031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Upptäcktsresa på Svalbard med M/S Stockholm 2018

Att resa ombord på M/S Stockholm är få förunnat. Atmosfären, den omtänksamma besättningen och kaptenens gedigna erfarenhet gör resan extraordinär. Utforskarandan är påtaglig ombord på M/S Stockholm och att lägga om kurs för att upptäcka ett helt nytt ställe hör till vardagen ombord. Under juli månad är det arktisk sommar, fjällfloran blommar och midnattssolen står högt i skyn. I slutet av augusti börjar solen närma sig horisonten och arkipelagen förbereder sig sakta för polarnatten. Då kan vi njuta av ett varmt fotoljus och magnifika solnedgångar.

Boende: Hytt ombord på M/S Stockholm. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: M/S Stockholm. Guider: 2 st. Passagerare: 12 passagerare. Språk: Svensk- och engelsktalande guider samt svensktalande besättning. Längd: 11 dagar, 10 nätter på fartyg. Pris: Från 76 900 SEK. Avresor: 31 augusti 2018

Färdplan

Dag 1: Longyearbyen

Vi anländer till Longyearbyen, går ombord på M/S Stockholm och seglar ut ur Isfjorden.

Dag 2 - 10: Svalbard

Vi befinner oss nu i en del av världen där naturens krafter råder och vi vill poängtera att vår exakta färdplan de kommande dagarna påverkas av väder och isförhållanden. Målsättningen är att varje dag göra landstigningar med gummibåt. Detta är exempel på platser vi kan komma att besöka:

Västra Spetsbergen

Forskarbyn Ny-Ålesund ligger i bildsköna Kongsfjorden och består av en liten samling hus i klara färger. Härifrån startade polarhjältarna Amundsen och Nobile sina djärva försök att flyga till Nordpolen. Lite längre norröver ligger Danskøya. Det var från denna ö Ingenjör Andrée och hans två följeslagare startade sin ödesdigra ballongfärd och i Virgohamna finns fortfarande lämningar efter expeditionen, som tyst berättar om männens öde.

Svalbards sagolika fjordar

Längs Svalbards kuster finns en mängd magnifika fjordar som alla hyser ett rikt djurliv. Kanske besöker vi några av följande: I Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade 14-juliglaciären. På klipporna vid sidan av den isblå glaciären häckar spetsbergsgrisslor och tretåiga måsar. Fortsätter vi ännu längre in i fjordsystemet når vi Lilliehöökfjorden. Här ligger fjordisen tät framför den makalöst vackra Lilliehöökglaciären som sträcker sig över fyra kilometer. Den natursköna Raudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Klipporna och stränderna bjuder även på ett sjudande fågelliv. Liefdefjorden, vars namn betyder kärleksfjorden, har vackert snöklädda bergstoppar i fonden. Här häckar ejder och spetsbergsgås och längst in i fjorden ligger den spektakulära Monacoglaciären.

Hinlopen och Alkefjellet

Har vi tur släpper isen in oss i Hinlopen och under goda förhållanden når vi Alkefjellet, en lodrät och spektakulär basaltklippa som utgör häckningsplats för närmare 200 000 spetsbergsgrisslor. Kanske seglar vi vidare in i vackra Palanderbukta på Nordaustlandet.

Östra Svalbard

Nordaustlandet är en imponerande ö, täckt av en enorm inlandsis. Ön fascinerar både natur och historieintresserade. Här finns milslånga glaciärfronter med smältvattenfall. Barentsøya och Edgeøya söder om Nordaustlandet bjuder på magnifika landskap och vidsträcka tundraslätter. Här har vi goda chanser att se isbjörn, valross, polarräv och svalbardsren.

Vitön

Långt öster om Nordaustlandet ligger Vitön. Om turen är på vår sida och isen tillåter, når vi denna plats där få människor har satt sin fot. Det var här Andrées och hans olycksbröders kvarlevor återfanns först 33 år efter deras misslyckade Nordpolsfärd.

