Res till Svalbard med M-magasin
031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Vår på Svalbard med M-magasin 2018

I maj bjuds Svalbards besökare på en förunderlig renhet, vackra pastellfärger och makalösa vyer. Midnattssolens strålar faller på gnistrande isformationer, fjordisen ligger tjock och bergstopparna är snötäckta. Det är vår i Arktis och det är en mäktig upplevelse att vara där när Svalbard vaknar till liv. Isbjörnens årsungar är små, fjällräven och Svalbardsrenen bär fortfarande vinterskrud och säl och valross ses ofta vila på isarna. Alkekungen och Spetsbergsgrisslan är på plats i sina sommarbostäder och fågelbergen sjuder av liv. Det är även en bra tid för att se praktejder och fjällripa.

Boende: Hytt ombord på Sea Endurance, hotell. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: Sea Endurance. Guider: 5 st. Passagerare: 53 passagerare. Språk: Svensk- och engelsktalande guider. Längd: 9 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från 35 900 SEK.

Färdplan

Med våra gummibåtar utforskar vi det sagolika vinterlandskapet i några av Svalbards vackraste fjordar och gör landstigningar så ofta isen tillåter oss.

Dag 1 – torsdag 10 maj
Longyearbyen

Vi anländer till Svalbards huvudort Longyearbyen och checkar in på vårt hotell.

Dag 2 till 8 – fredag 11 maj till torsdag 17 maj
Svalbard

På förmiddagen samlas vi för en säkerhetsgenomgång och avnjuter därefter en gemensam lunch. Under eftermiddagen går vi ombord på Sea Endurance och expeditionskryssningen kan starta. Kanske hinner vi med ett första strandhugg innan vi beger oss antingen söderut eller norrut, beroende på is och vindförhållanden. Nu reser vi i sann expeditionsanda och följande är endast exempel på platser vi kan komma att besöka:

Alkhornet

Vid inloppet till Isfjorden ligger det karaktäristiska fågelberget Alkhornet, en spetsig, flera hundra meter hög klippa. Här syns ofta vitkindad gås, spetsbergsgrisslor, vittrutar, snösparvar och tiotusentals tretåiga måsar. I klippskrevorna runt fågelberget har flera polarrävar sina lyor och har vi tur får vi se dessa söta, små djur som frenetiskt letar efter mat.

Prins Karls Forland

Denna långsmala ö längs Spetsbergens västkust är täckt av en magnifik, snöklädd bergskedja. Ön är hemvist för både valrossar, polarrävar, knubbsälar och havsfåglar.

Kongsfjorden

I bildsköna Kongsfjorden ligger den lilla forskarbyn Ny-Ålesund, känd som startplatsen för Nobiles och Amundsens försök att nå Nordpolen och i intilliggande Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade fronten på 14-juliglaciären. På klipporna vid sidan av den isblåskiftande glaciären häckar Spetsbergsgrisslor och tretåig mås.

Raudfjorden

Den natursköna Raudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Klipporna och stränderna bjuder även på ett sjudande fågelliv.

Virgohamna, Danskøya

Det var härifrån som Andrée, Frænkel och Strindberg år 1897 startade sin ödesdigra färd mot Nordpolen med ballongen Örnen. Färden avslutades då de tvingades nödlanda på packisen norr om Svalbard. Här började den långa isvandring som tog dem till Vitön, där deras kvarlevor återfanns först 33 år senare. I Virgohamna på Danskøya finns rester av ballonghuset och högar med de järnfilspån som männen blandade med svavelsyra för att framställa ballongens vätgas.

Bellsund

På bergssluttningarna vid vackra Vårsolbukta i Bellsund häckar alkekungar i tiotusental. Vi går iland och vandrar över tundran upp mot fågelberget, där vi på nära håll kan njuta av hur dessa charmiga fåglar cirkulerar runt oss.

Hornsund

Majestätiska Hornsund utgörs av flera storslagna fjordar på Spetsbergens sydvästkust, där glaciärer kalvar ut vackra, blåskimrande isberg. På fjordisen brukar storsälen hålla till och ibland seglar valrossar förbi oss, vilandes på ett bekvämt isflak. Detta är ett favorittillhåll för en del av Svalbards många isbjörnar och har vi tur kanske en av dem lufsar fram på fjordisen.

Dag 9 – fredag 18 maj
Longyearbyen

Tidigt på morgonen kliver vi av vårt expeditionsfartyg och påbörjar vår resa hem.

Observera: Detta är en preliminär färdplan. Vår exakta rutt beror helt på väder, isförhållanden och djurmöten. Det finns mängder av vackra platser att uppleva på Svalbard och vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Snöskor

För den aktiva finns möjlighet till uppfriskande vandringar med snöskor i mindre grupper. Detta är en aktivitet som kräver god fysik. Denna aktivitet är dock helt beroende på väder och landstigningsplatser.

Flyg

PolarQuest erbjuder gruppflyg från Stockholm eller Köpenhamn (via Oslo) till Longyearbyen. Mer information kommer att skickas ut när flygtider och exakta priser finns att tillgå.

Prenumerationsrabatt

Ange ditt prenumerationsnummer för M-magasin och få SEK 1 000 i rabatt.

Vill du veta mer om Svalbard och Antarktis?

