Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Galapagos ReQuest med Ecuadors högland 2021

Galapagosöarna ligger i Stilla havet, mitt på ekvatorn, nära hundra mil utanför Ecuadors kust. Här kan du bada med pingviner, häpna över gigantiska elefantsköldpaddor och fotografera sjölejon på vita sandstränder. För den naturintresserade är Galapagos ett riktigt drömresemål! Sedan 2003 har vi tagit äventyrslystna resenärer till detta avlägsna paradis på vår jord – nu är det din tur!

 • Max 15 deltagare
 • 7 nätter på Galapagos
 • Upplev 8 olika öar på Galapagos
 • Möt elefantsköldpaddor, leguaner & sjölejon
 • 5 nätter på Ecuadors fastland
 • Besök Ingapirca inkaruiner
 • Utforska Otavalo, Quito & Cuenca
 • Klimatkompenserad resa
Boende: Hotell i Otavalo, Quito och Cuenca samt hytt ombord på Coral II. Transport: Motoryacht, gummibåt, buss och flyg. Fartyg: Coral II. Guider: En svensktalande färdledare från PolarQuest och erfarna nationalparksguider på Galapagos samt lokalguider i Ecuador. Passagerare: 11 - 15 deltagare. Språk: En svensktalande färdledare från PolarQuest samt engelsktalande lokalguider. Längd: 14 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från 84 900 SEK. Avgång: 7 november 2021

Färdplan

Denna spännande resa startar med ett par dagar på Ecuadors fastland där vi börjar med att besöka Otavalo och dess indianmarknad samt lär känna landets huvudstad Quito. På Galapagos tillbringar vi sedan sju nätter ombord på den bekväma yachten Coral II som endast tar 15 passagerare. Med på resan följer en svensk färdledare från PolarQuest och på Galapagos har vi dessutom två lokala nationalparksguider med oss. Varje dag gör vi landstigningar med gummibåtar och utforskar öarnas unika natur och djurliv. Vi snorklar, charmas av pingviner, fotograferar elefantsköldpaddor och följer sjölejonens lek på fina sandstränder. Djuren på Galapagos är nyfikna och orädda för människan och vi får uppleva många fantastiska och nära möten. Ombord finns snorklingsutrustning och flera gånger under resan har vi chans att förundras över öarnas sagolika undervattensvärld. Efter upplevelserika dagar på Galapagos återvänder vi till fastlandet för att utforska Ecuadors högland. Vi bor i staden Cuenca, känd för sin vackra kolonialarkitektur. Härifrån gör vi utflykter till den magnifika nationalparken Cajas och de berömda inkaruinerna Ingapirca.

Dag 1: Stockholm - Quito - Otavalo, Ecuador

På eftermiddagen ankommer vi till Quitos internationella flygplats, belägen på 2 800 meters höjd. Med buss tar vi oss vidare till indianbyn Otavalo där vi checkar in på mysiga Hacienda Cusin och avnjuter en god middag.

Dag 2: Otavalo

Vi tillbringar morgonen med att utforska den exotiska marknaden. Efter lunch gör vi en vandring genom någon av grannbyarna Iluman eller Peguche för att hälsa på några av de många lokala hantverkarna. Vi äter middag och övernattar på Hacienda Cusin.

Dag 3: Otavalo - Quito

På väg till Quito passerar vi ekvatorn och tittar närmare på monumentet som markerar planetens mitt. Vi besöker Panecillo där vi har en fantastisk utsikt över Quito. Efter en tur genom gamla stan beger vi oss till charmiga Cultura Manor för en trevlig middag och övernattning.

Dag 4: Quito – Baltra & Santa Cruz, Galapagos

Vi flyger från Quito till ön Baltra. Härifrån tar vi oss vidare till Santa Cruz och höglandet för att bekanta oss med de vilda elefantsköldpaddorna. Väl ombord på vårt fina fartyg Coral II gör vi oss hemmastadda i våra hytter och njuter av vår första middag på Galapagos.

