Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Vandring på Svalbard 2021

Upplev ditt livs vandringsresa! Vi är glada över att kunna presentera en resa till Svalbard där vi kommer att ha extra fokus på vandring. I slutet av september beger vi oss ut i den otämjda vildmarken med vårt lilla fartyg M/S Stockholm. Den vidsträckta tundran skiftar i vackra höstfärger och arkipelagen bjuder på ett fantastiskt ljus. Kanske har den första snön lagt sig på bergstopparna. Detta är en perfekt tid för att utforska Arktis unika natur till fots! Under kortare och längre vandringar njuter vi av häpnadsväckande vyer, den arktiska luften och stillheten som råder. Om du älskar vandring och dramatisk natur kommer Svalbard inte göra dig besviken!

 • Endast 12 platser ombord
 • Extra fokus på vandring
 • K-märkt fartyg från 1953
 • Svensktalande besättning & kapten
 • 2 erfarna & kunniga guider
 • Upplev hösten på Svalbard
 • Resan är klimatkompenserad
 • Erbjudande: Öppet köp till 1 maj 2021
Boende: Hytt ombord på M/S Stockholm. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: M/S Stockholm. Passagerare: 12 passagerare. Språk: Svenska & engelska. Längd: 11 dagar, 10 nätter på fartyg. Pris: Från 69 900 SEK. Avgång: 20 september 2021

Färdplan

Hur ser upplägget ut?

På våra resenärers efterfrågan presenterar vi nu en spännande vandringsresa på Svalbard med fartyget M/S Stockholm som bas. I en grupp om max 12 resenärer och två erfarna guider utforskar vi Svalbards förtrollande värld.

Likt alla våra Svalbardsresor är målet att uppleva ögruppens spektakulära natur och unika djurliv på nära håll. Vi planerar att ge oss ut på både kortare och längre vandringar i den arktiska naturen. Vandringarna kommer att varvas med gummibåtskryssningar och andra intressanta landstigningar. Under de kortare vandringsturerna räknar vi med att vara ute mellan två och fyra timmar och under de längre upp till sex timmar. Kanske passar vi på att inta en eller ett par luncher ute i vildmarken! Väl ombord igen väntar en kopp rykande varm choklad i fartygets mysiga salong. Har vi tur bjuds vi även på magnifika solnedgångar.

Då västra Svalbard erbjuder många fina vandringsplatser kommer vi i första hand att fokusera på detta område. Exempel på utflykter som skulle kunna finnas med på programmet är toppturer och vandringar utmed kusten. Vilka landstigningsplatser, hur många eller hur långa vandringar det blir kan vi aldrig förutsäga då färdplanen som alltid styrs av väder, vind och det djurliv vi möter. Säkerhet kommer alltid först och vi beger oss endast ut om väder och terräng tillåter.

Vem riktar sig resan till?

Denna resa skiljer sig från våra andra Svalbardsresor då vi har mer fokus på vandring. När tillfälle ges kommer vi att vara ute på två till sex timmars vandringar i lagom tempo. Terrängen varierar och kan vara kuperad och ojämn, vilket kräver att du har god fysisk förmåga, tidigare vandringserfarenhet och bra balans. Alla expeditionsdeltagare kommer att ha samma program i land eftersom vi inte har möjlighet att dela upp gruppen. Då vi rör oss i isbjörnens land är det ett måste att man håller ihop och följer våra erfarna guiders instruktioner. Vi hoppas att du vill följa med på detta stora äventyr, och tveka inte att höra av dig om det är något du funderar över!

Dag 1: Longyearbyen

Vi anländer till Longyearbyen, går ombord på vårt expeditionsfartyg och seglar ut ur Isfjorden.

Dag 2 - 10: Västra Spetsbergen, Svalbard

Vi befinner oss nu i en del av världen där naturens krafter råder och vi vill poängtera att vår exakta färdplan de kommande dagarna påverkas av väder och isförhållanden. Målsättningen är att varje dag göra landstigningar, vandringar eller gummibåtskryssningar. Detta är exempel på platser vi kan komma att besöka:

Isfjorden

Isfjorden erbjuder mängder av fina landstigningsplatser och mycket bra vandringsmöjligheter. Kanske gör vi en kortare vandring till Svenskhuset, uppfört av Erik Adolf Nordenskiöld, och lär oss mer om dess spännande historia.

 

 

Prins Karls Forland

Denna långsmala ö längs Spetsbergens västkust är täckt av en magnifik, snöklädd bergskedja. Ön är hemvist för både valrossar, polarrävar, knubbsälar och havsfåglar. Här finns även bra förutsättningar för utmärkta vandringsturer.

Kongsfjorden

Forskarbyn Ny-Ålesund ligger i bildsköna Kongsfjorden och består av en liten samling hus i klara färger. Härifrån startade polarhjältarna Amundsen och Nobile sina djärva försök att flyga till Nordpolen. Kanske blir Ny Ålesund start- eller slutpunkt för en av våra vandringar. I Kungsfjorden finns också Olssønfjellet vilket under goda förhållanden kan erbjuda en spektakulär topptur.

Danskøya

Lite längre norröver ligger Danskøya. Det var från denna ö Ingenjör Andrée och hans två följeslagare startade sin ödesdigra ballongfärd och i Virgohamna finns fortfarande lämningar efter expeditionen, som tyst berättar om männens öde.

