Res till Indien - spana efter tiger och andra spännande djur
031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Indien ReQuest 2018 – I Shere Khans fotspår

Indien – en smältdegel av kulturer, kryddor, religioner, färger och dofter. Väldiga naturreservat som hyser leopard, läppbjörn, hjortdjur och mängder av fåglar. Och så självaste Shere Khan – den karismatiska bengaliska tigern...

Boende: Hotell & lodger. Transport: Flyg, bil, jeep & båt. Deltagare: Min 12 & max 16 deltagare. Språk: En svensktalande färdledare från PolarQuest, en lokal färdledare samt engelsktalande, erfarna lokalguider. Längd: 13 dagar. Pris: Från 66 900 SEK.

Färdplan

Att få se en vild tiger i sin rätta miljö är en upplevelse få förunnad. Under denna resa besöker vi nationalparkerna Kanha, Pench och Satpura, platser där chanserna att få möta detta karaktäristiska, utrotningshotade djur är mycket goda. Denna makalösa vildmark inspirerade Rudyard Kipling till att skriva Djungelboken och tigern Shere Khan är bara en av karaktärerna som bor här. Har vi tur möter vi både läppbjörnen Baloo och leoparden Bagheera. Parkerna är även hem till andra exotiska djur såsom langurer, makaker, vildhundar och den sällsynta barasinghahjorten. Därtill får vi en inblick i den färgstarka, indiska kulturen och njuter av smakrika måltider under vackra stjärnhimlar.

Dag 1: Stockholm – Helsingfors – Delhi

På eftermiddagen flyger vi från Stockholm via Helsingfors till Delhi. Vi flyger över natten och landar tidigt morgonen därpå.

Dag 2: Ankomst till Delhi

Vi befinner oss nu i Indiens färgstarka huvudstad, som varit maktcentrum för ett otal dynastier från mogulernas till det brittiska herraväldets tid. Vi ger oss ut på en sightseeingtur i denna spännande stad som bjuder på ett myller av liv och rörelse, färger och dofter. Natten tillbringas på ett centralt beläget hotell.

Dag 3: Delhi – Raipur – Kanha

Tidig morgon beger vi oss mot flygplatsen för att ta oss till Raipur och forsätter sedan mot Kanha nationalpark. En 4 – 5 timmars biltur tar oss igenom den indiska landsbygden och på vägen passerar vi färgstarka byar och samhällen. Väl framme checkar vi in på charmiga Kanha Jungle Lodge – vårt hem de kommande fyra nätterna. Med dess perfekta läge mitt i vildmarken är djungelns exotiska ljud aldrig långt borta. Lodgen drivs av Amit Shankala, vars berömda farfar Khailash Shankala startade hjälpinsatsen Tiger Project med hjälp av Indira Gandhi. Efter att ha gjort oss hemmastadda njuter vi av en härlig välkomstmiddag utomhus.

Dag 4 – 6: Kanha nationalpark

Beläget i vackra höglandet Chota Nagpur bjuder Kanha på fantastisk utsikt över gräsbevuxna ängar och frodiga salskogar. Parken hyser många djur, däribland gaur, vildsvin, barasingahjort och tiger. Under vår vistelse utforskar vi parken med jeep och spanar ständigt efter de karaktäristiska tigerränderna som när som helst kan dyka upp bland träd och buskar. Våra dagar tar sin början redan i gryningen. Medan morgondimman lättar och fåglarnas lockläten ljuder klart tar våra naturguider med oss ut i djungeln. Efter en stund stannar vi jeeparna för att avnjuta en picknick-frukost ute i det fria – en perfekt start på dagen! Senare, innan vi beger oss ut på eftermiddagssafari, har vi chans att njuta av lodgen eller utforska naturen som omger den. Under vår vistelse här får vi även lära oss mer om indisk matlagning.

