Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Svalbardsäventyr med M/S Sjøveien 2021

Att få möjligheten att uppleva Svalbards otämjda vildmark är verkligen en omvälvande upplevelse, och frågar du oss, är det mest optimala sättet att färdas med ett litet, exklusivt expeditionsfartyg som M/S Sjøveien.

I maj är det vår på Svalbard och vi kan njuta av en förunderlig renhet och fantastiska vinterlandskap. Midnattssolens strålar faller på gnistrande isformationer, fjordisen ligger tjock och bergstopparna är snötäckta. I juni står midnattssolen står högt på himlen, fågelkolonierna sjuder av liv och bergskedjorna är alltjämt vackert snöglaserade. Kanske har snön börjar smälta och vi kan ge oss ut på lite längre vandringar.   

Vi bor en natt på hotell i Longyearbyen och tillbringar sedan sju nätter ute i Svalbards magnifika vildmark. Med fartyget som bas utforskar vi denna övärld norr om polcirkeln och slås av naturens storslagna oändlighet. Vi spanar hela tiden efter djur som valross, isbjörn och polarräv.

 • Endast 12 passagerare
 • Totalrenoverat fartyg
 • 1 natt i Longyearbyen
 • 7 nätter ombord på M/S Sjøveien
 • 2 erfarna guider
 • Badtunna ute på däck
 • Varje resa är unik
 • Resan är klimatkompenserad
 • Erbjudande: Öppet köp till 20 maj 2021
Boende: Hytt ombord på M/S Sjøveien, hotell. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: M/S Sjøveien. Passagerare: 12 passagerare. Språk: Svenska & engelska. Längd: 9 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från 58 900 SEK. Avgångar: 3 maj 2021, 17 maj 2021, 24 maj 2021, 10 juni 2021, 17 juni 2021, 24 juni 2021

Färdplan

Dag 1: Longyearbyen

Vi anländer till Svalbards huvudort Longyearbyen och checkar in på vårt hotell.

Dag 2 - 8: Svalbard

Vi inleder vistelsen med att utforska Longyearbyen. Under eftermiddagen går vi ombord på vårt expeditionsfartyg och seglar ut genom Isfjorden. Vi befinner oss nu i en del av världen där naturens krafter råder och vår exakta färdplan de kommande dagarna påverkas av väder, snö och isförhållanden. Målsättningen är att varje dag göra landstigningar eller gummibåtskryssningar. Följande är endast exempel på platser vi kan komma att besöka:

Prins Karls Forland

Denna långsmala ö längs Spetsbergens västkust är täckt av en magnifik, snöklädd bergskedja. Ön är hemvist för både valrossar, polarrävar, knubbsälar och havsfåglar.

Virgohamna, Danskøya

Det var härifrån som Andrée, Frænkel och Strindberg år 1897 startade sin ödesdigra färd mot Nordpolen med ballongen Örnen. Färden avslutades då de tvingades nödlanda på packisen norr om Svalbard. Här började den långa isvandring som tog dem till Vitön, där deras kvarlevor återfanns först 33 år senare. I Virgohamna på Danskøya finns rester av ballonghuset och högar med de järnfilspån som männen blandade med svavelsyra för att framställa ballongens vätgas.

Svalbards sagolika fjordar

Längs Svalbards kuster finns en mängd magnifika fjordar som alla hyser ett rikt djurliv. Kanske besöker vi några av följande: I bildsköna Kongsfjorden ligger den lilla forskarbyn Ny-Ålesund, känd som startplatsen för Nobiles och Amundsens försök att nå Nordpolen och i intilliggande Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade 14 juliglaciären. På klipporna vid sidan av den isblåskiftande glaciären häckar spetsbergsgrisslor och tretåiga måsar. Fortsätter vi ännu längre in i fjordsystemet når vi Lilliehöökfjorden. Här ligger fjordisen tät framför den makalöst vackra Lilliehöökglaciären som sträcker sig över fyra kilometer. Den natursköna Raudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Klipporna och stränderna bjuder även på ett sjudande fågelliv. Liefdefjorden, vars namn betyder kärleksfjorden, har vackert snöklädda bergstoppar i fonden. Här häckar ejder och spetsbergsgås och ibland kan man även få syn på den sällsynta praktejdern. Längst in i fjorden ligger den spektakulära Monacoglaciären.

