Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Upplev Svalbard med SvD accent och Alexandra Zazzi 2023

Följ med på ditt livs äventyr! I maj bjuder Svalbard på en förunderlig renhet, vackra pastellfärger och makalösa vyer. Midnattssolens strålar faller på gnistrande isformationer, fjordisen ligger tjock och bergstopparna är snötäckta. Det är vår på Svalbard och det är en mäktig upplevelse att vara på plats när ögruppen vaknar till liv. Isbjörnens årsungar är små, fjällräven och svalbardsrenen bär fortfarande vinterskrud och säl och valross ses ofta vila på isarna. För den fågelintresserade är det även en bra tid för att se praktejder och fjällripa.

Vi stolta över att kunna presentera TV-kocken, kokboksförfattaren och den första kvinnliga vinnaren av Expedition Robinson, Alexandra Zazzi, som gästkock och inspiratör. Med på resan följer även fem erfarna polarguider.

 • Upplev den arktiska våren
 • Sagolika vinterlandskap
 • Magisk midnattssol
 • Liten grupp - stora upplevelser
 • 7 nätter ombord på M/S Quest
 • 1 natt i Longyearbyen
 • Gästkock & inspiratör Alexandra Zazzi
 • 5 erfarna guider
 • Klimatkompenserad resa
Boende: Hytt ombord på M/S Quest, hotell. Transport: Flyg, expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: M/S Quest. Guider: 5 st. Passagerare: 53 passagerare. Språk: Svenska & engelska. Längd: 9 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från 51 900 SEK. Avgång: 9 maj 2023

Färdplan

Med våra gummibåtar utforskar vi det sagolika vinterlandskapet i några av Svalbards vackraste fjordar och vi gör landstigningar så ofta isen och snön tillåter oss.

Dag 1: Longyearbyen

Vi anländer till Svalbards huvudort Longyearbyen och checkar in på vårt hotell. På kvällen tar vi oss till Camp Barentz, vackert belägen ute i vildmarken cirka 10 kilometer öster om Longyearbyen, där vi äter middag runt en sprakande brasa.

Dag 2 - 8: Svalbard

Vi inleder vistelsen med att utforska Longyearbyen. Under eftermiddagen går vi ombord på fartyget M/S Quest och expeditionskryssningen kan starta. Kanske hinner vi med ett första strandhugg innan vi beger oss antingen söderut eller norrut, beroende på is och vindförhållanden. Nu reser vi i sann expeditionsanda och följande är endast exempel på platser vi kan komma att besöka:

Alkhornet

Vid inloppet till Isfjorden ligger det karaktäristiska fågelberget Alkhornet, en spetsig, flera hundra meter hög klippa. Här syns ofta vitkindade gäss, spetsbergsgrisslor, vittrutar, snösparvar och tretåiga måsar. I klippskrevorna runt fågelberget har flera polarrävar sina lyor och har vi tur får vi se dessa söta, små djur som frenetiskt letar efter mat.

Prins Karls Forland

Denna långsmala ö längs Spetsbergens västkust är täckt av en magnifik, snöklädd bergskedja. Ön är hemvist för både valrossar, polarrävar, knubbsälar och havsfåglar.

Kongsfjorden och Krossfjorden

I bildsköna Kongsfjorden ligger den lilla forskarbyn Ny-Ålesund, känd som startplatsen för Nobiles och Amundsens försök att nå Nordpolen och i intilliggande Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade 14-juliglaciären. På klipporna vid sidan av den isblåskiftande glaciären häckar spetsbergsgrisslor och tretåig mås.

Raudfjorden

Den natursköna Raudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Klipporna och stränderna bjuder även på ett sjudande fågelliv.

Virgohamna, Danskøya

Det var härifrån som Andrée, Frænkel och Strindberg år 1897 startade sin ödesdigra färd mot Nordpolen med ballongen Örnen. Färden avslutades då de tvingades nödlanda på packisen norr om Svalbard. Här började den långa isvandring som tog dem till Vitön, där deras kvarlevor återfanns först 33 år senare. I Virgohamna på Danskøya finns rester av ballonghuset och högar med de järnfilspån som männen blandade med svavelsyra för att framställa ballongens vätgas.

