031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Nordöstra Grönland 2018 - Fly & Cruise

Drömmer du om att resa till Grönland? Följ med på en spännande expeditionskryssning till nordöstra Grönland – en av världens sista orörda vildmarker! Här möts vi av världens största fjordsystem, njuter av mäktiga vyer och besöker det fascinerande inuitsamhället Ittoqqortoormiit. Förhoppningsvis får vi också uppleva det magiska norrskenet. Detta är en aktiv resa där vi njuter av härliga vandringar på den vidsträckta tundran och längs vackra bergsluttningar. Vi seglar utefter en av världens mest spektakulära kuststräckor och djupt in i fjordarna, omgivna av höga bergstoppar och den norra hemisfärens största inlandsis. Med våra stabila gummibåtar utforskar vi området, kryssar bland mäktiga, strandade isberg och går iland för att utforska den spektakulära naturen på nära håll, samtidigt som vi ständigt håller utkik efter den ulliga myskoxen och andra polardjur.

Boende: Hytt ombord på fartyget Ocean Nova, hotell i Reykjavik. Transport: Flyg, expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: Ocean Nova på Grönland. Passagerare: 78 (cirka 20 från PolarQuest). Längd: 10 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från 57 900 SEK. Avresor: 1 september 2018

Färdplan

Dag 1: Reykjavik, Island

Resan börjar i världens nordligaste huvudstad Reykjavik, där vi checkar in på ett centralt beläget hotell.

Dag 2: Constable Point, Grönland

Vi flyger från Reykjavik till Constable Point på nordöstra Grönland, där vi går ombord på det lilla expeditionsfartyget Ocean Nova – vårt hem för de kommande sju nätterna. Vi befinner oss nu i en del av världen där naturens krafter härskar och vi vill poängtera att vår exakta färdplan under resan påverkas helt av väder- och isförhållanden.

Dag 3: Alpefjord

Vi seglar nu i världens nordligaste, största och mest avlägsna nationalpark! Idag utforskar vi häpnadsväckande vackra Alpefjord som omges av alptoppar som sträcker sig upp emot 3 000 meter över havet. De smala fjordarna med alla sina fantastiska bergsformationer gör området extra intressant ur ett geologiskt perspektiv. Med våra stabila gummibåtar kryssar vi fram i fjordar och sund bland isberg i alla dess former och storlekar. Håll utkik efter polarräven och myskoxen som ofta syns till här!

Dag 4: Brogetdal & Waltershausenglaciären

Flerfärgade berg ramar in natursköna Brogetdal - “den brokiga dalen”. Här njuter vi av de mäktiga vyerna och den fascinerande geologin. Senare når vi den mäktiga och sällan besökta Waltershausenglaciären, döpt efter den tyska polarfararen von Waltershausens försök att nå Nordpolen via östra Grönland.

Dag 5: Blomsterbugten & Renbugten

Blomsterbugten i Kejser Franz Joseph Fjord är hem till vackra, lila- och guldskiftande klippor, som vi beundrar på avstånd eller utforskar under en uppfriskande vandring. På eftermiddagen beger vi oss till Renbugten som har fått sitt namn efter den renflock som sågs under en av de första expeditionerna i området. Här har vi även chans att möta polarharen med sin fina, vita päls.

Dag 6: Ella Ø

Ella Ø i Kong Oscar Fjord är ett paradis för den vandringsintresserade. Området omges av klippiga kuster och isfyllda vatten med imponerande, blåfärgade isberg. Antar du utmaningen att vandra upp till toppen av ön väntar vyer som helt klart är mödan värd. Den danska Siriuspatrullen övar här på sommaren och det är även ett populärt tillhåll för myskoxen.

Dag 7: Ittoqqortoormiit & Hall Bredning

Vid inloppet till Scoresbysund ligger östra Grönlands nordligaste samhälle Ittoqqortoormiit, hem till ca 450 grönländare. Här får vi lära oss mer om hur det är att leva i en isolerad utpost 500 km norr om Polcirkeln och med 800 km till närmsta granne. Vi utforskar denna lilla by med färgglada trähus och besöker den trevliga souvenirbutiken där vi har möjlighet att köpa lokala hantverk. Vid klart väder har vi också goda chanser att se norrsken. Senare, när vi korsar Hall Bredning, förundras vi över enorma isberg – större än fotbollsplaner och högre än flervåningshus

Dag 8: Frederiksdal & Sydkap

Scoresbysund är det längsta och största fjordsystemet i världen, döpt efter William Scoresby, en valfångstman och vetenskapsman som kartlade 664 km av Grönlands kust. Vyerna som möter oss när vi seglar djupare in i det vackra sundet, med bergstoppar som tornar upp sig och hundratals monumentala isberg, är oförglömliga.