Svalbards sagolika fjordar

Längs Svalbards kuster finns en mängd magnifika fjordar som alla hyser ett rikt djurliv. Kanske utforskar vi några av följande fjordar och glaciärer med fartyg eller gummibåt:

I Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade fronten på den isblå 14-juliglaciären. 

Liefdefjorden, vars namn betyder kärleksfjorden, har vackert snöklädda bergstoppar i fonden. Längst in i fjorden ligger den spektakulära Monacoglaciären.

Den natursköna Raudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Här finns många fina vandringsmöjligheter, exempelvis upp mot Richardvatnet och Rabotryggen.

Hornsund

Hornsunds storslagna fjordar bjuder på enorma glaciärer som vältrar sig ut i havet mellan högalpina berg. Topparna når ofta ovan molnen, men vid en klar dag kan högsta berget Hornsundtind visa upp alla sina 1431 meter. Glaciärisarna i Hornsund är ett favorittillhåll för några av Svalbards många isbjörnar och storsälen ses ofta vila på isflaken.

Dag 11: Longyearbyen

På morgonen kliver vi av vårt expeditionsfartyg och påbörjar vår resa hem.

Vänligen observera: Rutten och programmet är preliminärt och beror helt på väder, isförhållanden och djurmöten. Det finns mängder av vackra platser att uppleva på Svalbard och vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Öppet köp till och med 1 maj 2021!

För samtliga Svalbardavgångar 2021 erbjuder vi nu öppet köp till och med 1 maj 2021. Detta gäller alla nya bokningar som gjorts efter den 22 april 2020. Avbokar du resan senast 1 maj 2021 är dina inbetalda medel 100 % återbetalningsbara. Efter den 1 maj 2021 gäller våra generella bokningsvillkor. 

Du som idag har öppet köp till och med 10 januari eller 1 mars 2021, har fått detta automatiskt förlängt till 1 maj 2021.

 

Låt dig inspireras av våra digitala polarföredrag!

Få resor kan mäta sig med ett storslaget polaräventyr till isbjörnens rike Svalbard eller världens mest avlägsna kontinent Antarktis. Vår populäre expeditionsledare Adam Rheborg har spelat in korta bildföredrag om hur det är att resa med PolarQuest till dessa spektakulära platser på vår jord, och vi hoppas att er längtan efter att få uppleva dessa fantastiska platser är ännu större efter att ni lyssnat!

Fartyget M/S Stockholm

 • Det fina expeditionsfartyget M/S Stockholm
  Ulrich Kühn
 • Lisa Ström
 • Ulrich Kühn
 • Ulrich Kühn
 • Ulrich Kühn
 • All mat och dryck ingår
  Ulrich Kühn
 • Katharina Miller
 • Ulrich Kühn
 • Mysiga hytter med våningssäng
  Niklas Nilsson
 • Niklas Nilsson

ETT FARTYG AV MARITIMHISTORISK DIGNITET SOM ÄLSKAS AV MÅNGA

M/S Stockholm är ett K-märkt, klassiskt fartyg som byggdes åt Sjöfartsverket på Helsingborgs varv år 1953. År 1998 restaurerades hon och startade sin karriär som bekvämt polarfartyg. M/S Stockholms blott 12 passagerare bor i dubbelhytter med våningssäng. Alla hytter har små, runda fönster (ventiler) samt privat dusch/WC. Hon är ett hemtrevligt fartyg av maritimhistorisk dignitet, inredd i klassisk stil med mässingsdetaljer och vackra trädäck. Maten håller hög klass och alla drycker inklusive vin, öl och drinkar ingår i resans pris. En resa med M/S Stockholm är en unik upplevelse, det råder en familjär stämning ombord, så som det blir med endast 12 passagerare. 

Fartygets ägare och besättning har mångårig erfarenhet från Svalbard och arbetar aktivt för att göra varje expedition unik. Det är inte bara passagerarna som förundras över Svalbards storslagna natur och djurliv. Även den svenska besättning som arbetar ombord har entusiastiskt sökt sig hit. Efter 20 år på Svalbard kan hon ta sig till platser som inget annat fartyg kan. Resorna med M/S Stockholm i denna orörda natur väcker starka känslor hos alla som har förmånen att följa med - det är helt enkelt svårslaget! På M/S Stockholm finns det två gummibåtar och två svensk och engelsktalande guider.

Hytter & priser

 • För samtliga Svalbardavgångar 2021 erbjuder vi nu öppet köp till och med 1 maj 2021. Detta gäller alla nya bokningar som gjorts efter den 22 april 2020. Avbokar du resan senast 1 maj 2021 är dina inbetalda medel 100 % återbetalningsbara. Efter den 1 maj 2021 gäller våra generella bokningsvillkor.  Du som idag har öppet köp till och med 10 januari eller 1 mars 2021, har fått detta automatiskt förlängt till 1 maj 2021.
Hyttkategori Pris per person
Dubbelhytt våningssäng, privat dusch/WC 69 900 SEK
Enkelhytt privat dusch/WC 130 900 SEK

I priset ingår

 • 10 nätter ombord på M/S Stockholm
 • Alla måltider
 • All dryck inklusive vin och öl till maten samt drinkar
 • Den sedvanliga dricksen till fartygets besättning
 • En expeditionsledare och en guide
 • Guidning ombord och iland
 • Alla utflykter
 • Omfattande informationsmaterial innan avresa
 • Resan är klimatkompenserad

I priset ingår inte

 • Flyg till/från Longyearbyen
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
20 september 2021 30 september 2021