Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Seychellerna ReQuest 2020

Seychellerna erbjuder en tropisk skönhet som är svår, om inte omöjlig, att hitta någon annanstans i världen. Med öar utspridda över ett stort område i Indiska oceanen, erbjuder Seychellerna allt från stilla elegans och förtrollande landskap till vilda, obebodda reservat där öarnas isolerade läge skyddat dem från omvärlden. Vår expedition kommer att inkludera många spännande möten med denna extraordinära ögrupp, inklusive de mer sällan besökta yttre Seychellerna och platser som Aldabra – världens största korallatoll och tillika ett världsarv. Vi besöker även enastående vackra öar såsom Praslin, La Digue och Aride. 

Boende: Svit ombord M/S Caledonian Sky, hotell i Dar es Salaam. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: Caledonian Sky. Guider: 2 st. Passagerare: Max 114 passagerare (ca 25 i PolarQuest-gruppen). Språk: Engelska (samt en svensktalande färdledare från PolarQuest). Längd: 14 dagar, 11 nätter på fartyg. Pris: Från 99 900 SEK. Avgång: 7 november 2020

Färdplan

Aldabra är en av resans höjdpunkter. Detta är en av världens mest svårtillgängliga platser och bristen på färskvatten är även en anledning till att någon turism på öarna inte vuxit fram. Bara mindre fartyg tillåts segla hit och det är ett privilegium att få gå iland på dessa orörda stränder, hem till jättesköldpaddor och några av Indiska oceanens mest ovanliga fåglar. Att utforska lagunens kristallklara vatten och vandra på så sällan besökta stränder är en upplevelse få förunnad.

Dag 1: Stockholm – Dar es Salaam, Tanzania

Vi flyger över natten till Dar es Salaam*.

Dag 2: Dar es Salaam

Vi ankommer Dar es Salaam där vi bor en natt på ett bekvämt hotell. Här har vi lite fri tid att njuta av de bekväma faciliteterna och besöka det lilla shoppingområdet intill hotellet.

Dag 3: Ombordstigning

Idag går vi ombord på Caledonian Sky och avseglar under kvällen. Vi samlas för en välkomstmiddag och skålar för vårt kommande äventyr.

Dag 4: Zanzibar

I Zanzibars färggranna hamn myllrar det av karaktäristiska dhow-fartyg och den arabinfluerade staden består av långsmala gränder och basarer samt hus med utskjutande balkonger och vackert snidade dörrar. Under en morgonpromenad njuter vi av Stone Towns tidlösa atmosfär och besöker Livingstones hus, Sultan Palace, slavmarknaden och det gamla fortet. Under eftermiddagen kan den som vill fortsätta utforska staden på egen hand eller följa med på en tur till en gård och få veta mer om de många frukter och kryddor som odlas på ön. Ett tredje alternativ är att följa med till Jozani Forest som hyser en stor variation av djur, bland annat ovanliga röda guerezor (colobusapor) och även många fågelarter.

Dag 5: Till havs

Under en avkopplande dag till havs färdas vi mot de förtrollande Seychellerna.

Dag 6 – 8: Ögruppen Aldabra, Seychellerna

Vi kommer att ha cirka två och en halv dag att utforska ögruppen Aldabra. Färdplanen är flexibel och beror på väder och vind. Expeditionsledaren och kaptenen är erfarna och gör allt för att maximera vår upplevelse.

Efter en morgon till havs anländer vi till Assumption Island. Under tidigt 1900-tal plundrades ön på sina omfattande tillgångar av guano, men sedan länge har djurlivet med sköldpaddor och sällsynta fågelarterna återvänt och lever nu här i överflöd. Här spenderar vi tiden med strandliv, vackra naturvandringar eller härliga snorkelturer.

Vi hoppas även nå atollen Cosmoledo, där en enorm ring om tolv öar omger en lagun. Många av atollerna är ännu inte utforskade och vi kommer att undersöka några av dem med våra Zodiacer. Detta är ett viktigt fågelområde och vi har chans att se tre arter av sulor inklusive brunsulans sista häckningsplats. Här finns även möjlighet att upptäcka sottärna och stora fregattfåglar.

