Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Information om fartyget

Fartyget Ocean Nova byggdes i Danmark 1992. År 2006 restaurerades hon totalt invändigt. Hon är ett litet fartyg med plats för 78 passagerare i bekväma och fina hytter, alla med havsutsikt och privata badrum, idealiskt för expeditionskryssningar av detta slag.

Fartygets längd: 73 m
Bredd: 11 m
Djupgående: 3,7 m
Bruttotonnage: 2 183 GT
Gummibåtar: 8
Besättning: 34 personer som leds av en erfaren kapten.

OMBORD


BAR

Ombord finns ett urval av vin, öl, drinkar och läsk att köpa. Baren är placerad i fartygets panoramalounge.

BIBLIOTEK
I aktersalongen finns ett bibliotek med ett urval litteratur från polarvärlden.

BRYGGAN

Passagerare är välkomna till bryggan. Vi ber er att alltid visa respekt och inte vara i vägen, särskilt vid utmanande navigering eller tilläggning. Kapten kan besluta om stängd brygga vid t ex sjukdomsutbrott eller dåligt väder. Mat eller dryck är inte tillåtet på bryggan.

DRICKS TILL BESÄTTNING

Expeditionsbranschen är en internationell bransch och därför skiljer sig vissa policys från vad vi är vana vid i Sverige. En sådan fråga är dricks. Att ge dricks är högst personligt och frivilligt, men för dem som vill ge något för bra service ombord är ca USD 18-20 per passagerare och dag en generell rekommendation. Dricksen kan antingen läggas till på er skeppsnota eller betalas kontant och anonymt i den utsatta drickslådan i slutet av resan.

ELEKTRICITET

Alla eluttag ombord är 220 volt (svensk standard) och det finns uttag i alla hytter. 

GYM
Fartyget har en liten gym på däck 4 där man kan motionera under expeditionen.

HYTTERNA

Alla hytter har havsutsikt, ett skrivbord, stol, garderob, krokar, eluttag, spegel och hårtork. I badrummen finns schampo och tvål. Hytterna städas dagligen och handdukar byts ut när så önskas. 

KLÄDSEL OMBORD

Eftersom vi ska ut på en expedition är det informell klädsel som gäller. Vi rekommenderar att ni tar med er bekväma kläder som ni kan anpassa efter temperaturen. Medeltemperaturen på fartyget är 20°- 22°C. Ombord på fartyget rekommenderar vi skor med gummisula för minskad halkrisk.

KOMMUNIKATIONER

Fartyget är utrustad med satellitsystem som ger möjlighet till kommunikation via telefon, e-post och internet med omvärlden. Information om kostnader för tjänsterna finns ombord.

Telefon: 
En telefon finns tillgänglig i varje hytt. Vänligen fråga hotellchefen om aktuella telefonpriser och telefonkort.

E-post och internet:
Du kan ansluta till fartygets Wi-Fi med din personliga enhet. Alternativt finns det datorer ombord. Vänligen fråga hotellchefen om aktuella priser för data eller att skapa ett e-postkonto.

Vänligen notera att kommunikationen har begränsningar och kan upplevas långsam jämfört med hastigheter hemmavid. 

LÄKARE

Det finns en läkare ombord på Ocean Nova. Passagerare som är under regelbunden behandling eller som tar särskilda mediciner måste ta med sig tillräcklig mängd för hela resan. Ta även med er en skriftlig beskrivning av de mediciner ni tar.

RESTAURANG & MÅLTIDER

Restaurangen på däck 3 har plats för alla passagerare vid en och samma sittning med valfri bordsplacering. Här bjuds ni på delikata måltider mellan landstigningarna. Följande måltider erbjuds under kryssningen:

  • Tidig frukost (Kaffe, te och bakelser)
  • Frukostbuffé
  • Eftermiddagsfika
  • lunchbuffé
  • Trerättersmeny

PANORAMALOUNGE

Panoramaloungen, som är belägen på däck 5 med plats för alla resenärer och guider, erbjuder en magnifik utsikt över det omgivande polarlandskapet. Här finns tillgång till kaffe och te dygnet runt och samtliga föreläsningar och samlingar äger rum här. I panoramaloungen finns även Ocean Novas bar.

RÖKNING

Inne i båten råder rökförbud. Rökning är endast tillåten på ute på däck på angiven plats. Observera att det inte är tillåtet att kasta fimpar överbord.

SHOP

Det finns en liten shop ombord med vykort, kläder, souvenirer och hantverk med Antarktis-tema.  

SPRÅK

Språken ombord är svenska och engelska. Besättningen är engelsktalande.

TVÄTT

I din hytt finns tvättpåse och prislista för denna tjänst. Inlämnad tvätt returneras inom 48 timmar. Vänligen notera att kläderna tvättas i 40 grader och torktumlas. 

VALUTA OMBORD OCH LÖPANDE RÄKNING

När ni stiger ombord på fartyget öppnas automatiskt en löpande räkning på ert hyttnummer för inköp ombord, såsom kommunikation eller barbesök. Om ni delar hytt med någon och vill ha separata räkningar är det viktigt att ni informerar hotellchefen direkt. Betalning sker sista dagen. Valutan ombord är US-dollar och Euro. Betalning kan även ske med kreditkort (Visa, MasterCard). 

VATTEN

Vattnet ombord kan användas som dricksvatten.