Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Galapagos ReQuest 2022

Galapagosöarna ligger i Stilla havet, mitt på ekvatorn, nära hundra mil utanför Ecuadors kust. Här kan du bada med sjölejon, häpna över gigantiska elefantsköldpaddor och fotografera flertalet fåglar på vita sandstränder. För den naturintresserade är Galapagos ett riktigt drömresemål! Sedan 2003 har vi tagit äventyrslystna resenärer till detta avlägsna paradis på vår jord – nu är det din tur!

 • Max 15 deltagare
 • 7 nätter på Galapagos
 • Möt elefantsköldpaddor och leguaner
 • Bada med sjölejon
 • 2 nätter på Ecuadors fastland
 • Utforska Gamla stan i Quito
 • Resan är klimatkompenserad
Boende: Hotell i Quito samt hytt ombord på Coral II. Transport: Motoryacht, gummibåt, buss och flyg. Fartyg: Coral II. Passagerare: Max 15 deltagare. Längd: 11 dagar, 7 nätter på fartyg. Avgång: 28 oktober 2022

Färdplan

Dag 1: Stockholm - Quito, Ecuador

Flyg från Stockholm på morgonen med ankomst på eftermiddagen till Quito med KLM. Vi checkar in på det charmiga hotell Cultura Manor.

Dag 2: Quito

Vi utforskar Gamla stan i Quito, upptagen på UNESCOs världsarvslista. Vi besöker även en lokal matmarknad och området runt Panecillo, där vi njuter av en fantastisk utsikt över staden. Dagen avslutas med middag och övernattning på hotell Cultura Manor.

Dag 3: Quito – Baltra & Santa Cruz, Galapagos

Vi flyger tidigt på morgonen från Quito till Galapagos. Vi landar på ön Baltra, där vi går ombord på Coral II. Vi tar oss sedan vidare till Santa Cruz, där vi besöker Charles Darwins forskningsstation. Under en spännande rundvandring lär vi oss mer om de elefantsköldpaddor och landleguaner som föds upp här. Väl ombord igen gör vi oss hemmastadda i våra bekväma hytter och njuter av vår första middag på Galapagos.

Dag 4: Mosquera & North Seymor

Den lilla ön Mosquera hyser en av Galapagos största populationer av sjölejon och är hem till många sjöfåglar. Vi även chans att se havsleguaner, blåfotade sulor och klarröda Sally Lightfoot-krabbor. Vattnet runt ön är en populär plats för snorkling då man ofta får sällskap av de söta och lekfulla sjölejonen! Här finns också ett rikt marint liv – tropiska fiskar, havssköldpaddor, rockor och revhajar ses ofta simma bland korallrevet. Senare gör vi en landstigning på North Seymour, en av få platser på Galapagos där man kan träffa på den magnifika fregattfågeln med sin klarröda strupsäck. Här finns även det märkliga Palo Santo-trädet och kolonier med charmerande blåfotade sulor.

Dag 5: Santa Fe & South Plaza

Santa Fe är Galapagos äldsta ö (4,5 miljoner år gammal) och det är även ön med flest endemiska arter. Vi ger oss ut på en vandring genom en endemisk kaktusskog där vi hoppas få möta Santa Fé-landleguanen, Galapagos största leguan. Ön är även hem till arter såsom Galapagoshöken, olika finkar och fyra arter av Galapagoshärmtrast. På South Plaza har vi chans att möta sjölejon och en stor koloni med flera hundra landleguaner som till storleken är de minsta på Galapagos. Detta är även enda platsen på jorden där vi har chans att se en leguan som är en korsning mellan havsleguan och landleguan!

Dag 6: San Cristobal

Under morgonen utforskar vi Kicker Rock, även kallad León Dormido då den till formen liknar ett sovande lejon. Den vulkaniska klippan reser sig 150 meter upp ur havet och är ett populärt tillhåll för blåfotade sulor, Nascasulor, fregattfåglar och pelikaner. Även det marina livet är rikt och kanske hinner vi med en sista snorklingstur där vi har chans att se havssköldpaddor, Galapagoshajar och örnrockor. 

Förmiddagen avslutas med ett besök på ett center där man föder upp och arbetar för att bevara elefantsköldpaddan. Efter lunch stannar vi till på ett museum där vi får lära oss mer om Galapagosöarnas spännande historia. Vi beger oss sedan ut på en vandring till Tijeretas Hill, en spektakulär utsiktspunkt där vi har chans att skåda en fregattfågelkoloni.

Dag 7: San Cristobal

Den vackert vita stranden Cerro Brujo välkomnar till härliga bad och snorkling. I en liten lagun kan vi se fåglar som svarthalsad styltlöpare, roskarl och bahamaand. Till fots når vi den spektakulära utsiktspunkten Punta Pitt, och kommer också till den plats där Galapagos tre arter av sulor kan ses tillsammans: Nazca, blåfotad sula och rödfotad sula. Här finns även två arter av fregattfåglar och en sjölejonkoloni.

Dag 8: Espanola

Vid Punta Suarez möter vi bland annat den blåfotade sulan med sin lite komiska uppsyn och detta är också väldens enda häckningsplats för den majestätiska Galapagosalbatrossen. Här har vi utsikt över öns dramatiska landskap och Soplador, ett blåshål ute till havs som skjuter ut vatten över 20 meter upp i luften. Under eftermiddagen snorklar vi tillsammans med sjölejon eller slappnar av på den vackra korallstranden vid Gardner Bay. I vattnet har vi även chans att se rockor och revhajar.

Dag 9: Floreana

Vid Cormorant Point landstiger vi på Floreanas gröna strand. Den här platsen besöks ofta av sjölejon och här erbjuds extra spektakulär snorkling för den som vill. Vi besöker även Post office bay och den unika "posttunna" som utplacerades här redan 1793. Postgången fungerar än idag!

Dag 10: Santa Cruz, Baltra & Guayaquil

På Santa Cruz beger vi oss till höglandet för att bekanta oss med de vilda elefantsköldpaddorna. Sedan är det dags att säga adjö till Galapagos och flyga till Guayaquil på fastlandet för att sakteligen ta oss vidare hem till Sverige.

Dag 11: Stockholm

Ankomst till Stockholm.

 

Vänligen notera: Detta är endast en preliminär färdplan. Vår exakta rutt beror på Galapagos myndigheter och kan eventuellt komma att ändras.

Fartyget Coral II

 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Klein Tours
 • Soldäck
  Klein Tours
 • Standardhytt
 • Superiorhytt
  Klein Tours

Den bekväma motoryachten Coral II renoverades senast 2019 och tar 15 passagerare. Specialdesignad för att möta den moderna resenärens krav har hon utrustats med den senaste navigerings- och säkerhetsutrustningen. Hon är utsmyckad i klassisk maritim stil med teak och mässing. Alla hytter är luftkonditionerade och har fönster/ventiler samt privat dusch/WC. Ombord finns en lounge, en matsal, en välförsedd bar, tre soldäck och en jacuzzi. Man är alltid välkommen att hälsa på Kapten på bryggan.

Hytter & priser

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
28 oktober 2022 7 november 2022