Norra Spetsbergen

Norr om Spetsbergen möter vi kanske packiskanten. Hit kommer inte många fartyg och vi kan njuta av den stillhet som råder i detta storslagna islandskap. I isen ökar chanserna att se isbjörn och vi spanar förstås ständigt efter detta imponerande djur.

Sydvästra Svalbard

Hornsunds storslagna fjordar bjuder på enorma glaciärer som vältrar sig ut i havet mellan högalpina berg. Topparna når ofta ovan molnen, men vid en klar dag kan högsta berget Hornsundtind visa upp alla sina 1431 meter. Glaciärisarna i Hornsund är ett favorittillhåll för några av Svalbards isbjörnar och storsälen ses ofta vila på isflaken.

Dag 9: Longyearbyen

Tidigt på morgonen kliver vi av vårt expeditionsfartyg och påbörjar vår resa hem.

Vänligen observera: Vår exakta rutt beror helt på väder, isförhållanden och djurmöten. Det finns mängder av vackra platser att uppleva på Svalbard och vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Öppet köp till och med 20 maj 2021!

För samtliga Svalbardavgångar 2021 erbjuder vi nu öppet köp till och med 20 maj 2021. Detta gäller alla nya bokningar som gjorts efter den 22 april 2020. Avbokar du resan senast 20 maj 2021 är dina inbetalda medel 100 % återbetalningsbara. Efter den 20 maj 2021 gäller våra generella bokningsvillkor. 

Du som idag har öppet köp till och med 10 januari, 1 mars eller 1 maj 2021, har fått detta automatiskt förlängt till 20 maj 2021.

 

Låt dig inspireras av våra digitala polarföredrag!

Få resor kan mäta sig med ett storslaget polaräventyr till isbjörnens rike Svalbard eller världens mest avlägsna kontinent Antarktis. Vår populäre expeditionsledare Adam Rheborg har spelat in korta bildföredrag om hur det är att resa med PolarQuest till dessa spektakulära platser på vår jord, och vi hoppas att er längtan efter att få uppleva dessa fantastiska platser är ännu större efter att ni lyssnat!

Ladda ner broschyr
Här kan du beställa hem ett tryckt exemplar av resans broschyr. Fyll i dina uppgifter nedan så skickar vi den till dig så snart vi kan!

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Fartyget M/S Sjøveien

 • Martin Berg
 • Dubbelhytt Superior med fönster
  Niklas Nilsson
 • Dubbelhytt med ventiler
  Niklas Nilsson
 • Hytt 303
  Therese Horntrich
 • Hytt nr 106
  Niklas Nilsson
 • Hytt nr 202
  Niklas Nilsson
 • Hytt nr 203
  Niklas Nilsson
 • Badrum - Dubbelhytt med ventiler
  Niklas Nilsson
 • Kombinerad lounge och matsal
  Niklas Nilsson
 • Lounge
 • Små fartyg - stora ögonblick
  Niklas Nilsson
 • Therese Horntrich
 • Fartyget har rymliga observationsdäck
  Therese Horntrich
 • Den rymliga bryggan är alltid öppen för besök
  PolarQuest

ETT KLASSISKT FARTYG I MODERN TAPPNING

M/S Sjøveien byggdes i Bergen 1964 för den norska regeringen och hon har arbetat för dem i flera olika roller. Mellan 1979 till 1995 användes hon som skolskepp för att träna sjömän. Hon har varit i privat ägo sedan 1995 och har under många år tjänstgjort för norska kustvakten. Efter att ha använts som hotellfartyg de senaste åren restaurerades hon totalt och startade 2017 sin karriär som ett litet, exklusivt passagerarfartyg på Svalbard. M/S Sjøveien är en sann skönhet i modern stil med trädäck och inslag av klassiska detaljer. Ute på huvuddäck finns det gott om plats för att spana efter djurliv och fotografera. Bryggan är alltid öppen för besök och ovanpå denna finns ytterligare ett däckutrymme, varifrån vi har fantastisk utsikt över det omgivande polarlandskapet. Ute på däck finns det även en vedeldad badtunna.