Vi planerar också att besöka atollen Aldabra, som av Sir Julian Huxley kallas ”en av naturens skatter, som borde tillhöra hela världen”. Aldabra är unikt och varje gång vi lägger till vid vad som tros vara världens största atoll hittar vi något nytt av intresse. Observationer har gjorts av en extremt sällsynt underart av vitstrupig rall. Atollen är också hem åt världens näst största koloni av fregattfåglar samt världens största landlevande kräftdjur, den jättelika kokoskrabban. Medan vi utforskar ön med Zodiacerna är det svårt att veta i vilken riktning man ska titta. Det klarblå havet hyser mängder av färgstarka fiskar, himlen är full av olika fågelarter och uppe på land ligger stora landsköldpaddor och vilar sig, precis som de har gjort i flera miljoner år.

Under en kort promenad utforskar vi Picard Island för att bevittna många av de tusentals sköldpaddorna och kokoskrabborna. Målet är att inkludera så mycket som möjligt under vår tid på Aldabra, exempelvis med ett besök i den enorma lagunen och 27 kilometer av grunt, kristallklart vatten. Från våra Zodiacer kan vi skåda den ständigt varierande undervattensvärlden och snorkla i färgglada korallvatten som myllrar av marint liv.

Dag 9: Farquhar

Efter en morgon till havs ankrar vi vid Farquhar över lunch, där vi beger oss ut i våra Zodiacer för att utforska den glittrande lagunen i denna avlägsna atoll med kokosnöt- och casuarinaträd. Karettsköldpaddor och gröna havssköldpaddor kommer hit för att lägga ägg och flera av Farquharöarna är viktiga fågel- och biologiska mångfaldsområden. Ön är en fristad och ger oss en härlig eftermiddag med fågelskådning eller snorkling.

 

 

Dag 10: Alphonse

Det finns tre öar i Alphonseögruppen och medan vi närmar oss öarna vid lunchtid förstår vi varför många anser dem vara de absolut vackraste av Seychellernas 115 öar. På huvudön erbjuder den cirkulära lagunen bra snorklingsmöjligheter och på land finns ett antal stigar för den som vill njuta av härliga öpromenader.

Dag 11: Amirante

Denna morgon anländer vi till de 28 öarna i Amiranteögruppen, som upptäcktes av Vasco de Gama år 1501 och anses vara några av de mest orörda öarna i världen. Om förhållandena tillåter kommer vi att tillbringa dagen på Desroches, den största av öarna, även om den endast mäter nio kvadratkilometer. Vi njuter av härliga naturvandringar och observerar flora och fauna och i synnerhet de enorma sköldpaddorna. Samtidigt kan de som gillar att snorkla passa på att simma över det avsides korallrevet.

Dag 12: Aride & Curieuse

Tidigt denna morgon ankrar vi vid Aride, en av de finaste och viktigaste öarna för sjöfåglar i den Indiska oceanen. Över en miljon sjöfåglar har sina nästen på ön, bland annat tropiklira, mindre noddy, fregattfåglar och rosentärna men även flera arter som är unika för Seychellerna, exempelvis seychellsångare och seychellshama. Ön är till stor del täckt av inhemsk natur, inklusive wright’s gardenia, en buske med vackra doftande blommor som inte finns någon annanstans i världen.

Över lunch seglar vi till Curieuse, en karg ö som en gång var hem för en leprakoloni och som nu huserar ett eko-museum samt ett besökscentrum. Ön stoltserar med endemiska vinrankor och mangroveträsk, som vi utforskar under en öpromenad. Det är även en viktig fortplantningsplats för karettsköldpaddorna.

Dag 13: Praslin & La Digue

Idag besöker vi ön Praslin för att utforska världsarvet Vallee de Mai, ett naturreservat med en palmskog nästan oförändrad sedan förhistorisk tid. Här hittar vi den endemiska jättepalmen coco de mer och letar efter den sällsynta svarta papegojan.