Dag 5: Isabela & Fernandina

Isabela är Galapagos största ö och bildades genom att sex vulkaner smälte samman. Under en gummibåtstur vid Punta Vicente Roca kan vi titta närmare på arter som nazcasulan, den charmiga blåfotade sulan, den bruna pelikanen och den endemiska Galapagosskarven. Senare, på vägen till Fernandina, korsar vi Bolivarkanalen och håller utkik efter valar och delfiner. Fernandina är den yngsta vulkanön i ögruppen och är helt förskonad från introducerade djur och växtarter. Vi går iland vid Punta Espinoza som är känd för sin stora koloni av havsleguaner, men vi har även chans att se sjölejon och klarröda Sally Lightfoot-krabbor samt flera unika arter såsom Galapagosskarven, Galapagospingvinen och ögruppens toppredator – Galapagoshöken.

Dag 6: Isabela

Vi återvänder till Isabela och går iland i Urbina Bay. Under en spännande vandring hoppas vi möta de färgstarka landleguanerna. Detta är även en av Galapagos många utmärkta snorklingsplatser, där vi har chans att simma bland havssköldpaddor och sjölejon eller hamna i ett stim med mängder av tropiska, färgglada fiskar. I närheten ligger Tagus Cove, en naturlig hamn där valfångstmän och pirater för hundratals år sedan målade och ristade in skeppens namn på klipporna. Härifrån gör vi en vandring upp till Darwins saltvattensjö och njuter av de spektakulära vyerna. Efteråt beger vi oss ut på en gummibåtstur längs strandlinjen som ofta besöks av sjöfåglar som den blåfortade sulan och Galapagosskarven. Kanske träffar vi även på den lilla Galapagospingvinen!

Dag 7: Santiago

Egas Port på ön Santiago är en svart vulkanstrand som besöktes av Charles Darwin 1835. Det unika landskapet är hem till en stor variation djurliv inklusive den gulkronade natthägern. Längs strandkanten har vi chans att se sjöstjärnor, Sally Lightfoot-krabbor och havsleguaner medan pälssälar ofta ses simma i de naturliga poolerna. På sydöstra delen av Santiago hittar vi Sullivan Bay, döpt efter Bartholomew James Sullivan, den första löjtnanten på HMS Beagle – fartyget som tog Charles Darwin till Galapagosöarna. Här vandrar vi genom ett fascinerande månlandskap, där en del av lavaformationerna skapades så sent som under 1800-talets sista kvartal.

 

Dag 8: Santa Cruz

Den vita paradistranden Bachas Beach erbjuder oss att bada och snorkla i Galapagos otroliga vatten. Här finns också resterna av en gammal pråm som sjönk under andra världskriget när USA hade en militärbas på ön Baltra. En bit från stranden hittar vi två små dammar, omgivna av röd och svart mangrove och hem till leguaner, Darwinfinkar och härmtrastar. På eftermiddagen besöker vi Charles Darwins forskningsstation. Under en spännande rundvandring lär vi oss mer om de elefantsköldpaddor och landleguaner som föds upp här.

Dag 9: Mosquera & North Seymour

Den lilla ön Mosquera hyser en av Galapagos största populationer av sjölejon och är hem till många sjöfåglar. På land har vi även chans att se havsleguaner, blåfotade sulor och klarröda Sally Lightfoot-krabbor. Vattnet runt ön är en populär plats för snorkling då man ofta får sällskap av de söta och lekfulla sjölejonen! Här finns också ett rikt marint liv – tropiska fiskar, havssköldpaddor, rockor och revhajar ses ofta simma bland korallrevet. Senare gör vi en landstigning på North Seymour, en av få platser på Galapagos där man kan träffa på den magnifika fregattfågeln med sin klarröda strupsäck. Här finns även det märkliga Palo Santo-trädet och kolonier med charmerande blåfotade sulor.

Dag 10: Santa Fe & South Plaza

Santa Fe är Galapagos äldsta ö (4,5 miljoner år gammal) och det är även ön med flest endemiska arter. Vi ger oss ut på en vandring genom en endemisk kaktusskog där vi hoppas få möta Santa Fé-landleguanen, Galapagos största leguan. Ön är även hem till arter såsom Galapagoshöken, olika finkar och fyra arter av Galapagoshärmtrast. På South Plaza har vi chans att möta sjölejon och en stor koloni med flera hundra landleguaner som till storleken är de minsta på Galapagos. Detta är även enda platsen på jorden där vi har chans att se en leguan som är en korsning mellan havsleguan och landleguan!

