Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Galapagos ReQuest med Ecuadors högland 2020

Galapagosöarna ligger i Stilla havet, mitt på ekvatorn, nära hundra mil utanför Ecuadors kust. Här kan du bada med pingviner, häpna över gigantiska elefantsköldpaddor och fotografera sjölejon på vita sandstränder. För den naturintresserade är Galapagos ett riktigt drömresemål!

 • Max 15 deltagare
 • 7 nätter på Galapagos
 • Upplev 6 olika öar på Galapagos
 • Möt elefantsköldpaddor, leguaner & sjölejon
 • 5 nätter på Ecuadors fastland
 • Besök Mindo molnskog & Ingapirca inkaruiner
 • Utforska Quito & Cuenca
 • Klimatkompenserad resa
Boende: Hotell i Quito och Cuenca samt hytt ombord på Coral II. Transport: Motoryacht, gummibåt, buss och flyg. Fartyg: Coral II. Guider: En svensktalande färdledare från PolarQuest och två erfarna nationalparksguide på Galapagos samt lokalguider i Ecuador. Passagerare: 11 - 15 deltagare. Språk: En svensk färdledare från PolarQuest samt engelsktalande lokalguider. Längd: 14 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från kommer snart.

Färdplan

Denna spännande resa startar med ett par dagar på Ecuadors fastland där vi lär känna landets huvudstad Quito och Mindo molnskog. Vi fortsätter sedan till Galapagos där vi tillbringar sju nätter ombord på den bekväma yachten Coral II som endast tar 15 passagerare. Med på resan följer en svensk färdledare från PolarQuest och på Galapagos har vi dessutom två lokala nationalparksguider med oss. Varje dag gör vi landstigningar med gummibåtar och utforskar öarnas unika natur och djurliv. Vi snorklar, charmas av pingviner, fotograferar elefantsköldpaddor och leker med sjölejon på fina sandstränder. Djuren på Galapagos är nyfikna och orädda för människan och vi får uppleva många fantastiska och nära möten. Ombord finns snorklingsutrustning och flera gånger under resan har vi chans att förundras över öarnas sagolika undervattensvärld. Efter upplevelserika dagar på Galapagos återvänder vi till fastlandet för att utforska Ecuadors högland. Vi bor i staden Cuenca, känd för sin vackra kolonialarkitektur. Härifrån gör vi utflykter till den magnifika nationalparken Cajas och de berömda inkaruinerna Ingapirca.

Dag 1: Stockholm - Quito, Ecuador

Sent på eftermiddagen ankommer vi till Quitos internationella flygplats, belägen på 2 800 meters höjd. Vi checkar in och äter middag på charmiga Cultura Manor, vårt hem för de tre kommande nätterna. 

Dag 2: Mindo, Ecuador

Vi beger oss på en heldagsutflykt till Mindo. Denna lummiga molnskog är hem till cirka 350 fågelarter såsom kolibris samt många färgglada, exotiska fjärilar. Vi avslutar dagen med en god middag på Cultura Manor.

Dag 3: Quito

Vi utforskar Gamla Stan i Quito, upptagen på UNESCOs världsarvslista. Vi besöker även en lokal matmarknad och området runt Panecillo, där vi kan njuta av en fantastisk utsikt över staden. Dagen avslutas med en middag på charmiga Cultura Manor.

Dag 4: Quito - Baltra & Santa Cruz, Galapagos

Vi flyger från Quito till Galapagos. Vi landar på ön Baltra, där vi går ombord på Coral II. Vi tar oss sedan vidare till Santa Cruz, där vi besöker Charles Darwins forskningsstation. Under en spännande rundvandring lär vi oss mer om de elefantsköld-paddor och landleguaner som föds upp här. Väl ombord igen gör vi oss hemmastadda i våra bekväma hytter och njuter av vår första middag på Galapagos.

