Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Färdplan

Denna spännande resa startar med några dagar på Ecuadors fastland där vi utforskar nationalparken Antisana samt lär känna landets huvudstad Quito. På Galapagos tillbringar vi sedan sju nätter ombord på den bekväma yachten Coral II som endast tar 19 passagerare. Med på resan följer en svensktalande färdledare från PolarQuest och på Galapagos har vi dessutom två lokala nationalparksguider med oss. Varje dag gör vi landstigningar med gummibåtar och utforskar öarnas unika natur och djurliv. Vi snorklar, fotograferar elefantsköldpaddor och följer sjölejonens lek på fina sandstränder. Djuren på Galapagos är nyfikna och orädda för människan och vi får uppleva många fantastiska och nära möten. Ombord finns snorklingsutrustning och flera gånger under resan har vi chans att förundras över öarnas sagolika undervattensvärld. Efter upplevelserika dagar på Galapagos återvänder vi till fastlandet för att utforska Ecuadors högland. Vi bor i staden Cuenca, känd för sin vackra kolonialarkitektur. Härifrån gör vi utflykter till den magnifika nationalparken Cajas.

Dag 1: Stockholm - Quito, Ecuador
7 november

Flyg från Stockholm på morgonen med ankomst på eftermiddagen till Quito med KLM. Vi checkar in på det charmiga hotellet Cultura Manor och där avnjuter vi vår första gemensamma middag.

Dag 2: Quito
8 november

Vi utforskar Gamla stan i Quito, upptagen på UNESCOs världsarvslista. Vi besöker även en lokal matmarknad och området runt Panecillo, där vi njuter av en fantastisk utsikt över staden. Vi övernattar återigen på hotell Cultura Manor.

Dag 3: Antisana nationalpark
9 november

Vi spenderar en heldag i nationalparken Antisana. Här har vi stora chanser att få se örnar, Caracas och den majestätiska kondoren, som är den största fågeln på Västra halvklotet. Vi övernattar på hotell Cultura Manor.

Dag 4: Quito – Baltra & Santa Cruz, Galapagos
10 november

Vi flyger tidigt på morgonen från Quito till Galapagos. Vi landar på ön Baltra, där vi går ombord på Coral II. Vi tar oss sedan vidare till Santa Cruz, där vi besöker Charles Darwins forskningsstation. Under en spännande rundvandring lär vi oss mer om de elefantsköldpaddor och landleguaner som föds upp här. Väl ombord igen gör vi oss hemmastadda i våra bekväma hytter och njuter av vår första middag på Galapagos.

Dag 5: Mosquera & North Seymor
11 november

Den lilla ön Mosquera hyser en av Galapagos största populationer av sjölejon och är hem till många sjöfåglar. Vi även chans att se havsleguaner, blåfotade sulor och klarröda Sally Lightfoot-krabbor. Vattnet runt ön är en populär plats för snorkling då man ofta får sällskap av de söta och lekfulla sjölejonen! Här finns också ett rikt marint liv – tropiska fiskar, havssköldpaddor, rockor och revhajar ses ofta simma bland korallrevet. Senare gör vi en landstigning på North Seymour, en av få platser på Galapagos där man kan träffa på den magnifika fregattfågeln med sin klarröda strupsäck. Här finns även det märkliga Palo Santo-trädet och kolonier med charmerande blåfotade sulor.

Dag 6: Santa Fe & South Plaza
12 november

Santa Fe är Galapagos äldsta ö (4,5 miljoner år gammal) och det är även ön med flest endemiska arter. Vi ger oss ut på en vandring genom en endemisk kaktusskog där vi hoppas få möta Santa Fé-landleguanen, Galapagos största leguan. Ön är även hem till arter såsom Galapagoshöken, olika finkar och fyra arter av Galapagoshärmtrast. På South Plaza har vi chans att möta sjölejon och en stor koloni med flera hundra landleguaner som till storleken är de minsta på Galapagos. Detta är även enda platsen på jorden där vi har chans att se en leguan som är en korsning mellan havsleguan och landleguan!