Dag 9: Constable Point - Reykjavik

Idag är det dags att lämna fartyget och säga adjö till denna fantastiska nationalpark. En kort flygtur tar oss tillbaka till Reykjavik och Island, där vi övernattar på ett bekvämt hotell.

Dag 10: Reykjavik

Vi påbörjar vår hemresa eller fortsätter på nya äventyr på egen hand.

Observera: Programmet ovan är endast en preliminär plan. Vår rutt beror helt på väder och djurmöten. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition! Resan arrangeras av Quark Expeditions.

Språk

Språket på denna resa kommer att vara engelska (inklusive föreläsningar). En svensktalande guide ingår i guideteamet. Utöver detta följer även en svensktalande färdledare från PolarQuest med på resan.

Tilläggsaktivitet: Kajakpaddling

För dig som har erfarenhet av att paddla havskajak, finns det på denna expedition möjlighet att uppleva det mäktiga landskapet från kajak. Detta till en kostnad av SEK 6 500 per person. Max 10 deltagare. Observera att denna aktivitet är väderberoende. Kontakta oss för mer information!

Fartyget Ocean Nova på Grönland

  • Olof Krüger
  • Olof Krüger
  • Olof Krüger
  • Olof Krüger
  • Emma Nilsson

Ocean Nova byggdes i Danmark 1992 och 2006 restaurerades hon totalt invändigt. Idag gör hon karriär som ett litet och bekvämt expeditionsfartyg. Ocean Nova tar 78 passagerare i bekväma dubbel-, trippel- och fyrbäddshytter, alla med havsutsikt och privat dusch och WC. Fyrbäddshytterna, trippelhytterna och några av dubbelhytterna har våningssängar och alla övriga hytter har två separata nedersängar. I alla hytter finns även skrivbord med stol och gott om plats att förvara kläder och annan utrustning. I fartygets matsal serveras härliga måltider mellan utflykterna och i panoramaloungen har man en vidunderlig utsikt över det omgivande polarlandskapet. Här kan man även lyssna till intressanta föreläsningar om områdets biologi och historia. 

Passagerare är välkomna att besöka bryggan dygnet runt och det finns alltid något att se eller spana efter från de rymliga observationsdäcken. På Ocean Nova finns en internationell besättning som talar engelska och det råder en avslappnad och hemtrevlig atmosfär ombord. Att resa med detta lilla expeditionsfartyg är en upplevelse som skiljer sig markant mot en färd med ett större och mer konventionellt kryssningsfartyg.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Fyrbäddshytt (våningssängar) 57 900 SEK
Trippelhytt (våningssängar) 61 900 SEK
Dubbelhytt Upper deck (våningssäng) 74 900 SEK
Dubbelhytt Brigde deck (2 separata sängar) 79 900 SEK
Dubbelhytt Upper deck (2 separata sängar) 83 900 SEK

I priset ingår: 7 nätter ombord på expeditionsfartyget Ocean Nova . 2 nätter på hotell i Reykjavik, en före och en efter expeditionen . Charterflyg från Reykjavik till Constable Point och från Constable Point till Reykjavik . Transfer mellan hotell, charterflyg och fartyg . Alla måltider ombord på fartyget . Kaffe, te och kakor . En erfaren expeditionsledare och kunniga guider, varav en svensktalande . En svensktalande färdledare från PolarQuest . Alla föreläsningar . Alla utflykter med gummibåt . En parka att behålla samt lån av stövlar ombord . Evakueringsförsäkring som täcker upp till $500,000 per person . Hamnkostnader . Förberedande information . Loggbok efter hemkomst

I priset ingår inte: Reguljärflyg till och från Reykjavik . Transfer till och från Reykjaviks internationella flygplats . Reseförsäkring och avbeställningsskydd . Eventuella visumkostnader . Den sedvanliga dricksen till fartygets besättning . Dryck . Kajakpaddling

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att prenumerera innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
1 september 2018 10 september 2018