Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Information om fartyget M/S Sjoveien

M/S Sjøveien byggdes i Bergen 1964 för den norska regeringen och hon har arbetat för dem i flera olika roller. M/S Sjøveien är en sann skönhet med trädäck och klassiska detaljer. Fartyget tar 12 passagerare i åtta hytter, alla med privata faciliteter. Ute på huvuddäck finns det gott om plats för att spana efter djurliv och att fotografera.

Fartygets längd: 40,66 m
Bredd: 8 m
Djupgående: 3,40 m
Bruttotonnage: 331 registerton
Passagerarkapacitet: 12

OMBORD


BAR

I salongen finns ett litet urval av vin, sprit, öl och läsk. Här finns det även tillgång till kaffe och te dygnet runt.

BESÖK PÅ BRYGGAN
Passagerare är alltid välkomna till bryggan, men vi ber er att visa respekt för kaptenens order, speciellt vid navigering i is och vid tilläggning.

DRICKS
Dricks är högst frivilligt. Den som vill kan lämna dricks i slutet av resan, men det finns inga krav eller förväntningar från fartyget och dess besättning.

ELEKTRICITET
Alla eluttag ombord är 220 volt (svensk standard) och det finns uttag i alla hytter.

HYTTER
Alla hytter ombord är utsideshytter. Hytterna på huvuddäck och övre däck har fönster och hytterna på nedre däck har ventiler (små runda fönster). Varje hytt har privat dusch och WC, duschkräm, handtvål och hårtork. Varje hytt har plats för förvaring, ett skrivbord och en stol.

KLÄDSEL OMBORD
Eftersom vi ska ut på expedition är det informell klädsel som gäller. Vi rekommenderar att ni tar med er bekväma kläder som ni kan anpassa efter temperaturen. På fartyget rekommenderar vi skor med gummisula för minskad halkrisk och bra fäste.

KOMMUNIKATIONER
Fartyget kan kontaktas via satellittelefon. Notera att ni inte kommer att ha någon täckning på mobiltelefonen under större delen av expeditionen och att det inte finns tillgång till internet ombord.

LÄKARE
Det finns ingen läkare ombord på M/S Sjøveien. Befälhavarna har dock enklare medicinsk utbildning och första hjälpen-utrustning finns ombord. Passagerare som står under regelbunden behandling eller som använder särskild medicin måste ta med sig tillräcklig mängd för hela resan. Ha även med er en skriftlig beskrivning av de mediciner ni tar.

MÅLTIDER
Matsalen/mässen har plats för alla 12 passagerare vid en och samma sittning. Vår kock serverar tre måltider per dag, frukost, lunch och 3 rätters middag. Glöm inte att meddela ifall ni har allergier eller liknande i formuläret personinformation.

TVÄTT
Det finns tvättservice ombord, denna är dock begränsad i antal plagg och utförs mot en kostnad. Mer information fås på plats.

RÖKNING
Inne i båten råder rökförbud. Rökning är endast tillåtet på bestämda platser ute på däck. Observera att det ej är tillåtet att kasta cigarettfimpar överbord. (Rök aldrig under landstigningar.)

SALONG OCH MÄSS
Salongen och mässen är belägna i samma rum. Informationsmöten och föreläsningar/bildvisningar kommer att hållas i salongsdelen, där det finns en TV-skärm, en soffgrupp och fåtöljer.

SPRÅK
Information från guiderna kommer att vara på två språk, svenska och engelska. Besättningen talar engelska.

VALUTA OMBORD
Då ni stiger ombord på fartyget kommer en löpande räkning att öppnas på ert hyttnummer eller i ert namn, för inköp i till exempel baren. Denna räkning betalas i slutet av resan. Valutan ombord är norska kronor (NOK) och kreditkort (VISA, MasterCard, AmEx) går att använda ombord.

VATTEN
Vattnet ombord kan användas som dricksvatten.