Dag 11: San Cristobal - Cuenca

Under morgonen utforskar vi Kicker Rock, även kallad León Dormido då den till formen liknar ett sovande lejon. Den vulkaniska klippan reser sig 150 meter upp ur havet och är ett populärt tillhåll för blåfotade sulor, Nascasulor, fregattfåglar och pelikaner. Även det marina livet är rikt och kanske hinner vi med en sista snorklingstur där vi har chans att se havssköldpaddor, Galapagoshajar och örnrockor. Sedan är det dags att säga adjö till Galapagos och flyga till Guayaquil på fastlandet, där vi tar oss upp till Ecuadors högland. Färden till Cuenca är en upplevelse i sig. När vi tar oss från havsnivå upp mot bergen, upplever vi en resa genom ett fantastiskt landskap som byter skepnad flera gånger under vägen. Väl framme checkar vi in på Mansion Alcázar, ett vackert hotell byggt i kolonialstil. På kvällen vandrar vi längs kullerstensgatorna i Cuenca, en stad som av många betraktas som Ecuadors vackraste.

Dag 12: Ingapirca inkaruiner

Idag färdas vi in i Andernas storslagna högland till ruinerna Ingapirca, som byggdes av inkaindianerna på 1400-talet. Här berättar vår lokala guide för oss om Inkarikets fascinerande historia. Efter lunch återvänder vi till Cuenca och utforskar stadens marknad. Här hittar vi både indiansmycken, textilier och exotiska frukter. På kvällen avnjuter vi en god middag på vårt hotell Mansion Alcázar.

Dag 13: Cajas Nationalpark - Guayaquil

Vi färdas över höga bergspass för att komma till den fina nationalparken Cajas. Här söker vi efter spännande fåglar och njuter av den vackra naturen. Efter lunch tar vi oss med buss vidare till Guayaquil. På kvällen lämnar vi Ecuador och påbörjar vår flygresa hem.

Dag 14: Stockholm

Ankomst till Stockholm.

Vänligen notera: Detta är endast en preliminär färdplan. Vår exakta rutt beror på Galapagos myndigheter och kan eventuellt komma att ändras.

Fartyget Coral II

 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Soldäck
  Klein Tours
 • Standardhytt
 • Superiorhytt
  Klein Tours

Den bekväma motoryachten Coral II renoverades senast 2019 och tar 15 passagerare. Specialdesignad för att möta den moderna resenärens krav har hon utrustats med den senaste navigerings- och säkerhetsutrustningen. Hon är utsmyckad i klassisk maritim stil med teak och mässing. Alla hytter är luftkonditionerade och har fönster/ventiler samt privat dusch/WC. Ombord finns en lounge, en matsal, en välförsedd bar, tre soldäck och en jacuzzi. Man är alltid välkommen att hälsa på Kapten på bryggan.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Standardhytt (2 separata sängar eller dubbelsäng) 84 900 SEK
Superiorhytt (2 separata sängar eller dubbelsäng) 90 900 SEK
Enkelhytt (standard) 109 900 SEK

OBS! I nuläget är resan den 7 - 20 november fullbokad.

I priset ingår

 • Flyg Stockholm - Quito, Quito - Galapagos, Galapagos - Guayaquil, Guayaquil - Stockholm
 • Sju nätter ombord på Coral II
 • Två nätter på Hacienda Cusin i Otavalo
 • En natt på Cultura Manor i Quito
 • Två nätter på Mansion Alcázar i Cuenca
 • Alla transfers
 • Alla måltider
 • En svensk färdledare från PolarQuest och två erfarna nationalparksguider på Galapagos samt lokalguider i Ecuador
 • Föreläsningar ombord och guidade vandringar iland
 • Snorklingsutrustning och våtdräkt på Coral II
 • Nationalparksavgift till Galapagos (USD 100)
 • All dricks
 • Detaljerad reseinformation innan resan
 • Resan är klimatkompenserad

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Dryck
 • Eventuella flygplatsskatter

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
7 november 2021 20 november 2021