Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Fly & Cruise 2019/2020 - Antarktiska halvön

Flyg över Drakes sund och upplev Antarktis! Kombinera en kort flygresa från Punta Arenas i Chile till King George Island på Sydshetlandsöarna med en expeditionskryssning längs Antarktiska halvöns västkust. Ett utmärkt alternativ för dig som har begränsat med tid eller vill undvika ett par dagar till havs, men som alltid har drömt om att sätta fötterna på världens mest avlägsna och dramatiska kontinent – Antarktis.

Boende: Hotell i Punta Arenas och hytt ombord expeditionsfartyget Ocean Nova. Transport: Flyg, expeditionsfartyg och gummibåt. Fartyg: Ocean Nova. Passagerare: 72 passagerare. Språk: Engelska. Längd: 8 dagar, 5 nätter på fartyg. Pris: Från USD 11 395.

Färdplan

Dag 1: Punta Arenas, Chile

Resan startar i Punta Arenas där vi välkomnas av guiderna och checkar in på ett bekvämt hotell. Under eftermiddagen hålls en kortare genomgång av expeditionen samt vilka riktlinjer som ska efterföljas under vårt besök i Antarktis. Dagen avslutas med en välkomstmiddag där vi tillsammans med våra medresenärer avnjuter rätter typiska för regionen.

Dag 2: Mot King George Island

Vårt Antarktisäventyr inleds med en två timmars flygresa från Punta Arenas till King George Island, Sydshetlandsöarna, belägen strax norr om Antarktiska halvön. Här utforskar vi området kring chilenska Frei Station och ryska Bellinghausen Station innan vi går ombord på vårt lilla bekväma expeditionsfartyg Ocean Nova - vårt hem de kommande dagarna.

Dag 3 – 6: Sydshetlandsöarna & Antarktiska halvön

Vi seglar från Sydshetlandsöarna till den västra delen av Antarktiska halvön. Vi rör oss sakta genom labyrinter av mäktiga isberg och söker oss till sagolikt vackra platser. Bland pampiga, snöklädda bergskedjor kantade av blåskiftande glaciärer, håller vi ögonen öppna för val och säl och iland hoppas vi träffa på några av alla de pingviner som denna dramatiska kontinent är hem till. Med våra stabila gummibåtar utforskar vi den spektakulära naturen och unika djurlivet på nära håll. Mellan landstigningarna och gummibåtskryssningarna njuter vi av vyerna från panoramaloungen och lyssnar på våra polarexperters intressanta föreläsningar.

I Antarktis är ingen resa den andra lik. Vår exakta rutt beror på faktorer som väder- och isförhållanden. Kaptenen och expeditionsledaren strävar alltid efter att maximera vår polarupplevelse. 

Alla platser i Antarktis är storslagna och vi påminns om naturens underverk vart vi än vänder oss. Följande är exempel på platser vi kan komma att besöka: Paulet Island, Hope Bay, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Deception Island och Lemaire Channel.

Dag 7: Mot Punta Arenas

Vi återvänder till King George Island, tar farväl av Antarktis och flyger tillbaka till Punta Arenas där vi checkar in på vårt hotell.

Dag 8: Punta Arenas

Efter en god frukost påbörjar vi hemresan.

Vänligen notera: Att flyga till Antarktis är högst väderberoende. Vid förseningar finns en alternativ plan. All information inför och under denna resa kommer att vara på engelska, inklusive föreläsningar. Notera även att detta endast är en generell plan då vår färdrutt beror på väder- och isförhållanden samt det djurliv vi möter. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Resan arrangeras i samarbete med Antarctica XXI.

Tillägg: paddla havskajak eller vandra med snöskor
För dig som är intresserad av att havskajak eller vandra med snöskor, finns det på denna expedition möjlighet att göra detta till en kostnad av USD 895 respektive USD 85. Då platserna är begränsade behöver dessa aktiviteter förbokas. Kontakta oss för mer information!

Fartyget Ocean Nova

 • Evelyn Pfeiffer
 • Trippelhytt
  Marie Lannborn
 • Adrian Nordenborg
 • Antarctica XXI

Ocean Nova (systerfartyg till vårt populära M/S Quest) byggdes i Danmark 1992 och 2006 restaurerades hon totalt invändigt. Idag gör hon karriär som ett litet och bekvämt expeditionsfartyg. Ocean Nova tar upp till 78 passagerare i Antarktis. Ombord finns bekväma dubbel- och trippelhytter, alla med havsutsikt och privat dusch och WC. I alla hytter finns skrivbord med stol och gott om plats att förvara kläder och annan utrustning.

I fartygets matsal serveras härliga måltider mellan landstigningarna och i panoramaloungen har man en vidunderlig utsikt över det omgivande polarlandskapet. Här kan man lyssna till intressanta föreläsningar om områdets biologi och polarhistoria.

Passagerare är välkomna att besöka bryggan dygnet runt och det finns alltid något att se eller spana efter från de rymliga observationsdäcken. På Ocean Nova finns en internationell besättning som talar engelska och det råder en avslappnad och hemtrevlig atmosfär ombord. Att resa med detta lilla expeditionsfartyg är en upplevelse som skiljer sig markant mot en färd med ett större och mer konventionellt kryssningsfartyg.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Trippelhytt (Resor mellan 7 - 14 dec 2019) USD 11 395
Dubbelhytt (Resor mellan 7 - 14 dec 2019) USD 12 995
Enkelhytt (Resor mellan 7 - 14 dec 2019) USD 17 395
Trippelhytt (Resor mellan 22 dec 2019 - 18 feb 2020) USD 12 995
Dubbelhytt (Resor mellan 22 dec 2019 - 18 feb 2020) USD 14 995
Enkelhytt (Resor mellan 22 dec 2019 - 18 feb 2020) USD 21 495

Reser du ensam?
Om du reser själv kan du välja att antingen boka en enkelhytt, en dubbelhytt för eget bruk (1.85 x priset per person) eller att dela en dubbelhytt med en annan resenär av samma kön. Om du väljer att boka del ombord tillkommer ett enkelrumstillägg på USD 450 för hotellet i Punta Arenas.

I priset ingår

 • Flyg Punta Arenas, Chile - King George Island, Sydshetlandsöarna tur/retur
 • En natt på hotell dag 1 och dag 7
 • Fem nätter ombord på Ocean Nova
 • Välkomstmiddag dag 1
 • Alla måltider ombord och ett glas vin, öl, juice eller läsk till lunch/middag
 • Kaffe, te och varm choklad
 • En erfaren expeditionsledare och kunniga guider
 • Föreläsningar ombord och iland (engelska)
 • Utflykter med gummibåt
 • Lån av gummistövlar ombord
 • Grupptransfers enligt färdplan
 • Omfattande informationsmaterial innan och efter resan

I priset ingår inte

 • Anslutande flyg till och från Punta Arenas
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • En sedvanliga dricksen till båtens besättning
 • Visumkostnader
 • Drycker från baren
 • Personliga utgifter

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.