Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Lästips

 

  • ·        Att Överleva av Alfred Lansing

I maj 1914 seglade tjugosju man, under ledning av Ernest Shackleton mot sydpolen för att korsa den då outforskade kontinenten. Denna klassiker om Shackletons mytomspunna expedition har getts ut i nytryck av vår moderne polarfarare Ola Skinnarmo på eget förlag.

 

  • ·      Fångad av Isen av Jerri Nielsen

Efter en uppslitande skilsmässa bestämmer sig Jerri Nielsen 1999 för att anta sitt livs utmaning - hon ska åka till Sydpolen som läkare i ett forskningsteam. Under åtta månader ska hon leva isolerad tillsammans med 40 andra personer.

 

  • Scott & Amundsen av Roland Huntford

En oerhört gedigen biografi om två stora män som tävlade om att sätta ner sitt lands flagga på Sydpolen.

 

  • Sydpolen av Roald Amundsen

Den norske polarhjältens egen berättelse om färden till Sydpolen och tillbaka. En klassiker!

 

  • Öar långt bort – Svalbard och Falklandsöarna av Dag Peterson

Dag Peterson har gjort sig känd som en av landets främsta djur- och fågelmålare. Detta är en vacker bok, fylld med akvareller, oljemålningar och blyertsteckningar av vitkindade gäss, lunnefåglar, albatrosser, valrossar, isbjörnar och pingviner.

 

  • Pingvinliv av Brutus Östling

I denna bok möter du de flesta av de 17 olika pingvinarter som finns. Från den minsta Galapagos-pingvinen till kungspingvinen på Sydgeorgien och den ståtliga kejsarpingvinen nära Sydpolen på Antarktis. Lär dig mer om pingvinernas liv och njut av hur mästerfotografen Brutus Östling lyckas skildra dessa djurs charmiga särdrag.

 

  • Mitt liv som Pingvin av Katarina Mazetti

Detta är något så udda som en relationsroman från Antarktis. Vi möter den deprimerade journalisten Tomas som planerar att försvinna på någon lämpligt kall plats. Samt den närmast påfrestande positiva Wilma och den 72-åriga Alba som levt hela sitt liv som en albatross, dvs cirklat runt jorden och bara sällan gått i land för att para sig. Alba knåpar på sin bok om likheter mellan människors och djurs beteende, Om Oarternas Uppkomst, och gör observationer av medpassagerarna på turistfartyget ”M/V Orlovskiy” på väg till Antarktis.

 

  • Fotografera fåglar och vilda djur: fotografens 101 bästa råd av Ole Jørgen Liodden

I den här boken reder naturfotografen Ole Jørgen Liodden ut begreppen. Hämtade från sitt mångåriga heltidsfotograferande i naturen, visar han hur ni kan förbereda er för pangbilderna.