Bellsund

På bergssluttningarna vid vackra Vårsolbukta i Bellsund häckar alkekungar i tiotusental. Vi går iland och vandrar över tundran upp mot fågelberget, där vi på nära håll kan njuta av hur dessa charmiga fåglar cirkulerar runt oss.

Hornsund

Majestätiska Hornsund utgörs av flera storslagna fjordar på Spetsbergens sydvästkust, där glaciärer kalvar ut vackra, blåskimrande isberg. På fjordisen brukar storsälen hålla till och ibland seglar valrossar förbi oss, vilandes på ett bekvämt isflak. Detta är ett favorittillhåll för en del av Svalbards många isbjörnar och har vi tur kanske någon av dem lufsar fram på fjordisen.

Dag 9: Longyearbyen

Tidigt på morgonen kliver vi av vårt expeditionsfartyg och påbörjar vår resa hem.

Vänligen observera: Vår exakta rutt beror helt på väder, isförhållanden och djurmöten. Det finns mängder av vackra platser att uppleva på Svalbard och vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Snöskor

För den aktiva finns möjlighet till uppfriskande vandringar med snöskor i mindre grupper. Detta är en aktivitet som kräver god fysik. Denna aktivitet är dock helt beroende på väder och landstigningsplatser.

I samarbete med SvD accent

Resan arrangeras i samarbete med SvD accent. Du behöver inte vara prenumerant för att boka in dig på resan. 

© Pidjinstudio

Unikt för denna resa

Flyg från Stockholm är inkluderat

Just för denna resa med SVD Accent har vi inkluderat flyg från Stockholm i resan.

Gästkock – Alexandra Zazzi

Vi är stolta över att kunna presentera Alexandra Zazzi som gästkock och inspiratör på resan! Vi har sett henne laga mat i tv och överleva på vad naturen har att erbjuda på öde öar. Alexandra har rest världen över, oftast med fokus på mat men även för klättring och dykning runt hela världen. Hennes hjärta brinner för medelhavsköket med fokus på det italienska köket, men även i att leva hälsosamt och med små medel. 1998 tog hon hem segern i Expedition Robinson och blev då den första kvinnliga vinnaren. 2022 deltog hon även i det extrema överlevnadsprogrammet the Island Sverige. Ombord kommer Alexandra att bjuda på smakupplevelser och berätta mer om sin passion för mat samt dela med sig av sina erfarenheter från tiden på en öde ö.

Trygghet genom Paketreselagen

Viktigt att veta för dig som resenär, är att du har ett gott skydd genom Paketreselagen. Om det skulle finnas restriktioner som inte tillåter inresa i det land du ska besöka, har du alltid rätt att boka om dig eller boka av och erhålla full återbetalning av alla för resan inbetalda medel. Fri avbokning kan dock ske tidigast 30 dagar innan avresa under förutsättning att det då står klart att restriktionerna kommer att påverka din resa. Detta gäller även om det finns karantänskrav i landet du ska till. Ni har även rätt att omboka eller avboka med full ersättning om PolarQuest ställer in resan.

 

 

Låt dig inspireras av våra digitala polarföredrag!

Få resor kan mäta sig med ett storslaget polaräventyr till isbjörnens rike Svalbard eller världens mest avlägsna kontinent Antarktis. Vår populäre expeditionsledare Adam Rheborg har spelat in korta bildföredrag om hur det är att resa med PolarQuest till dessa spektakulära platser på vår jord, och vi hoppas att er längtan efter att få uppleva dessa fantastiska platser är ännu större efter att ni lyssnat!

 

Fartyget M/S Quest

 • helbild.se
 • Elke Lindner
 • Matsal
  Jonas Sundquist
 • PolarQuest
 • Vi njuter av magnifika vyer
  Adrian Nordenborg
 • Det är lätt att komma ner i Zodiacerna
  Adrian Nordenborg
 • Jett Britnell
 • Panoramaloungen
 • Redarhytt
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt Superior
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt Superior
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt med dubbelsäng
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt med dubbelsäng
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt Plus
  Eirik Grønningsæter
 • Dubbelhytt med 2 separata sängar
  Eirik Grønningsæter
 • Trippelhytt
  Eirik Grønningsæter