Missa inte våra spännande föredragskvällar, då vår expeditionsledare Adam Rheborg berättar om hur det är att resa till dessa avlägsna platser. Läs mer om kvällarna och anmäl dig via den här länken!

Varmt välkommen!

Fartyget Sea Endurance

 • helbild.se
 • Elke Lindner
 • Åsa Lindgren
 • Trippelhytt
  J-P Lahall
 • Dubbelhytt Superior
  Jonas Sundquist
 • Panoramalounge
  J-P Lahall
 • Olle Carlsson

Sea Endurance byggdes i Danmark 1992 för att trafikera Grönlands kuster. År 2004/2005 restaurerades hon totalt invändigt och 2008 startade hon sin karriär som litet och bekvämt expeditionsfartyg. Sea Endurance tar 53 passagerare i 26 hytter, alla med havsutsikt och privat dusch/WC. Trippelhytterna på däck tre har våningssängar. Alla andra hytter har två separata sängar eller dubbelsäng. I hytterna finns även skrivbord med stol och plats att förvara kläder och annan utrustning. Superiorhytterna är rymliga och har dubbelsäng, en fåtölj samt TV/DVD. Redarhytten har dubbelsäng, två stora fönster, en separat sittgrupp samt TV/DVD.

I fartygets matsal serveras god mat mellan landstigningarna och i panoramaloungen har man en vidunderlig utsikt över det omgivande polarlandskapet. Här kan man höra guiderna berätta om områdets flora, fauna och historia. I loungen finns en välsorterad bar och ett litet bibliotek med polarlitteratur. Bryggan är alltid öppen för besök och fartyget har rymliga observationsdäck där man kan stå och njuta av det vackra landskapet samt spana efter havsfåglar, valar och isbjörnar. Ombord finns en internationell besättning som talar engelska. Med på resan följer fem guider, varav flera svensktalande. Det råder en mycket hemtrevlig atmosfär på Sea Endurance

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Trippelhytt (våningssängar) 35 900 SEK
Dubbelhytt (två separata sängar) 42 900 SEK
Dubbelhytt Plus (två separata sängar) 44 900 SEK
Dubbelhytt (dubbelsäng) 44 900 SEK
Dubbelhytt Superior (stor dubbelsäng) 51 900 SEK
Redarhytt m sittgrupp (stor dubbelsäng) 56 900 SEK
Enkelhytt 73 900 SEK

Ange ditt prenumerationsnummer för M-magasin och få SEK 1 000 i rabatt.

På Sea Endurance erbjuder vi alltid möjligheten att boka del i hytt då många av våra kunder reser på egen hand. Hytterna delas alltid upp i damhytter och herrhytter.

I priset ingår: 7 nätter ombord på Sea Endurance, 1 natt på hotell i Longyearbyen, middag dag 1, lunch dag 2, alla måltider ombord, kaffe/te och kakor, två representanter från M-magasin, en erfaren expeditionsledare, både svensk- och engelsktalande guider, guidning ombord och iland, alla utflykter med gummibåt, omfattande informationsmaterial innan avresa och en illustrerad loggbok efter hemkomst.

I priset ingår inte: Flyg till/från Longyearbyen, reseförsäkring och avbeställningsskydd, den sedvanliga dricksen till fartygets besättning, personliga utgifter i bar och shop.

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Avresa Hemresa
10 maj 2018 18 maj 2018

Våra resenärers upplevelser

Sitter just och tittar på bilderna från Svalbard och förundras över vilken underbar resa vi hade. Vi har rest en hel del i olika världsdelar men denna resa tar nog förstaplatsen! Vanligtvis har vi haft jätteduktiga guider, en på 8-26 deltagare, men 5 superproffs fördelade på 50 “turister” som vi hade på Svalbard tar nog förstapriset! ” Christer och Kerstin Mattsson
Madeleine och jag upplevde en fantastisk resa. Vi vill framhäva guiderna som nog var de bästa vi haft på någon resa någonsin. Båten var lagom stor och bra och personalen där var enormt trevliga och service minded. Vi reser ganska mycket och har upplevt mycket runt om i världen och denna resa är en av de absolut bästa vi har gjort. PolarQuest får ett väldigt högt betyg av oss. Madeleine & Björn Norell
Jag vill passa på att tacka för en jättefin reseupplevelse. Min man och jag var mycket nöjda med vår tur till Svalbard. Framför allt imponerades vi av det genomtänkta upplägget med kunniga och effektiva guider, en mycket bekväm båt med vår fina hytt och överraskande god standard beträffande alla måltider. Naturupplevelserna var fina och vyerna lever vi på länge. Det var en oerhört stark upplevelse att vara i dagsljus i 8 dygn. Helt underbart. Så än en gång: stort tack! Om vi skulle få kunder/gäster som intresserar sig för Svalbard vet vi vart vi skall vända oss eller rekommendera dem att vända sig. Birgitta Kjellander
Det har nu gått en månad sedan vi kom tillbaka från vår fantastiska Svalbardsresa. Vi har rest över hela värden och haft otaliga naturupplevelser men detta toppar det mesta. Vi hade antagligen lite tur som fick se så mycket, men det var också guiderna som möjliggjorde detta. Lärorikt med all den kunskap och erfarenhet de hade. Även båt och besättning överträffade förväntningarna med bra service, god mat och bra viner. Arne & Kerstin Lindberg