Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Göteborg till Bergen - genom skärgård och fjordlandskap 2022

Följ med M/S Stockholm på en ny spännande seglats, denna gång tar hon er med från Göteborg till Bergen. Längs vägen besöker vi pittoreska fiskesamhällen och intressanta museum, gör storslagna naturvandringar samt utforskar den magnifika Hardangerfjorden – hela 180 km lång! Alla resor vi gör med M/S Stockholm är unika och med den fantastiska upptäckarlust som finns ombord på fartyget hittar vi alltid nya små pärlor på varje tur.

 • Spektakulära Hardangerfjorden
 • Pittoreska små kustsamhällen
 • Storslagen natur
 • Sann expeditionskänsla
 • Endast 12 passagerare ombord
 • Resan är klimatkompenserad
Boende: Hytt ombord på expeditionsfartyget M/S Stockholm. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: M/S Stockholm. Passagerare: 12 passagerare. Språk: Svenska & engelska. Längd: 8 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från 43 900 SEK. Avgång: 9 april 2022

Färdplan

Dag 1: Göteborg

Välkommen till PolarQuests hemvist Göteborg och fartyget Stockholms till namnet lite oväntade hemmahamn! Vi går ombord vid lunchtid och seglar iväg för att utforska den bohuslänska skärgården. Under natten seglar vi mot Norges sydspets.

Under en expeditionskryssning av detta slag är vi i händerna på väder och vind och därav hålls programmet flexibelt. Denna del av Norge har otroligt många vackra platser att välja mellan och de som nämns i programmet är endast exempel på platser vi kan komma att besöka.

Dag 2: Mandal och Lindesnes

Under förmiddagen utforskar vi arkipelagen utanför Norges sydligaste samhälle, Mandal, där vi också går iland och vandrar längs de smala gatorna mellan de karaktäristiska vita trähusen.

Vi seglar förbi Lindesnesfyren, vilken är Norges äldsta fyr, byggt 1656. Om vädret tillåter tar vi oss iland och besöker fyren och dess museum. 

Dag 3 – 7: Fjordexpedition

Runt lunch når vi fiskesamhället Skudeneshavn. Här finns ett museum som berättar om de forna fiskedagarna och livet i byn.  Vi seglar vidare in i makalöst vackra Hardangerfjorden, 180 km och Norges näst längsta fjord.

Längst in i Sørfjorda, en förgrening av Hardangerfjorden, ligger samhället Odda. En busstur tar oss runt i de vackra omgivningarna och vi besöker bland annat tvillingforsen Låtefoss och den vackra stavkyrkan i Røldal. 

Vi besöker Kinsarvik som med sitt läge i Hardangerfjordens förgrening har varit en viktig plats sedan vikingatiden och den lilla kyrkan dateras till 1100-talet. Här finns möjlighet att gå en vattenfallsvandring. Längs leden som slutar vid Hardangervidda finns fyra olika vattenfall. Vandringen tar 3 – 6 timmar beroende på när man vänder om och hur många vattenfall man önskar passera.

Hardanger folkemuseum i Utne har sedan 1911 samlat artefakter, byggnader och kunskap om områdets spännande kulturhistoria.  Här finns folkdräkter, broderier, felor, historiska byggnader och konst att skåda.

Vi stannar till i det lilla samhället Rosendal, vacker inramat av höga berg. Vi får en privat guidad tur av Skaalurensamlinga, ett museum med fokus på den skeppsbyggning som varit så viktig för området.

Dag 8: Bergen 

Tidig morgon ankommer vi Bergen, går av fartyget och påbörjar resan hem.

Detta är endast en preliminär plan. Vår rutt beror helt på väder och vind. Vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

 

Att vara på expedition med M/S Stockholm

I över 20 år har M/S Stockholm under vår, sommar och höst tagit med våra resenärer på oförglömliga äventyr till några av Norges mest natursköna platser. Utforskarandan ombord är påtaglig och att lägga om kurs för att upptäcka ett helt nytt ställe hör till vardagen ombord. Med lilla M/S Stockholm kan vi nå platser som är svåra att ta sig till med större fartyg. En av hemligheterna bakom expeditionskryssningarnas succé är våra stabila gummibåtar. Med dessa kan vi utforska vackra fjordar och fiskesamhällen och ta oss iland vid natursköna och historiskt intressanta platser. Varje resa med M/S Stockholm är unik och färdplanen styr av väder, vind och tillgängliga landstigningsplatser. Kapten och hans svensktalande besättning samt era erfarna guider kommer att göra allt för att maximera ert äventyr.

Trygghet genom Paketreselagen

Viktigt att veta för dig som resenär, är att du har ett gott skydd genom Paketreselagen. Om det skulle finnas restriktioner som inte tillåter inresa i det land du ska besöka, har du alltid rätt att boka om dig eller boka av och erhålla full återbetalning av alla för resan inbetalda medel. Fri avbokning kan dock ske tidigast 30 dagar innan avresa under förutsättning att det då står klart att restriktionerna kommer att påverka din resa. Detta gäller även om det finns karantänskrav i landet du ska till. Ni har även rätt att omboka eller avboka med full ersättning om PolarQuest ställer in resan.

Fartyget M/S Stockholm

 • Katharina Miller
 • Katharina Miller
 • Ulrich Kühn
 • Ulrich Kühn
 • Mysiga hytter med våningssäng
  Niklas Nilsson

ETT FARTYG AV MARITIMHISTORISK DIGNITET SOM ÄLSKAS AV MÅNGA

M/S Stockholm är ett K-märkt, klassiskt fartyg som byggdes åt Sjöfartsverket på Helsingborgs varv år 1953. År 1998 restaurerades hon och startade sin karriär som bekvämt polarfartyg. M/S Stockholms blott 12 passagerare bor i dubbelhytter med våningssäng. Alla hytter har små, runda fönster (ventiler) samt privat dusch/WC. Hon är ett hemtrevligt fartyg av maritimhistorisk dignitet, inredd i klassisk stil med mässingsdetaljer och vackra trädäck. Maten håller hög klass och alla drycker inklusive vin, öl och drinkar ingår i resans pris. En resa med M/S Stockholm är en unik upplevelse, det råder en familjär stämning ombord, så som det blir med endast 12 passagerare. 

Fartygets ägare och besättning har mångårig erfarenhet från Svalbard och arbetar aktivt för att göra varje expedition unik. Det är inte bara passagerarna som förundras över Svalbards storslagna natur och djurliv. Även den svenska besättning som arbetar ombord har entusiastiskt sökt sig hit. Efter 20 år på Svalbard kan hon ta sig till platser som inget annat fartyg kan. Resorna med M/S Stockholm i denna orörda natur väcker starka känslor hos alla som har förmånen att följa med - det är helt enkelt svårslaget! På M/S Stockholm finns det två gummibåtar och två svensk och engelsktalande guider.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Dubbelhytt våningssäng, privat dusch/WC 43 900 SEK
Enkelthytt privat dusch/WC 78 900 SEKI priset ingår

 • 7 nätter ombord på M/S Stockholm
 • Alla måltider ombord
 • All dryck inklusive vin och öl till maten samt drinkar
 • Den sedvanliga dricksen till fartygets besättning
 • En expeditionsledare och en guide
 • Guidning ombord och iland
 • Alla utflykter
 • Informationsmaterial innan avresa
 • Resan är klimatkompenserad

I priset ingår inte

 • Flyg till Göteborg och från Bergen
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
9 april 2022 16 april 2022