Sydvästra Svalbard

De storslagna fjordarna vid Hornsund bjuder på enorma glaciärer som vältrar sig ut i havet mellan imponerande, högalpina bergstoppar. Detta är ett favorittillhåll för några av Svalbards många isbjörnar och på fjordisarna ligger ofta storsälen och vilar sig.

Dag 11: Longyearbyen

På morgonen kliver vi av vårt expeditionsfartyg och påbörjar vår resa hem.

Observera: Detta är en preliminär färdplan. Vår rutt beror helt på väder, isförhållanden och djurmöten. Det finns mängder av vackra platser att uppleva på Svalbard och vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Ladda ner broschyr
Här kan du beställa hem ett tryckt exemplar av resans broschyr. Fyll i dina uppgifter nedan så skickar vi den till dig så snart vi kan!

Att prenumerera innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Fartyget M/S Stockholm

 • Ulrich Kühn
 • J-P Lahall
 • Adam Rheborg
 • Lisa Ström
 • Henrik Haaning Nielsen
 • Rymliga däckutrymmen
  Lisa Ström
 • Ulrich Kühn
 • Mysiga hytter med våningssäng och fönsterventiler
  J-P Lahall
 • Ulrich Kühn
 • Ulrich Kühn

ETT FARTYG AV MARITIMHISTORISK DIGNITET SOM ÄLSKAS AV MÅNGA

M/S Stockholm är ett K-märkt, klassiskt fartyg som byggdes åt Sjöfartsverket på Helsingborgs varv år 1953. År 1998 restaurerades hon och startade sin karriär som bekvämt polarfartyg. M/S Stockholms blott 12 passagerare bor i dubbelhytter med våningssäng. Alla hytter har små, runda fönster (ventiler) samt privat dusch/WC. Hon är ett hemtrevligt fartyg av maritimhistorisk dignitet, inredd i klassisk stil med mässingsdetaljer och vackra trädäck. Maten håller hög klass och alla drycker inklusive vin, öl och drinkar ingår i resans pris. En resa med M/S Stockholm är en unik upplevelse, det råder en familjär stämning ombord, så som det blir med endast 12 passagerare. 

Fartygets ägare och besättning har mångårig erfarenhet från Svalbard och arbetar aktivt för att göra varje expedition unik. Det är inte bara passagerarna som förundras över Svalbards storslagna natur och djurliv. Även den svenska besättning som arbetar ombord har entusiastiskt sökt sig hit. Efter 20 år på Svalbard kan hon ta sig till platser som inget annat fartyg kan. Resorna med M/S Stockholm i denna orörda natur väcker starka känslor hos alla som har förmånen att följa med - det är helt enkelt svårslaget! På M/S Stockholm finns det två gummibåtar och två svensk och engelsktalande guider.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Dubbelhytt Våningssäng med privat dusch/wc 76 900 SEK
Enkelhytt Privat dusch/wc 146 100 SEK

I priset ingår: 10 nätter ombord på M/S Stockholm . Alla måltider . All dryck inklusive vin och öl till maten samt drinkar . Den sedvanliga dricksen till fartygets besättning . 1 expeditionsledare och 1 guide . Guidning ombord och iland . Alla utflykter . Omfattande informationsmaterial innan avresa och en illustrerad loggbok efter hemkomst

I priset ingår inte: Flyg till/från Longyearbyen . Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att prenumerera innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
31 augusti 2018 10 september 2018

Våra resenärers upplevelser

TACK för en magisk, fantastisk, enastående, professionell och vänlig upplevelse på M/S Stockholm! Guider och besättning öppnade våra ögon för det vi inte själva såg. Ett varmt tack till er alla! Magnus & Turanka Grandinson
Vildmarken och isbjörnarna är nog det som fascinerar mig mest. Vi gillar upplevelser, att det ska hända något. Kombinationen äventyr i land och bekvämlighet ombord på båten passar oss väldigt bra. Lars-Inge Lundberg