Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Svalbardsäventyr med M/S Quest 2024

Förbered dig på ditt livs äventyr, fullmatat med oförglömliga natur- och djurupplevelser i Svalbards vildmark! Det är vår i Arktis och den korta sommaren är i antågande. Midnattssolen står högt på himlen, fågelkolonierna sjuder av liv och bergskedjorna är alltjämt vackert snöglaserade.

Vi inleder resan med en natt på hotell i Longyearbyen, men äventyret tar sin början på riktigt när vi dagen efter går ombord på expeditionsfartyget M/S Quest  som är vår bas under kommande vecka. I fotspåren av äventyrare och upptäcktsresande kryssar vi längs glaciärer, utforskar den unika naturen och spanar efter djur som valross, isbjörn och polarräv. Vi reser i sann expeditionsanda och gör gummibåtskryssningar och landstigningar när tillfälle ges.   

  • 1 natt i Longyearbyen
  • 7 nätter ombord på expeditionsfartyget M/S Quest
  • Upplev den magiska midnattssolen
  • Liten grupp – 5-stjärniga djur- och naturupplevelser
  • 5 guider, varav flera svensktalande
Boende: Hytt ombord på M/S Quest, hotell. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: M/S Quest. Passagerare: 50 passagerare. Språk: Svenska & engelska. Längd: 9 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från 49 900 SEK. Avgångar: 30 maj 2024, 13 juni 2024

Färdplan

Dag 1: Longyearbyen

Vi anländer till Svalbards huvudort Longyearbyen och checkar in på vårt hotell.

Dag 2 - 8: Svalbard

Utforska Longyearbyen på egen hand innan du möter upp dina guider och medresenärer för lunch. Under eftermiddagen går vi ombord på vårt expeditionsfartyg och seglar ut genom Isfjorden. Vi befinner oss nu i en del av världen där naturens krafter råder och vår exakta färdplan de kommande dagarna påverkas av väder och isförhållanden. Målsättningen är att varje dag göra gummibåtskryssningar och när tillfälle ges även landstigningar. Följande är endast exempel på platser vi kan komma att besöka:

Prins Karls Forland

Denna långsmala ö längs Spetsbergens västkust är täckt av en magnifik, snöklädd bergskedja. Ön är hemvist för både valrossar, polarrävar, knubbsälar och havsfåglar.

Virgohamna, Danskøya

Det var härifrån som Andrée, Frænkel och Strindberg år 1897 startade sin ödesdigra färd mot Nordpolen med ballongen Örnen. Färden avslutades då de tvingades nödlanda på packisen norr om Svalbard. Här började den långa isvandring som tog dem till Vitön, där deras kvarlevor återfanns först 33 år senare. I Virgohamna på Danskøya finns rester av ballonghuset och högar med de järnfilspån som männen blandade med svavelsyra för att framställa ballongens vätgas.

Svalbards sagolika fjordar

Längs Svalbards kuster finns en mängd magnifika fjordar som alla hyser ett rikt djurliv. Kanske besöker vi några av följande:

I bildsköna Kongsfjorden ligger den lilla forskarbyn Ny-Ålesund, känd som startplatsen för Nobiles och Amundsens försök att nå Nordpolen och i intilliggande Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade 14-juliglaciären. På klipporna vid sidan av den isblåskiftande glaciären häckar spetsbergsgrisslor och tretåiga måsar. Fortsätter vi ännu längre in i fjordsystemet når vi Lilliehöökfjorden. Här ligger fjordisen tät framför den makalöst vackra Lilliehöökglaciären som sträcker sig över fyra kilometer. Den natursköna Raudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Klipporna och stränderna bjuder även på ett sjudande fågelliv. Liefdefjorden, vars namn betyder kärleksfjorden, har vackert snöklädda bergstoppar i fonden. Här häckar ejder och spetsbergsgås och ibland kan man även få syn på den sällsynta praktejdern. Längst in i fjorden ligger den spektakulära Monacoglaciären.

Norr om Spetsbergen

Norr om Spetsbergen möter vi kanske packiskanten. Hit kommer inte många fartyg och vi kan njuta av den stillhet som råder i detta storslagna islandskap. Vi håller hela tiden utkik efter spännande djurliv. 

Sydvästra Svalbard

Hornsunds storslagna fjordar bjuder på enorma glaciärer som vältrar sig ut i havet mellan högalpina berg. Topparna når ofta ovan molnen, men vid en klar dag kan högsta berget Hornsundtind visa upp alla sina 1431 meter. Glaciärisarna i Hornsund är ett favorittillhåll för några av Svalbards isbjörnar och storsälen ses ofta vila på isflaken.

Dag 9: Longyearbyen

Tidigt på morgonen kliver vi av vårt expeditionsfartyg och påbörjar vår resa hem.

Vänligen observera: Ovanstående platser är bara exempel. Vår exakta rutt beror helt på väder, isförhållanden, djurliv och myndighetsregleringar. Det finns mängder av vackra platser att uppleva på Svalbard och vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Flyg
PolarQuest erbjuder ett gruppflyg (begränsat antal platser) i anslutning till resan. Kontakta oss för mer information!