Dag 5: Santa Cruz & Bartolomé

Idag beger vi oss ut på en vandring till Dragon Hill som bjuder på spektakulär utsikt över de närliggande öarna, men är också ett populärt tillhåll för öns drakar - landleguanerna. Längs vägen passerar vi en lagun där vi hoppas få se flamingos. Skogen är även hem till härmtrastar, Darwinfinkar och mangroveskogssångare. På ön Bartolomé promenerar vi genom ett månliknande landskap med vulkankratrar och lavafält och för dem som tar sig upp till toppen väntar en magnifik panoramautsikt. Har vi tur får vi möta havsleguaner, lavaödlor och den charmerande blåfotade sulan. Ön erbjuder även fantastiska snorklingsmöjligheter och de som vill snorkla har goda chanser att se havssköldpaddor, revhajar och den endemiska Galapagospingivinen. Har du inte provat på att snorkla innan lär guiderna gärna dig!

Dag 6: Rabida & Santiago

Vi går iland på en av Rabidas karaktäristiska röda sandstränder för att utforska denna ö som är hem till sjölejonkolonier och hela nio arter av Darwinfink. Vi passar också på att ge oss ut på en gummibåtstur längs klipporna för att spana efter häckande sjöfåglar. Längs grannön Santiagos kust lever Galapagospälssälar och lekfulla sjölejon bland spännande lavaformationer. En vandring genom en palo santo-skog leder oss till en liten saltvattenslagun som ibland besöks av flamingos. Den som vill passa på att ta sig ett svalkande dopp har chans att simma med rockor.

Dag 7: Santa Cruz

På norra delen av ön Santa Cruz ligger Black Turtle Cove. I denna förtrollande lagun, omgiven av mangroveskog, beger vi oss ut på en spännande gummibåtstur. Området är utsett till ett sköldpaddsreservat och förhoppningsvis får vi möta några av dessa stillsamma djur. Här lever även rockor, revhajar och fåglar såsom pelikaner och hägrar. Under eftermiddagen tar vi oss vidare till höglandet för att bekanta oss med de vilda elefantsköldpaddorna. Dessa fascinerande djur kan leva över 100 år och väger i snitt 250 kg! Höglandet är också rikt på fågelliv och vi spanar bland annat efter mellanträdfinken, rubintyrannen, den gulrödnäbbade rallen och kohägern.

Dag 8: Isabela & Fernandina

Isabela är Galapagos största ö och bildades genom att sex vulkaner smälte samman. Under en gummibåtstur vid Punta Vicente Roca kan vi titta närmare på arter som nazcasulan, den charmiga blåfotade sulan, den bruna pelikanen och den endemiska Galapagosskarven. Senare, på vägen till Fernandina, korsar vi Bolivarkanalen och håller utkik efter valar och delfiner. Fernandina är den yngsta vulkanön i ögruppen och är helt förskonad från introducerade djur och växtarter. Vi går iland vid Punta Espinoza som är känd för sin stora koloni av havsleguaner. Här har vi även chans att se sjölejon och klarröda Sally Lightfoot-krabbor samt flera unika arter såsom Galapagosskarven, Galapagospingvinen och ögruppens toppredator – Galapagoshöken.

Dag 9: Isabela

Vi återvänder till Isabela och går iland i Urbina Bay. Under en spännande vandring hoppas vi möta de färgstarka landleguanerna. Detta är även en av Galapagos många utmärkta snorklingsplatser, där vi har chans att simma bland havssköldpaddor och sjölejon eller hamna i ett stim med mängder av tropiska, färgglada fiskar. I närheten ligger Tagus Cove, en naturlig hamn där valfångstmän och pirater för hundratals år sedan målade och ristade in skeppens namn på klipporna. Härifrån gör vi en vandring upp till Darwins saltvattensjö och njuter av de spektakulära vyerna. Efteråt beger vi oss ut på en gummibåtstur längs strandlinjen som ofta besöks av sjöfåglar som den blåfortade sulan och Galapagosskarven. Kanske träffar vi även på den lilla Galapagospingvinen!

Dag 10: Santiago

Egas Port på ön Santiago är en svart vulkanstrand som besöktes av Charles Darwin 1835. Det unika landskapet är hem till en stor variation djurliv inklusive den gulkronade natthägern. Längs strandkanten har vi chans att se sjöstjärnor, Sally Lightfoot-krabbor och havsleguaner medan pälssälar ofta ses simma i de naturliga poolerna. På sydöstra delen av Santiago hittar vi Sullivan Bay, döpt efter Bartholomew James Sullivan, den första löjtnanten på HMS Beagle – fartyget som tog Charles Darwin till Galapagosöarna. Här vandrar vi genom ett fascinerande månlandskap, där en del av lavaformationerna skapades så sent som under 1800-talets sista kvartal.

