Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Galapagos ReQuest med Ecuadors högland 2021

Galapagosöarna ligger i Stilla havet, mitt på ekvatorn, nära hundra mil utanför Ecuadors kust. Här kan du bada med pingviner, häpna över gigantiska elefantsköldpaddor och fotografera sjölejon på vita sandstränder. För den naturintresserade är Galapagos ett riktigt drömresemål! Sedan 2003 har vi tagit äventyrslystna resenärer till detta avlägsna paradis på vår jord – nu är det din tur!

 • Max 15 deltagare
 • 7 nätter på Galapagos
 • Upplev 8 olika öar på Galapagos
 • Möt elefantsköldpaddor, leguaner & sjölejon
 • 5 nätter på Ecuadors fastland
 • Besök Ingapirca inkaruiner
 • Utforska Otavalo, Quito & Cuenca
 • Klimatkompenserad resa
Boende: Hotell i Otavalo, Quito och Cuenca samt hytt ombord på Coral II. Transport: Motoryacht, gummibåt, buss och flyg. Fartyg: Coral II. Guider: En svensktalande färdledare från PolarQuest och erfarna nationalparksguider på Galapagos samt lokalguider i Ecuador. Passagerare: 11 - 15 deltagare. Språk: En svensktalande färdledare från PolarQuest samt engelsktalande lokalguider. Längd: 14 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Datum och priser kommer i augusti.

Färdplan

Denna spännande resa startar med ett par dagar på Ecuadors fastland där vi börjar med att besöka Otavalo och dess indianmarknad samt lär känna landets huvudstad Quito. På Galapagos tillbringar vi sedan sju nätter ombord på den bekväma yachten Coral II som endast tar 15 passagerare. Med på resan följer en svensk färdledare från PolarQuest och på Galapagos har vi dessutom två lokala nationalparksguider med oss. Varje dag gör vi landstigningar med gummibåtar och utforskar öarnas unika natur och djurliv. Vi snorklar, charmas av pingviner, fotograferar elefantsköldpaddor och följer sjölejonens lek på fina sandstränder. Djuren på Galapagos är nyfikna och orädda för människan och vi får uppleva många fantastiska och nära möten. Ombord finns snorklingsutrustning och flera gånger under resan har vi chans att förundras över öarnas sagolika undervattensvärld. Efter upplevelserika dagar på Galapagos återvänder vi till fastlandet för att utforska Ecuadors högland. Vi bor i staden Cuenca, känd för sin vackra kolonialarkitektur. Härifrån gör vi utflykter till den magnifika nationalparken Cajas och de berömda inkaruinerna Ingapirca.

Dag 1: Stockholm - Quito - Otavalo - Ecuador

På eftermiddagen ankommer vi till Quitos internationella flygplats, belägen på 2 800 meters höjd. Med buss tar vi oss vidare till indianbyn Otavalo där vi checkar in på mysiga Hacienda Cusin och avnjuter en god middag.

Dag 2: Otavalo

Vi tillbringar morgonen med att utforska den exotiska marknaden. Senare gör vi en vandring genom någon av grannbyarna Iluman eller Peguche för att hälsa på några av de många lokala hantverkarna. Vi äter middag och övernattar på Hacienda Cusin.

Dag 3: Otavalo - Quito

På väg till Quito passerar vi ekvatorn och tittar närmare på monumentet som markerar planetens mitt. Vi besöker Panecillo där vi har en fantastisk utsikt över Quito. Efter en tur genom gamla stan beger vi oss till charmiga Cultura Manor för en trevlig middag och övernattning.

Dag 4: Quito – San Cristobal & Santa Cruz, Galapagos

Vi flyger från Quito till Galapagos. Vi landar på ön San Cristobal och går ombord på Coral II. Vi tar oss sedan vidare till Galapagos huvudstad Baquerizo Moreno, där besöker vi det naturhistoriska museet för att lära oss mer om vulkanöarnas intressanta historia. Till fots når vi Tijeretas Hill, en spektakulär utsiktspunkt där vi har chans att se en fregattfågelkoloni. Väl ombord igen gör vi oss hemmastadda i våra bekväma hytter och njuter av vår första middag på Galapagos.