Runt lunch återvänder vi till fartyget och seglar det korta avståndet till La Digue där enorma svarta granitblock smyckar öns lysande vita stränder likt jätteskulpturer. Här gör vi besök i naturreservatet L’Union Estate, som består av restaurerade kolonialhus från 1800-talet. Det finns även möjlighet att hyra cykel eller bara koppla av vid någon av de vackra stränderna. På kvällen seglar vi vidare till Mahe, där vi ankrar över natten.

Dag 14: Flyg från Mahe*

Idag är det dags att flyga hemåt. Under tidig morgon går vi iland och tar oss till flygplatsen. Med oss hem har vi fantastiska minnen, många fotografier och nya vänner!

Vänligen notera: Resans exakta rutt är beroende av väder, djurmöten och lokala myndigheter. Er kapten och expeditionsledare kommer att göra allt för att maximera upplevelsen. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

*Med tanke på att flygbolagen ännu ej fastställt sina tider och priser för november 2020, reserverar vi oss för ändringar av såväl tider som datum för flyg. Flygtider kommer finnas tillgängliga i december 2019.

Resan arrangeras i samarbete med Noble Caledonia som är operatören och har lång erfarenhet av resor i detta område. Språket ombord, inklusive alla föreläsningar, är på engelska. 

Fartyget Caledonian Sky

 • James Archibald
 • Panorama lounge
  Sue Flood
 • Lounge
  Sue Flood
 • Bibliotek
  Sue Flood
 • Restaurang
  Sue Flood
 • Superior suite
  Sue Flood
 • Standard suite
  Sue Flood
 • Premium Suite
  Sue Flood
 • Premium Balcony Suite

Ombord finns 57 rymliga och vackert designade sviter. 23 av dessa har privata balkonger och ligger på Promenade Deck eller Bridge Deck. Efter en omfattande upprustning av alla sviter under november 2018 har sviterna på de olika däcken sitt eget färgtema. Varje svit erbjuder en exklusiv vistelse till havs och andas charm, med träpanel och mässingsdetaljer. Samtliga sviter på de fyra däcken erbjuder havsutsikt och rymmer en sittgrupp samt tv (DVD-spelare och filmer kan lånas i receptionen).

Sängarna har bekväma madrasser och kuddar och kan konfigureras till antingen dubbelsäng eller två separata sängar. Varje svit erbjuder fantastisk komfort med rymliga badrum med handfat, dusch och/eller badkar. I alla sviter finns även badrockar och tofflor.

 

 

På Caledonian Sky finns gott om rymliga och vackert dekorerade allmänna ytor. I huvudloungen, som är stor och bekväm, håller de kunniga guiderna genomgångar och föreläsningar. Här finns också en te- och kaffestation som är tillgänglig dygnet runt. På Panorama Deck finns även en nyrenoverad lounge som har en bar och ett bibliotek, vilket utgör en perfekt plats att spana ifrån när vi tar oss mellan de olika öarna. I tillägg till detta finns ett observationsdäck, med bar och bekväma sittplatser. Perfekt för den soltörstiga, lässugna eller sociala resenären!

I den eleganta matsalen serveras du delikata måltider. Om tillfället bjuder och förväntningarna på kvalitet möts, köper gärna den skickliga kocken ingredienser från de lokala marknaderna. Frukost serveras som buffé, medan lunch och middag är à la carte där du kan välja mellan flera olika rätter. För den bästa matupplevelsen är även vin inkluderad till såväl lunch som middag.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Standard Suite Portholes 99 900 SEK
Superior Suite Fönster 104 900 SEK
Premium Suite Fönster 106 900 SEK
Deluxe Balcony Suite Fönster 116 900 SEK
Premium Balcony Suite Fönster 119 900 SEK

I priset ingår

 • Flyg Stockholm–Dar es Salaam och Mahe – Stockholm
 • 1 natt på hotell i Dar es Salaam
 • 11 nätter ombord på MS Caledonian Sky
 • Alla måltider inklusive husets vin, öl och läsk till lunch och middag
 • Alla föreläsningar (på engelska)
 • Ett erfaret expeditionsteam
 • En svensktalande färdledare från PolarQuest
 • Landstigningar
 • Dricks
 • Transfers
 • Hamnavgifter

I priset ingår inte

 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Visum

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
7 november 2020 20 november 2020