Dag 7: Kanha – Pench

Under de vackra morgontimmarna utforskar vi Kanha en sista gång. Efter en tidig lunch lämnar vi Kanha och beger oss mot Pench. Efter 6 – 7 timmars körning når vi Jamtara Wilderness Camp. Här bor vi i lyxiga tält bara ett par minuter från parken, vilket ger oss exklusivitet till denna del av Pench. Det är en fantastisk upplevelse att somna till ljudet av djungelns mystiska läten.

Dag 8 – 9: Pench nationalpark

Pench är ett av Indiens mindre kända reservat och domineras av kullar, skog och dalar. Pench har fått sitt namn efter den flod som slingrar sig genom parken. Djurlivet är rikt och under våra morgon- och eftermiddagssafaris spanar vi efter tiger, leopard och vildhund och omges av ett vackert fågelliv. Vi besöker även den närliggande byn Jamtara, vilket ger oss inblick i hur det är att leva på den indiska landsbygden.

Dag 10: Pench – Satpura

Efter morgonens djungelsafari fortsätter vi mot Satpura nationalpark. Sandstensklippor, raviner, vattenfall, smala bergspassager, floder och tät skog utmärker parken och området ståtar med en mångfald av fjärilar och fåglar. I tre nätter bor vi på den vackra lodgen Reni Pani. På eftermiddagen beger vi oss ut på safari för att utforska den spektakulära naturen och bekanta oss med den rika faunan som omfattas av leopard, sambarhjort, gaur, vildhund, vildsvin och mycket mer. Detta är också den park i Indien där vi har störst chans att möta läppbjörnen, även känd som Baloo…

Dag 11: Satpura

Satpura är ett av få reservat i Indien där besökare är tillåtna att göra vandringar. Vi befinner oss i hjärtat av Indien och under spännande safaris till fots bekantar vi oss med naturen. Här har vi också möjlighet att ge oss ut på båt- och kanotutflykter.

Dag 12: Satpura – Bhopal – Delhi

Vi njuter av en sista safari i Indiens fantastiska landskap. Under eftermiddagen beger vi oss till Bhopal och flyger vidare till Delhi. Vid ankomst checkar vi in på vårt hotell vid flygplatsen.

Dag 13: Delhi – Helsingfors – Stockholm

Efter en sista gemensam frukost påbörjar vi vår hemresa. Med oss hem har vi fantastiska minnen, många fotografier och nya vänner!

Observera: Programmet ovan är endast en preliminär plan. Kom ihåg att flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Boende

  • Reni Pani
  • Reni Pani
  • Reni Pani
  • Jamtara Wilderness
  • Jamtara Wilderness
  • Adrian Nordenborg
  • Adrian Nordenborg
  • Pär Skog

Under vårt äventyr i Indien bor vi på små och mysiga lodger, som alla har ett perfekt läge i nära anslutning till de parker vi besöker. Lodgerna är byggda för att smälta in i naturen och landets ljud, natur och djurliv ligger alldeles om hörnet. Rummen och tälten är inredda i traditionell indisk stil. Lodgerna är enkla men har alla bekvämligheter som på ett hotell, serverar god mat och alla rum har privat dusch och WC. Om kvällarna samlas vi runt lägerelden och förundras över Indiens vackra stjärnhimmel och djungelns alla mystiska läten..

Priser

Rumskategori Pris per person
Dubbelrum 66 900 SEK
Enkelrum 82 800 SEK

I priset ingår: Flyg ToR Stockholm - Delhi, inrikesflyg Delhi - Raipur, Bhopal - Delhi, alla övriga transporter, allt boende, alla måltider, alla aktiviteter enligt programmet, alla inträden, all dricks, kameraavgift (ej för videokamera), en svensktalande färdledare från PolarQuest och en lokal färdledare, erfarna lokalguider, detaljerad reseinformation innan resan, en illustrerad loggbok efter hemkomst.

I priset ingår inte: Reseförsäkring och avbeställningsskydd, dryck, visumkostnader.

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.