Fartyget tar 12 passagerare i åtta hytter, alla med privata faciliteter. På nedre däck finns fyra dubbelhytter med ventiler (små runda fönster). På huvuddäck finns två större dubbelhytter med fönster samt en större superiorhytt med fönster och dubbelsäng. Den åttonde hytten, ytterligare en superiorhytt med fönster och dubbelsäng, är belägen på övre däck. I fartygets kombinerade matsal och lounge bjuds vi på härliga måltider, te och kaffe finns alltid tillgängligt och här kan vi också höra guiderna berätta om Svalbards djurliv, natur och historia. Ombord finns en internationell besättning som talar engelska. På M/S Sjøveien finns det två gummibåtar och två svensk- och engelsktalande guider.

Hytter & priser

 • För samtliga Svalbardavgångar 2021 erbjuder vi nu öppet köp till och med 20 maj 2021. Detta gäller alla nya bokningar som gjorts efter den 22 april 2020. Avbokar du resan senast 20 maj 2021 är dina inbetalda medel 100 % återbetalningsbara. Efter den 20 maj 2021 gäller våra generella bokningsvillkor.  Du som idag har öppet köp till och med 10 januari, 1 mars eller 1 maj 2021, har fått detta automatiskt förlängt till 20 maj 2021.
Hyttkategori Pris per person
Dubbelhytt med ventiler 2 sängar 58 900 SEK
Dubbelhytt med fönster 2 sängar 62 900 SEK
Dubbelhytt Superior m fönster dubbelsäng 65 900 SEK
Enkelhytt med ventiler 79 900 SEK

Vi erbjuder alltid möjligheten att boka del i dubbelhytt med ventiler på M/S Sjøveien då många av våra kunder reser på egen hand. Hytterna delas alltid upp i damhytter och herrhytter.

 

I priset ingår

 • 7 nätter ombord på M/S Sjøveien
 • 1 natt på hotell i Longyearbyen
 • Lunch dag 2
 • Alla måltider ombord
 • Kaffe och te
 • En expeditionsledare och en guide
 • Guidning ombord och iland
 • Alla utflykter
 • Omfattande informationsmaterial innan avresa
 • Resan är klimatkompenserad

I priset ingår inte

 • Flyg till/från Longyearbyen
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Den sedvanliga dricksen till fartygets besättning
 • Personliga utgifter i bar och shop

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
3 maj 2021 11 maj 2021
17 maj 2021 25 maj 2021
24 maj 2021 1 juni 2021
10 juni 2021 18 juni 2021
17 juni 2021 25 juni 2021
24 juni 2021 2 juli 2021

Relaterade blogginlägg

 • Ett riktigt Svalbardsäventyr

  Att Svalbard erbjuder svårslagna djur- och naturupplevelser går det inte att ta miste på, men hur det faktiskt är att resa med ett litet expeditionsfartyg är det inte alltid lika lätt att föreställa sig om man inte varit där. Vi hoppas och tror att denna film från M/S Sjøveien ska ge dig en bra bild av vad du skulle kunna få uppleva under en resa med oss!

  Läs hela inlägget
 • Midnattssol i Magdalenefjorden

  Sara arbetar som marknadsassistent på PolarQuest, och i juni fick hon chansen att följa med 12 passagerar-fartyget M/S Sjøveien på ett oförglömligt äventyr i Svalbards otämjda vildmark. Läs om en upplevelse från hennes resa nedan!

  Läs hela inlägget

Våra resenärers upplevelser

Efter att ha återkommit igår den 24/6 från Svalbardresan med PolarQuest måste jag direkt skriva och tacka för en helt otrolig resa. Den var det mest professionella jag varit med om, detta på alla nivåer ... Liselotte Höglund
Jag måste berätta att vi hade en magisk resa med Sjøveien! För oss alla är det en resa vi aldrig glömmer. Allt var på topp, precis allt! Skeppet är fantastiskt, samtliga i besättningen väldigt erfarna, ödmjuka, mysiga och professionella, maten helt suverän, guiderna - bättre guider finns inte; erfarna, kunniga och väldigt trevliga, och deras utflykter var makalöst fina och välplanerade. Vi fick uppleva och lära oss massor! Guider och besättning gjorde precis allt och mer därtill för oss och det var påtagligt att kapten och expeditionsledarens erfarenhet och kunskap bidrog till att vi fick uppleva så mycket. Anneli Wikman