Ett litet, bekvämt expeditionsfartyg med en hemtrevlig atmosfär

M/S Quest byggdes i Danmark 1992 för att trafikera Grönlands kuster och 2008 startade hon sin karriär som litet och bekvämt expeditionsfartyg. År 2004/2005 restaurerades hon totalt invändigt och 2018 genomgick hon en upprustning av passagerarutrymmena. M/S Quest tar 53 passagerare i 26 hytter, alla med havsutsikt och privat dusch/WC. Trippelhytterna på däck tre har våningssängar, medan alla andra hytter har två separata sängar eller dubbelsäng. I hytterna finns även skrivbord med stol och plats att förvara kläder och annan utrustning. Superiorhytterna är rymliga och har dubbelsäng, en fåtölj samt TV. Redarhytten har dubbelsäng, två stora fönster, en separat sittgrupp samt TV. 

I fartygets matsal serveras god mat mellan landstigningarna och i panoramaloungen har man en vidunderlig utsikt över det omgivande landskapet. Här kan man höra guiderna berätta om områdets flora, fauna och historia. I loungen finns en välsorterad bar och ett litet bibliotek med polarlitteratur. Bryggan är alltid öppen för besök och fartyget har rymliga observationsdäck där man kan stå och njuta av det vackra landskapet samt spana efter djurliv. Ombord finns en internationell besättning som talar engelska och det råder en mycket hemtrevlig atmosfär. På M/S Quest finns det fem gummibåtar och fem svensk- och engelsktalande guider.

Vi erbjuder alltid möjligheten att boka del i hytt på M/S Quest då många av våra kunder reser på egen hand. Hytterna delas alltid upp i damhytter och herrhytter.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Trippelhytt våningssängar 51 900 SEK
Dubbelhytt 2 separata sängar 58 900 SEK
Dubbelhytt Plus 2 separata sängar 61 900 SEK
Dubbelhytt dubbelsäng 61 900 SEK
Dubbelhytt Superior stor dubbelsäng* 66 900 SEK
Redarhytt m sittgrupp stor dubbelsäng 71 900 SEK
Enkelhytt 93 900 SEK

Vi erbjuder alltid möjligheten att boka del i hytt på M/S Quest då många av våra kunder reser på egen hand. Hytterna delas alltid upp i damhytter och herrhytter.

*Dubbelsängen i hytt 402, 319 & 301 är separerbar.

I priset ingår

 • Flyg Stockholm - Oslo - Longyearbyen tur och retur
 • 7 nätter ombord på M/S Quest
 • 1 natt på hotell i Longyearbyen
 • Alla måltider ombord
 • Kaffe och te
 • Alexandra Zazzi som gästkock och inspiratör
 • En erfaren expeditionsledare samt svensk- och engelsktalande guider
 • Guidning ombord och iland
 • Alla utflykter
 • Omfattande informationsmaterial innan avresa
 • Resan är klimatkompenserad

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Den sedvanliga dricksen till fartygets besättning
 • Personliga utgifter i bar och shop

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
9 maj 2023 17 maj 2023

Relaterade blogginlägg

 • Gruvdriften på Svalbard

  I över hundra år och fram till relativt nyligen var kolproduktionen huvudnäringen på Svalbard. Som mest var nio gruvor i drift och de få bosättningar som finns på Svalbard var från början gruvsamhällen. Idag är turism och forskning de nya stora näringsgrenarna och målet är att Svalbard ska vara helt klimatneutralt inom tio år. Utmaningen är att hitta något som kan ersätta kolet och täcka energibehovet på ön Spetsbergen, den enda ö med en fast befolkning på Svalbard, men det är en helt annan historia.

  Läs hela inlägget
 • Johans andra möte med Svalbard

  I slutet av maj var Johan Reuthammar och Camilla Norberg från kontoret med på expeditionen "Vår på Svalbard" ombord M/S Quest. De hade en härlig vecka med fint väder, skön atmosfär ombord och flera spännande djurmöten. Varje dag gjordes gummibåtskryssningar och fantastiska vandringar. Här kan du läsa en intervju som Camilla gjort med Johan om hans upplevelser ombord.

  Läs hela inlägget