Dag 11: Santa Cruz - Baltra - Cuenca

Den vita paradistranden Bachas Beach erbjuder en sista chans att bada och snorkla i Galapagos otroliga vatten. Här finns också resterna av en gammal pråm som sjönk under andra världskriget när USA hade en militärbas på ön Baltra. En bit från stranden hittar vi två små dammar, omgivna av röd och svart mangrove och hem till leguaner, Darwinfinkar och härmtrastar. På eftermiddagen är det dags att säga adjö till denna unika övärld. På Baltra stiger vi av vår yacht och flyger till Guayaquil på fastlandet för att ta oss vidare upp till Ecuadors högland. Färden till Cuenca är en upplevelse i sig. När vi tar oss från havsnivå upp mot bergen, upplever vi en resa genom ett fantastiskt landskap som byter skepnad flera gånger under vägen. Väl framme checkar vi in på Mansion Alcázar, ett vackert hotell byggt i kolonialstil. På kvällen vandrar vi längs kullerstensgatorna i Cuenca, en stad som av många betraktas som Ecuadors vackraste.

Dag 12: Ingapirca inkaruiner

Idag färdas vi in i Andernas storslagna högland till ruinerna Ingapirca, som byggdes av inkaindianerna på 1400-talet. Här får vi höra vår lokala guide berätta om Inkarikets fascinerande historia. Efter lunch återvänder vi till Cuenca, där vi har chans att följa med till en hattfabrik för att se hur det går till när de berömda Panamahattarna tillverkas. På kvällen avnjuter vi en god middag på vårt hotell Mansion Alcázar.

Dag 13: Cajas Nationalpark - Guayaquil

Vi färdas över höga bergspass för att komma till den fina nationalparken Cajas. Här söker vi efter spännande fåglar och njuter av den vackra naturen. Efter lunch tar vi oss med buss vidare till Guayaquil. På kvällen lämnar vi Ecuador och påbörjar vår flygresa hem.

Dag 14: Stockholm

Ankomst till Stockholm.

Vänligen notera: Detta är endast en preliminär färdplan. Vår exakta rutt beror på Galapagos myndigheter och kan eventuellt komma att ändras.

Fartyget Coral II

 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Soldäck
  Klein Tours
 • Standardhytt
 • Superiorhytt
  Klein Tours

Den bekväma motoryachten Coral II renoverades 2016 och tar 15 passagerare. Specialdesignad för att möta den moderna resenärens krav har hon utrustats med den senaste navigerings- och säkerhetsutrustningen. Hon är utsmyckad i klassisk maritim stil med teak och mässing. Alla hytter är luftkonditionerade och har fönster/ventiler samt privat dusch/WC. Ombord finns en lounge, en matsal, en välförsedd bar, tre soldäck och en jacuzzi. Man är alltid välkommen att hälsa på Kapten på bryggan.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Standardhytt (2 separata sängar eller dubbelsäng) kommer snart
Superiorhytt (2 separata sängar eller dubbelsäng) kommer snart
Enkelhytt kommer snart

Datum och priser för avgångarna 2020 kommer snart!

I priset ingår

 • Flyg Stockholm - Quito, Quito - Galapagos, Galapagos - Guayaquil, Guayaquil - Stockholm
 • Tre nätter på Cultura Manor i Quito
 • Två nätter på Mansion Alcázar i Cuenca
 • Sju nätter ombord på Coral II
 • Alla transfers
 • Alla måltider
 • En svensk färdledare från PolarQuest och två erfarna nationalparksguider på Galapagos samt lokalguider i Ecuador
 • Föreläsningar ombord och guidade vandringar iland
 • Snorklingsutrustning och våtdräkt på Coral II
 • Nationalparksavgift till Galapagos (USD 100)
 • All dricks
 • Detaljerad reseinformation innan resan
 • En illustrerad loggbok efter hemkomst
 • Resan är klimatkompenserad

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Dryck
 • Eventuella flygplatsskatter

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.