Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Sri Lanka ReQuest 2018

Marco Polo beskrev Sri Lanka som en av världens vackraste öar och vi som har varit där är beredda att hålla med! Denna tropiska ö är känd för sin varierade, vackra natur som inkluderar grönklädda berg, teplantage, djupblå hav med vidsträckta stränder samt nationalparker som hyser spännande djurliv. Därtill finns här många kulturella och historiska sevärdheter, varav flera är upptagna på UNESCOs världsarvslista. Följ med PolarQuest på en spännande resa till detta färgstarka land!

Boende: Hotell, lodge, tält och bungalow. Transport: Flyg, minibuss, jeep, tåg och båt. Guider: 1 st. Deltagare: Minst 10 och max 14 deltagare. Språk: Svenska och engelska. Längd: 13 dagar. Pris: Från 63 900 SEK. Avresor: 11 november 2018, 25 november 2018

Färdplan

Dag 1: Stockholm – Colombo, Sri Lanka

Sent på eftermiddagen flyger vi från Stockholm till Sri Lankas huvudstad Colombo.

Dag 2: Colombo – Negombo

Vi landar på eftermiddagen och tar oss direkt vidare till den lilla kuststaden Negombo. Vi checkar in på det charmiga hotellet Pledge 3, där vi avnjuter vår första middag tillsammans.

Dag 3: Negombo – Wilpattu nationalpark

Idag står Sri Lankas största nationalpark, Wilpattu, på schemat. En fyra timmars resa tar oss till vårt naturnära och mysiga boende Mahora Camp för de kommande två nätterna. Här bor vi i bekväma safaritält, en kort körväg från parken. Efter en härlig utomhuslunch hoppar vi in i våra jeepar och beger oss ut på en spännande eftermiddagssafari. Wilpattu är hem till mer än 30 däggdjursarter, bland annat elefant, axishjort och läppbjörn och har vi tur ser vi den sällsynta leoparden. Parken bjuder även på ett rikt och färgstarkt fågelliv med bland annat kungsfiskare, biätare och storkar. När mörkret har lagt sig njuter vi av en middag intill den sprakande lägerelden.

Dag 4: Wilpattu nationalpark

Medan morgondimman lättar och fåglarnas lockläten ljuder tar våra naturguider med oss ut i vildmarken. Efter en stund stannar vi jeeparna för frukost mitt ute i det fria – en perfekt start på dagen! Vi tillbringar sedan hela dagen med att utforska parken och spana efter spännande djurliv. Efter ännu en välsmakande vildmarksmiddag och efter en händelserik dag är det härligt att krypa ner i sängen för en god natts sömn.

Dag 5: Wilpattu – Sigiriya

Efter frukost beger vi oss mot den historiska staden Sigiriya, som en gång i tiden var huvudstad på norra Sri Lanka. Ett par timmar senare är vi framme vid vårt fina boende, Aliya resort, där vi äter lunch och gör oss hemmastadda i våra rymliga bungalows. Under eftermiddagen besöker vi den lilla närliggande byn Thal Kotay och får en inblick i den lankesiska kulturen. På väg till byn färdas vi först en kort bit med oxkärra och sedan med flotte över den lilla sjön som ligger intill en liten, traditionellt byggd hydda, där vi gör ett besök. Senare på kvällen serveras en traditionell middag och vi får bekanta oss närmare med Sri Lankas smakrika kök.

Dag 6: Sigiriya & Polonnaruwa

Under förmiddagen utforskar vi Sigiriya Rock Fortress, upptaget på UNESCOs världsarvslista. Detta arkitektoniska underverk, även kallat Lejonets berg, reser sig 180 meter över det omgivande landskapet. På klippan lät Kung Kasyapa (år 477-495) placera sitt residens. Från toppen av monoliten kan vi blicka ut över landskapet och spillrorna av kungens forna palats samt vattenträdgårdarna nedanför. Efter en genuin lankesisk lunch stannar vi till vid vi ännu ett världsarv – Polonnaruwa, som var landets huvudstad under medeltiden. Här gör vi en rundtur bland tempelruinerna och kan även beskåda de fantastiska Buddha-statyerna som mejslats fram ur en stor granitklippa. Dagen avrundas ihop med en primatforskare som guidar oss bland de apfamiljer som lever bland Polonnaruwas ruiner. Här har vi chans att träffa karaktärer som har haft roller i Disneys dokumentärfilm Monkey Kingdom samt flera naturprogram som visats på Discovery Channel.

Dag 7: Sigiriya – Kandy – Hatton

Idag fortsätter vi söderut, mot Sri Lankas högland. Vi stannar till och äter lunch i hjärtat av den heliga staden Kandy, upptagen på UNESCOs världsarvslista. Därefter besöker vi den Kungliga Botaniska Trädgården som sägs vara en av de vackraste i södra Asien. Den är renommerad för sin samling av orkidéer, men har mer än 4 000 olika växtarter att visa upp. Efter ett par timmars bussfärd når vi vårt boende för de kommande två nätterna – Governor’s Mansion. Denna fina herrgård är byggd i engelsk kolonialstil och är belägen på en sluttning mitt i tedistriktet, cirka 1300 meter över havet. Det var här de engelska kungligheterna spenderade delar av sina somrar. Efter att vi har checkat in njuter vi av stillheten som råder här.

Dag 8: Hatton

Vi befinner oss nu uppe i höglandet. Här är klimatet betydligt svalare än vid kusten och det omgivande landskapet karaktäriseras av gröna, böljande kullar täckta av teplantager. Redan 1824 tog britterna det första teet till ön men det var först 1867, när skotten James Taylor startade en teplantage i Kandy, som den kommersiella produktionen av te tog fart. Idag är Sri Lanka en av världens största exportörer av denna populära dryck. Idag utforskar vi området och gör ett besök på en tefabrik för att lära oss mer om tillverkningsprocessen av världens finaste te. Självklart får vi även chans att smaka på några olika tesorter!

