra hand på grund av t ex nedsatt syn, hörsel eller rörlighet är det viktigt att ni inte reser på egen hand utan reser ihop med någon som kan vara ett stöd. Vår guide måste finnas till hands för alla som reser och kan tyvärr inte erbjuda extra hjälp till enstaka deltagare.

KREDITKORT
Visa och MasterCard accepteras generellt i de länder vi besöker under resan.

MAT
Under resan rekommenderar vi att ni undviker färska grönsaker och färdigskalad frukt liksom ej genomstekt mat t ex kyckling. Vi vill gärna poängtera att de hotell och restauranger vi besöker i vårt program håller hög standard vad gäller renlighet och hygien.

Meddela oss här på PolarQuest i god tid före avresa om ni har några matallergier, är vegetarian eller liknande.

MOBILTELEFON OCH INTERNET
Vi kommer under större delen av vår resa ha telefonförbindelse och tillgång till Internet förutom då vi befinner oss på Galapagosöarna där det är mer sporadisk tillgång.

PASS OCH VISUM
VIKTIGT! För resan till Ecuador krävs att passet skall vara giltigt minst sex månader efter hemresedatum. Nordiska medborgare får stanna i Ecuador 90 dagar utan visum.

SÄKERHET
De ställen vi besöker är som regel säkra. Sedvanlig försiktighet gäller, speciellt i städerna. Lämna exempelvis värdefulla smycken hemma.

VACCINATIONER
Vi ber er rådfråga er vaccinationsmottagning angående vaccinationer. Det är bra att vara ute i god tid.

VATTEN
I den tropiska värmen på Galapagos och på den höga höjden i Quito och Cuenca är det viktigt att man får i sig tillräckligt med vatten. Drick mer än vad du är van vid! Under resan tillhandahålls vatten på flaska. Drick inte kranvatten!