Dag 5: San Cristobal

Idag beger vi oss till den vackert vita stranden Cerro Brujo som välkomnar till härliga bad och snorkling i det turkosblå vattnet. Detta är en av de första platser som Charles Darwin besökte. Har du inte provat på att snorkla innan lär guiderna gärna dig. Det kommer att ges många tillfällen att snorkla under resan - ett fantastiskt bra sätt att komma nära djurlivet på Galapagos. I en liten lagun kan vi se fåglar som svarthalsad styltlöpare, roskarl och Bahamaand. Cerro Brujo erbjuder även vacker utsikt över Kicker rock, den södra delen av San Cristobal och dess kust. Under eftermiddagen beger vi oss ut på en vandring i kuperad terräng upp till utsiktsplatsen Pitt Point. Detta är förmodligen den enda plats på Galapagos där vi kan se tre arter av sulor tillsammans: nazca, blåfotad och rödfotad sula. Här har vi även chans att se två arter av fregattfågel samt en sjölejonkoloni.

Dag 6: Española

Española är en av de äldsta öarna på Galapagos och tack vare öns geografiska läge har många endemiska arter utvecklats här. Vid Punta Suarez hoppas vi bland annat möta Galapagoshöken, härmtrasten, lavaödlan, havsleguanen och nazcasulan. Detta är också världens enda häckningsplats för den majestätiska Galapagosalbatrossen. Från Punta Suarez har vi utsikt över öns dramatiska landskap och ”Soplador”, ett blåshål ute till havs som skjuter ut vatten över 20 meter upp i luften. Under eftermiddagen tar vi oss till Gardner Bay för att simma med de lekfulla sjölejonen eller slappna av på den vackra korallstranden. I vattnet har vi chans att se tropiska fiskar, rockor och revhajar och längs stranden lavaödlor, havsleguaner, finkar och andra fågelarter.

Dag 7: Floreana

Ön Floreana bjuder inte bara på en spännande historia präglad av sjörövare, valfångstmän, fångar och tidiga kolonister, utan även på fantastiska naturupplevelser. Vid Punta Cormorant går vi iland på en grön strand som fått sin karaktäristiska färg från mineralet olivin. Härifrån tar vi oss till en svart lagun som emellanåt besöks av rosa flamingos. Stigen fortsätter till en vacker vit sandstrand där stingrockor ofta ses simma alldeles intill strandkanten. Har vi tur ser vi även havssköldpaddor och mindre revhajar som letar föda längs strandkanten.  Precis utanför Punta Cormorant ligger Devil Crown, en av Galapagos många fantastiska snorklingsplatser. Revet utgörs av en eroderad vulkankrater formad som en krona som är hem till tropiska fiskar, havssköldpaddor, revhajar och sjölejon.  Vi gör även ett besök på Post Office Bay och den unika “posttunna” som utplacerades här redan 1793. Postgången fungerar på samma sätt än idag!

Dag 8: Santa Cruz

Vi tar oss upp till höglandet för att förhoppningsvis få möta de vilda elefantsköldpaddorna. Dessa fascinerande djur kan leva över 100 år och väger i snitt 250 kg! Höglandet är också rikt på fågelliv och vi spanar bland annat efter mellanträdfinken, rubintyrannen, den gulrödnäbbade rallen och kohägern. Vi besöker även Charles Darwins forskningsstation och under en spännande rundvandring lär vi oss mer om de elefantsköldpaddor som föds upp här. Centret var en gång hem till Lonesome George, den sista levande pintasköldpaddan som nu har blivit en symbol för Galapagos fantastiska bevaringsarbete. Vi utforskar dessutom den pittoreska fiskebyn Puerto Ayora och passar kanske på att köpa några fina souvenirer att ta med hem.

Dag 9: Santa Cruz & Bartolomé

Idag beger vi oss ut på en vandring till Dragon Hill som bjuder på spektakulär utsikt över de närliggande öarna, men är också ett populärt tillhåll för öns drakar - landleguanerna. Längs vägen passerar vi en lagun där vi hoppas få se flamingos. Skogen är även hem till härmtrastar, Darwinfinkar och mangroveskogssångare. Efter en härlig lunch ombord fortsätter vi till ön Bartolomé där vi promenerar genom ett månliknande landskap med vulkankratrar och lavafält och för dem som tar sig upp till toppen väntar en magnifik panoramautsikt. Har vi tur får vi möta havsleguaner, lavaödlor och den charmerande blåfotade sulan. Ön erbjuder även fantastiska snorklingsmöjligheter och de som vill snorkla har goda chanser att se havssköldpaddor, revhajar och den endemiska Galapagospingivinen.

