Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Skottland

Längs Skottlands västra och norra kust breder ett av de skönaste örikena ut sig - Hebriderna. Med en fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till de första bosättarna runt 6500 år före Kristus eller tidigare, imponerade fågelkolonier med havssulor i hundratusental och lunnefåglar som vankar av och an samt dramatiska klippor, grottsystem, ständer och fårbeklädda, gröna slätter bjuds örikets besökare på helt enkelt på enastående upplevelser. Orkney- och Shetlandsöarna bjuder även de på spektakulär natur, fantastiskt fågelliv och fascinerande historia. Den som samlar på öar har möjlighet att nå flera vackra och spännande små pärlor här.

Upplev våra resor till Skottland

 • M/S Stockholm
  JP-Lahall
 • Adam Rheborg
 • J-P Lahall
 • Juan Carloz Mun
 • PolarQuest
 • Nära möte med lunnefågel
  Adam Rheborg
 • Shetland.org
 • Havssula
  Adam Rheborg

Våra fartyg Skottland

 • M/S Stockholm

  Byggår 1953/1999 12 passagerare

  M/S Stockholm är ett klassiskt fartyg som byggdes åt Sjöfartsverket på Helsingborgs varv år 1953. Hon är inredd i klassisk stil med mässingsdetaljer och vackra trädäck. Att resa med detta lilla fartyg som endast tar 12 passagerare är som att färdas på en privat yacht.

Det är vi som tar dig med på äventyren

 • David Berg

  Guide och expeditionsledare

  David har alltid varit intresserad av polartrakterna vilket ledde till att han utbildade sig till geovetare och naturguide vid Umeå universitet. Vid sitt första besök på Svalbard drabbades han av den ökända polarbacillen, och sedan dess har han varit både på Grönland och Svalbard flera gånger. Bland annat tillbringade han en månad i tält på Grönland då han gjorde sitt examensarbete som geovetare. David har även jobbat som hundspannsförare och guide både i Sverige och på Svalbard.

 • Carol Knott

  Guide

  Carol har intresserat sig för arkeologi sedan tonåren. Efter sin magisterexamen i arkeologi och historia vid University of Glasgow fortsatte hon arbetet med utgrävningar vid flera stora medeltida kloster, palats och historiska trädgårdar. 1988 återvände hon till Skottland, och har sedan dess bott och arbetat bland öarna i Yttre Hebriderna. Carol arbetar för närvarande för National Trust of Scotland som arkeolog på St Kilda. Här står förståelsen för och bevarandet av detta unika världsarv i fokus, liksom att göra dessa avlägsna skatter tillgängliga för en bredare publik.

Kommande avgångar till Skottland

Datum Reselängd Resa Passagerare Pris per person
19 apr 2019 12 dagar Orkneyöarna & Shetlandsöarna ombord på M/S Stockholm 2019 12 passagerare Från 48 900 SEK
19 apr 2019 12 dagar Orkneyöarna & Shetlandsöarna ombord på M/S Stockholm 2019 12 passagerare Från 48 900 SEK