Trygghet genom Paketreselagen

Viktigt att veta för dig som resenär, är att du har ett gott skydd genom Paketreselagen. Om det skulle finnas restriktioner som inte tillåter inresa i det land du ska besöka, har du alltid rätt att boka om dig eller boka av och erhålla full återbetalning av alla för resan inbetalda medel. Fri avbokning kan dock ske tidigast 30 dagar innan avresa under förutsättning att det då står klart att restriktionerna kommer att påverka din resa. Detta gäller även om det finns karantänskrav i landet du ska till. Ni har även rätt att omboka eller avboka med full ersättning om PolarQuest ställer in resan.

Fartyget M/S Quest

  • helbild.se
  • Elke Lindner
  • Jett Britnell
  • Panoramaloungen
  • Matsal
    Jonas Sundquist
  • PolarQuest
  • Det är lätt att komma ner i Zodiacerna
    Adrian Nordenborg
  • Redarhytt
    Eirik Grønningsæter
  • Dubbelhytt Superior
    Eirik Grønningsæter
  • Dubbelhytt Superior
    Eirik Grønningsæter
  • Dubbelhytt med dubbelsäng
    Eirik Grønningsæter
  • Dubbelhytt med dubbelsäng
    Eirik Grønningsæter
  • Dubbelhytt Plus
    Eirik Grønningsæter
  • Dubbelhytt med 2 separata sängar
    Eirik Grønningsæter
  • Trippelhytt
    Eirik Grønningsæter

Ett litet, bekvämt expeditionsfartyg med en hemtrevlig atmosfär

M/S Quest byggdes i Danmark 1992 för att trafikera Grönlands kuster och 2007 startade hon sin karriär som litet och bekvämt expeditionsfartyg. År 2004/2005 restaurerades hon totalt invändigt och 2018 genomgick hon en upprustning av passagerarutrymmena. M/S Quest tar 50 passagerare i 24 hytter, alla med havsutsikt och privat dusch/WC. Trippelhytterna på däck tre har våningssängar, medan alla andra hytter har två separata sängar eller dubbelsäng. I hytterna finns även skrivbord med stol och plats att förvara kläder och annan utrustning. Superiorhytterna är rymliga och har dubbelsäng, en fåtölj samt TV. Redarhytten har dubbelsäng, två stora fönster, en separat sittgrupp samt TV. 

I fartygets matsal serveras god mat mellan landstigningarna och i panoramaloungen har man en vidunderlig utsikt över det omgivande landskapet. Här kan man höra guiderna berätta om områdets flora, fauna och historia. I loungen finns en välsorterad bar och ett litet bibliotek med polarlitteratur. Bryggan är alltid öppen för besök och fartyget har rymliga observationsdäck där man kan stå och njuta av det vackra landskapet samt spana efter djurliv. Ombord finns en internationell besättning som talar engelska och det råder en mycket hemtrevlig atmosfär. På M/S Quest finns det fem gummibåtar och fem svensk- och engelsktalande guider.

Vi erbjuder alltid möjligheten att boka del i hytt på M/S Quest då många av våra kunder reser på egen hand. Hytterna delas alltid upp i damhytter och herrhytter.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Trippelhytt våningssängar 49 900 SEK
Dubbelhytt 2 separata sängar 57 900 SEK
Dubbelhytt Plus 2 separata sängar 60 900 SEK
Dubbelhytt dubbelsäng 60 900 SEK
Dubbelhytt Superior stor dubbelsäng* 66 900 SEK
Redarhytt m sittgrupp stor dubbelsäng 71 900 SEK
Enkelhytt 93 900 SEK

Vi erbjuder alltid möjligheten att boka del i hytt på M/S Quest då många av våra kunder reser på egen hand. Hytterna delas alltid upp i damhytter och herrhytter.

*Dubbelsängen i Superiorhytterna är separerbar.

I priset ingår

  • 7 nätter ombord på M/S Quest
  • 1 natt på hotell i Longyearbyen
  • Lunch dag 2
  • Alla måltider ombord
  • Kaffe och te
  • En erfaren expeditionsledare samt svensk- och engelsktalande guider
  • Guidning ombord och iland
  • Alla utflykter
  • Omfattande informationsmaterial innan avresa

I priset ingår inte

  • Flyg till/från Longyearbyen
  • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
  • Dricks till fartygets besättning
  • Personliga utgifter i bar och shop

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
30 maj 2024 7 juni 2024
13 juni 2024 21 juni 2024

Relaterade blogginlägg

  • Ny-Ålesund - historia och framtid

    Vid ett besök i Ny Ålesund så får man lite av allt som Svalbard är och har varit. Så det var ett naturligt första stopp på vår 10 dagars kryssning runt Svalbard ombord på M/S Quest.

    Läs hela inlägget
  • Fem anledningar att utforska Svalbard med ett litet fartyg

    Frågar du oss är små expeditionsfartyg det bästa och mest hållbara sättet att utforska polarområdenas unika natur och djurliv. Våra tre fartyg på Svalbard tar max 12 eller 51 passagerare. Nedan kan du läsa om varför vi tycker att det är så fantastiskt att resa genom Arktis vildmark i små grupper.

    Läs hela inlägget