Dag 7: San Cristobal
13 november

Under morgonen utforskar vi Kicker Rock, även kallad León Dormido då den till formen liknar ett sovande lejon. Den vulkaniska klippan reser sig 150 meter upp ur havet och är ett populärt tillhåll för blåfotade sulor, Nascasulor, fregattfåglar och pelikaner. Även det marina livet är rikt och kanske hinner vi med en snorklingstur där vi har chans att se havssköldpaddor, Galapagoshajar och örnrockor.

Förmiddagen avslutas med ett besök på ett center där man föder upp och arbetar för att bevara elefantsköldpaddan. Efter lunch stannar vi till på ett museum där vi får lära oss mer om Galapagosöarnas spännande historia. Vi beger oss sedan ut på en vandring till Tijeretas Hill, en spektakulär utsiktspunkt där vi har chans att skåda en fregattfågelkoloni.

Dag 8: San Cristobal
14 november

Den vackert vita stranden Cerro Brujo välkomnar till härliga bad och snorkling. I en liten lagun kan vi se fåglar som svarthalsad styltlöpare, roskarl och bahamaand. Till fots når vi den spektakulära utsiktspunkten Punta Pitt, och kommer också till den plats där Galapagos tre arter av sulor kan ses tillsammans: Nazca, blåfotad sula och rödfotad sula. Här finns även två arter av fregattfåglar och en sjölejonkoloni.

Dag 9: Espanola
15 november

Vid Punta Suarez möter vi bland annat den blåfotade sulan med sin lite komiska uppsyn och detta är också väldens enda häckningsplats för den majestätiska Galapagosalbatrossen. Här har vi utsikt över öns dramatiska landskap och Soplador, ett blåshål ute till havs som skjuter ut vatten över 20 meter upp i luften. Under eftermiddagen snorklar vi tillsammans med sjölejon eller slappnar av på den vackra korallstranden vid Gardner Bay. I vattnet har vi även chans att se rockor och revhajar.

Dag 10: Floreana
16 november

Vid Cormorant Point landstiger vi på Floreanas gröna strand. Den här platsen besöks ofta av sjölejon och här erbjuds extra spektakulär snorkling för den som vill. Vi besöker även Post office bay och den unika "posttunna" som utplacerades här redan 1793. Postgången fungerar än idag!

Dag 11: Santa Cruz, Baltra & Guayaquil
17 november

På Santa Cruz beger vi oss till höglandet för att bekanta oss med de vilda elefantsköldpaddorna. Sedan är det dags att säga adjö till Galapagos och flyga till Guayaquil på fastlandet, där vi tar oss upp till Ecuadors högland. Färden till Cuenca är en upplevelse i sig. När vi tar oss från havsnivå upp mot bergen, upplever vi en resa genom ett fantastiskt landskap som byter skepnad flera gånger under vägen. Väl framme i Cuenca checkar vi in på Mansion Alcázar, ett vackert hotell byggt i kolonialstil.

Dag 12: Cuenca
18 november

Idag utforskar vi staden Cuenca, däribland dess marknad. Här hittar vi både indiansmycken, textilier och exotiska frukter. På kvällen avnjuter vi en god middag på vårt hotell Mansion Alcázar.

Dag 13: Cajas Nationalpark - Guayaquil
19 november

Vi färdas över höga bergspass för att komma till den fina nationalparken Cajas. Här söker vi efter spännande fåglar och njuter av den vackra naturen. Efter lunch tar vi oss med buss vidare till Guayaquil. På kvällen lämnar vi Ecuador och påbörjar vår flygresa hem.

Dag 14: Stockholm
20 november

Ankomst till Stockholm.

Vänligen notera: Detta är endast en preliminär färdplan. Vår exakta rutt beror på Galapagos myndigheter och kan eventuellt komma att ändras.