Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Till Sydpolen med flyg 2024/2025

Upplev den geografiska Sydpolen – platsen där alla 360 längdgrader möts och du bara med ett fåtal steg kan gå runt världens alla tidszoner!

De tidiga polarfararnas försök att nå Sydpolen räknas till några av de riktigt stora bedrifterna i modern tid. Fortfarande fascineras vi av namn som Amundsen, Scott och Shackleton och de spännande äventyr de gav sig ut på. Idag kan du själv besöka det så länge ouppnåeliga målet – den geografiska Sydpolen. Med hjälp av flyg kan du på bara några timmar färdas en distans som de tidiga äventyrarna behövde år för att planera och månader av prövningar för att genomföra.

Boende: Bekväma expeditionstält vid Union Glacier Camp. Transport: Flyg. Deltagare: Min 5 och max 20 deltagare. Språk: Engelska. Längd: 6-7 dagar. Pris: USD 62 895. Avgångar: 30 december 2024

Färdplan

Resans höjdpunkter

Flyg med ett privat jetplan till Antarktis inland och ALE’s basläger, Union Glacier Camp, vid foten av Ellsworth Mountains. Ett speciellt skidutrustat flygplan tar dig till den Geografiska Sydpolen. Nå fram till den Geografiska Sydpolen och upplev känslan att stå på den sydligaste punkten på vår jord där alla 360 längdgrader möts och där isen är mer än 2800 meter tjock.

Det finns möjlighet att utöva en mängd aktiviteter kring baslägret, Union Glacier Camp, eller bara luta sig tillbaka och njuta av den unika atmosfär som råder här.

Dag 00: Ankomst, Punta Arenas, Chile

Dag 0: Inför expeditionen, Punta Arenas, Chile

Ditt bagage hämtas och du får den information du behöver inför expeditionens början.    

Dag 1: Flyg till från Punta Arenas, Chile till Antarktis

Flygtiden från Punta Arenas till baslägret, Union Glacier Camp, är drygt 4 timmar. Du flyger först över Eldslandet, sedan över Drake Passage och vid 66,33 grader syd passerar vi polcirkeln. Över havet kan man kika ut genom fönstret och se Antarktis mäktiga isberg. Väl framme vid baslägret hälsas du välkommen av personalen och får en guidad introduktion av lägret och dess omgivning.

Dag 2-5: Union Glacier Camp, Antarktis

Under vistelsen i baslägret kan du välja att vara precis så aktiv eller avslappnad som du vill. Några av aktiviteterna som finns tillgängliga är skidåkning, vandring, klättring samt utfärder med bandvagn eller snöskoter till de omgivande bergen och isarna. I baslägret bjuds det på spännande föredrag om Antarktis. De meteorologer som finns på plats övervakar vädret noggrant och du flyger till Sydpolen så fort vädret tillåter.

Flyg till geografiska sydpolen

En flygresa på cirka 5 timmar tar dig till den sydligaste punkten på jorden. Du flyger över Antarktis högsta isplatå, en platå som skapade stora problem för både Amundsen och Scott under deras expeditioner. Isen här är ca 3 000 meter tjock och det är lätt att känna att man tillhör en väldigt liten, exklusiv skara som besökt denna avlägsna plats på vår jord.

På den geografiska Sydpolen möts alla 360 längdgrader och med några få steg kan du gå runt alla världens tidszoner - en upplevelse få förunnad! USA har en forskningsstation på Sydpolen och om de har stationspersonal tillgänglig kan du få en guidad rundvisning i stationsbyggnaden. Det kommer att finnas gott om tid till att fotografera och reflektera under ditt besök vid polen. Här finns sedan 50-talet en röd-vitmålad bambupåle med en metallsfär som omgärdas av flaggorna från de 12 nationer som skapade Antarktisfördraget.

När vi är tillbaka på Union Glacier Camp firas besöket på Sydpolen med en riktig festmiddag.

Dag 6 eller 7: Återfärd till Punta Arenas, Chile*

Om vädret tillåter påbörjar du slutsträckan på detta spännande Antarktisäventyr. Vid ankomst till Punta Arenas möts du av personal som tar dig vidare till flygplatsen eller ditt hotell ifall du har bokat detta.