Dag 9: Hatton - Udawalawe nationalpark

Att åka tåg är ett fantastiskt sätt att uppleva Sri Lanka och efter frukost går vi ombord tåget till Ella. Detta är utan tvekan en av världens vackraste tågresor. Vi slingrar oss fram genom ett majestätiskt landskap, bestående av höga berg, vattenfall och teplantager. Väl framme i Ella fortsätter vi med buss till Kalu’s Hideaway i Udawalawe, där vi tillbringar natten. Efter en resdag full av intryck är det härligt att slå sig ner till bords och diskutera dagens upplevelser.

Dag 10: Udawalawe – Galle – Thalpe

Tidigt på morgonen lämnar vi hotellet för en spännande morgonsafari och frukost i parken. Udawalawe nationalpark är huvudsakligen känd för sin population av lankesiska elefanter, men här finns även en hel del fåglar. Efter lunch på Kalu’s Hideaway forsätter vår resa, nu i riktning mot hamnstaden Galle. Efter cirka tre timmar når vi denna stad som grundades på 1500-talet och sedan 1988 är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Stadens arkitektur har influerats av både europeiska och sydostasiatiska traditioner, men framförallt är den känd för det 36 hektar stora fort som byggdes av holländarna 1663. Vi förundras över de kyrkor, monument och holländska hus som står förvånansvärt välbevarade. Färden fortsätter till närliggande Thalpe och vårt moderna boutiquehotell Owl and the Pussycat, belägen precis intill havet.

Dag 11: Thalpe & Mirissa

Sri Lanka är en av de bästa platserna i världen om man vill se blåval. Vi vill såklart ta chansen när vi är här! Efter frukost beger vi oss ut på en båtutflykt, som utgår från Mirissa, för att förhoppningsvis få möta denna havets gigant. Efter båtutflykten återvänder vi till hotellet för en avkopplande eftermiddag. Vi tar oss sedan till en plats där fiskare sitter på sina styltor i skymningen och fiskar på traditionellt lankesiskt vis.

Dag 12: Thalpe – Colombo

Efter vår sista gemensamma lunch och ett dopp i havet eller den härliga poolen beger vi oss mot Colombo. Under vägen får vi en kort guidad tur genom denna huvudstad som utgör en mix av öst och väst, dåtid och nutid. Sent på eftermiddagen tar vi oss till flygplatsen, tar farväl av detta vänliga land och flyger hemåt.

Dag 13: Stockholm

Vi anländer till Stockholm under förmiddagen.

Vänligen notera: Ovanstående färdplan kan komma att ändras på grund av t ex väder. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad resa!

Välkommen på resekväll!

Det är lätt att bli förälskad i Sri Lanka. Detta färgstarka land rymmer mängder av kultur- och naturskatter såsom UNESCO-världsarv, böljande teplantager och vackra nationalparker. Värt att nämna är dessutom den fantastiskt goda maten och den alltid så varmt välkomnande befolkningen.

Är du intresserad av att följa med PolarQuest och vår populäre färdledare Adrian Nordenborg hit? Varmt välkommen på en resekväll i Göteborg och Stockholm, där Adrian berättar mer om detta spännande äventyr.

Datum, tid & plats

Göteborg 29 oktober
Houdini Sportswear, Magasinsgatan 22. Kl 19:00 – 20:15

Stockholm 30 oktober
Houdini Sportswear, Norrlandsgatan 12. Kl 19:00 – 20:15

Anmälan

Anmäl dig genom att maila sara@polarquest.se eller ring 031-333 17 30 senast den 24 oktober. Antalet platser är begränsat och det är först till kvar som gäller.

Varmt välkommen!

Ladda ner broschyr
Här kan du beställa hem ett tryckt exemplar av resans broschyr. Fyll i dina uppgifter nedan så skickar vi den till dig så snart vi kan!

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Boende

 • Mahoora Camp, Wilpattu
  Mahoora Camp
 • Mahoora Camp, Wilpattu
 • Governor's Mansion
  Adrian Nordenborg
 • Governor's Mansion
 • Hotell Owl and the Pussycat
  Owl and the Pussycat Hotel

Priser

Rumskategori Pris per person
Dubbelrum 63 900 SEK
Enkelrum 82 800 SEK

I priset ingår: Flyg ToR Stockholm - Colombo . Alla transporter . Allt boende . Alla måltider . Alla aktiviteter enligt program . Alla inträden . All dricks . En svensktalande färdledare från PolarQuest . Erfarna lokalguider . Detaljerad reseinformation innan resan . En illustrerad loggbok efter hemkomst

I priset ingår inte: Reseförsäkring och avbeställningsskydd . Alkoholhaltig dryck . Visumkostnader

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
11 november 2018 23 november 2018
25 november 2018 7 december 2018

Det är vi som tar dig med på äventyren

 • Adrian Nordenborg

  Guide

  Adrian har ägnat större delen av sitt liv åt att äventyra i ett 100-tal länder världen över. Han har gjort nästan allt – från att leda skattjakter i Marocko och skidåkning i Iran till att paddla kajak utanför Manhattan. Adrian hyser stor kärlek till djur och natur och är en av PolarQuests verkliga veteraner. Han har varit färdledare i flera säsonger på våra resor till både Svalbard och Antarktis, liksom till Grönland, Indien, Sydafrika, Namibia, Botswana, Zambia & Mongoliet. I höst kommer Adrian även att leda PolarQuests resor till vår nyaste destination - Sri Lanka!