Dag 10: Rabida & Santiago

Vi går iland på en av Rabidas karaktäristiska röda sandstränder för att utforska denna ö som är hem till sjölejonkolonier och hela nio arter av Darwinfink. Vi passar också på att ge oss ut på en gummibåtstur längs klipporna för att spana efter häckande sjöfåglar. Längs grannön Santiagos kust lever Galapagospälssälar och lekfulla sjölejon bland spännande lavaformationer. En vandring genom en palo santo-skog leder oss till en liten saltvattenslagun som ibland besöks av flamingos. Den som passar på att ta sig ett svalkande dopp kanske har turen att simma med rockor!

Dag 11: Santa Cruz - Baltra - Cuenca

Denna morgon beger vi oss ut på en gummibåtstur för att utforska Black Turtle Cove, en röd mangrovelagun på norra delen av Santa Cruz. Här hoppas vi se havssköldpaddor, men också korallhajar och rockor. På eftermiddagen är det dags att säga adjö till denna unika övärld. På ön Baltra stiger vi av vår yacht och flyger till Guayaquil på fastlandet för att ta oss vidare upp till Ecuadors högland. Färden till Cuenca är en upplevelse i sig. När vi tar oss från havsnivå upp mot bergen, upplever vi en resa genom ett fantastiskt landskap som byter skepnad flera gånger under vägen. Efter ett par timmars bussresa når vi Cuenca, där vi checkar in på Mansion Alcázar, ett vackert hotell byggt i kolonialstil. På kvällen vandrar vi längs kullerstensgatorna i Cuenca, en stad som av många betraktas som Ecuadors vackraste.

Dag 12: Ingapirca inkaruiner

Idag färdas vi in i Andernas storslagna högland till ruinerna Ingapirca, som byggdes av inkaindianerna på 1400-talet. Här får vi höra vår lokala guide berätta om Inkarikets fascinerande historia. Efter lunch återvänder vi till Cuenca och utforskar denna vackra stad. På marknaden kan man hitta indiansmycken, textiler och exotiska frukter. På kvällen avnjuter vi en god middag på vårt hotell Mansion Alcázar.

Dag 13: Cajas Nationalpark - Guayaquil

Vi färdas över höga bergspass för att komma till den fina nationalparken Cajas. Här söker vi efter spännande fåglar och njuter av den vackra naturen. Efter lunch tar vi oss med buss vidare till Guayaquil. På kvällen lämnar vi Ecuador och påbörjar vår flygresa hem.

Dag 14: Stockholm

Ankomst till Stockholm.

Vänligen notera: Detta är endast en preliminär färdplan. Vår exakta rutt beror på Galapagos myndigheter och kan eventuellt komma att ändras.

Fartyget Coral II

 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Soldäck
  Klein Tours
 • Standardhytt
 • Superiorhytt
  Klein Tours

Den bekväma motoryachten Coral II renoverades senast 2019 och tar 15 passagerare. Specialdesignad för att möta den moderna resenärens krav har hon utrustats med den senaste navigerings- och säkerhetsutrustningen. Hon är utsmyckad i klassisk maritim stil med teak och mässing. Alla hytter är luftkonditionerade och har fönster/ventiler samt privat dusch/WC. Ombord finns en lounge, en matsal, en välförsedd bar, tre soldäck och en jacuzzi. Man är alltid välkommen att hälsa på Kapten på bryggan.

Hytter & priser

Datum, priser och färdplan kommer publiceras i augusti

I priset ingår

 • Flyg Stockholm - Quito, Quito - Galapagos, Galapagos - Guayaquil, Guayaquil - Stockholm
 • Sju nätter ombord på Coral II
 • Två nätter på Hacienda Cusin i Otavalo
 • En natt på Cultura Manor i Quito
 • Två nätter på Mansion Alcázar i Cuenca
 • Alla transfers
 • Alla måltider
 • En svensk färdledare från PolarQuest och två erfarna nationalparksguider på Galapagos samt lokalguider i Ecuador
 • Föreläsningar ombord och guidade vandringar iland
 • Snorklingsutrustning och våtdräkt på Coral II
 • Nationalparksavgift till Galapagos (USD 100)
 • All dricks
 • Detaljerad reseinformation innan resan
 • En illustrerad loggbok efter hemkomst
 • Resan är klimatkompenserad

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Dryck
 • Eventuella flygplatsskatter

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.