*Ingen Antarktisexpedition är den andra lik. Detta är en del av äventyret! Ovanstående färdplan är därför endast ett exempel på hur en resa kan komma att se ut. Det exakta tidsschemat kommer att skilja sig från resa till resa och även längden på resan kan komma att variera.

Observera: Antarktis är världens mest avlägsna kontinent och förseningar av flyg är därför inte ovanliga. Flera dagars förseningar är inte ovanliga, men du kommer att tas väl om hand under en eventuell försening. Se det som bonustid! Planera INTE in något viktigt under den närmaste tiden efter resans planerade slutdatum och se till att ha en ombokningsbar flygbiljett hem från Punta Arenas. Resan arrangeras av Antarctic Logistics & Expeditions. 

Boende

 • Union Glacier Camp
  ANI
 • Union Glacier Camp
  Russ Hepburn
 • ANI
 • ANI
 • ANI

Union Glacier Camp

Baslägret, Union Glacier Camp, ligger vid den vidsträckta glaciären Union Glacier, i de södra delarna av Ellsworth Mountains. Här ifrån är det bara en kort flygtur till Mt Vinson, som är den högsta toppen i Antarktis, och 100 mil från vår närmsta granne – Sydpolen. Majestätiska bergstoppar omger oss och erbjuder vackra utflyktsmål, klättringar och skidturer. Det blåser relativt lite i lägret, vilket gör det till en behaglig plats att vara på..

Tälten vi bor i har dubbla väggar och är rymliga, bekväma och är väl anpassade till Antarktis väder. Varje tält har plats för två personer och är utrustade med sovsäck, madrass, kudde och sängkläder. Tälten värms till ca 15°C, kanske med lite hjälp av solen som är uppe 24 timmar om dygnet.

Mattältet är lägrets hjärta. Här finns ett komplett kök och en matsal som fungerar som en samlingsplats där man mellan måltiderna kan avnjuta kaffe eller te medan man diskuterar dagens äventyr. Kockarna lagar härliga måltider, bakar färskt bröd och frestande desserter. Mindre mellanmål och drycker finns alltid tillgängliga för självservering. Färsk frukt, grönsaker, fisk, kött, öl och vin flygs regelbundet in från Punta Arenas i Chile.

Du kommer bli förvånad över hur bekvämt Antarktis kan vara!

Priser

Rumskategori Pris per person
Delade faciliteter USD 62 895

I priset ingår

 • Transfer från flygplatsen i Punta Arenas till eget bokat hotell samt transfer efter ankomst från Antarktis till eget bokat hotell
 • Flyg T & R Punta Arenas - Union Glacier Camp, Antarktis
 • Alla måltider och allt boende under vistelsen i Antarktis
 • Flyg i Antarktis som beskrivet i färdplanen
 • Expeditionsguide
 • Användning av fritidsutrustning på Union Glacier Camp
 • Officiellt ANI-certifikat för besökare vid Sydpolen
 • Incheckat bagage upp till 25 kg

I priset ingår inte

 • Andra flyg utöver dem som ingår i programmet
 • Måltider och hotellövernattning i Punta Arenas
 • Eventuella utgifter i Punta Arenas beroende på flygförseningar
 • Extra bagage
 • Oförutsedda utgifter vid förseningar
 • Avgifter för användning av satellittelefon
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
30 december 2024 4 januari 2025

Relaterade blogginlägg

 • Nu är vi åter ute på äventyr!

  Som vi har längtat att få dela denna nyhet! Efter en lång och utmanande tid har vi nu äntligen kunnat genomföra den första resan sen pandemins start! Det är med stor entusiasm vi jublar och välkomnar våra två första resenärer hem igen efter deras spännande expedition till Sydpolen.

  Läs hela inlägget
 • Med passion för Sydpolen

  Adam Rheborg har tillbringat hela 20 säsonger på Svalbard och är en av våra absolut mest erfarna polarguider. Hans guidande har tagit honom till både varma och kalla destinationer världen över, till och med ända till Sydpolen – den sydligaste punkten på vår planet.

  Läs hela inlägget