Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

M/S Virgo

Vi är stolta över att presentera M/S Virgo, en nykomling till vår flotta av små och unika expeditionsfartyg. Hon byggdes ursprungligen åt den svenska sjöfartsmyndigheten år 1976 och användes till att lägga ut bojar. 2021 blev hon såld (delvis till en av ägarna till vårt populära expeditionsfartyg M/S Stockholm) och renoveras nu under sommaren 2021 inför sin nya karriär som expeditionsfartyg i Arktis. M/S Virgo tar upp till 12 passagerare i sina totalt 9 hytter varav sex stycken är enkelhytter, två är dubbelhytt superior och en dubbelhytt. Alla hytterna är stora med separata sängar och eget badrum (toalett och dusch). Sängkläder samt handdukar finns på rummen.

M/S Virgo är mycket rymlig både uppe på däck samt interiört. I matsalen bjuds vi på utsökta måltider och menyn kan justeras utefter speciella kostbehov.

Atmosfären ombord är avslappnad och vänlig. En resa med detta lilla 12-passagerarfartyg erbjuder en helt annan upplevelse jämfört med ett större expeditionsfartyg. Det ger oss mer flexibilitet, vi kommer närmare naturen och vi kan erbjuda unika färdplaner.

M/S Virgo byggs nu om med fokus på fotografer och mer specifikt med fotografering i Arktis i åtanke. Hon kommer att få en rymlig lounge på däck två med god utsikt och gott om utrymme för att ladda batterier, redigera foton och lyssna på föreläsningar.

Fartyget renoveras under sommaren 2021. PolarQuest kommer att publicera foton så snart hon är färdig. Just nu har vi enbart två grafiska bilder att visa upp (se bildspel).