Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Expedition Antarktis 2023

Vänligen notera! PolarQuest kommer under November 2022 inte att genomföra Expedition Antarktis i egen regi, men vi hoppas kunna göra så i november 2023. Vi använder oss vanligtvis av det lilla expeditions-fartyget, Ocean Nova som tar 78 passagerare. Om det blir Ocean Nova eller ett annat fartyg som tar oss på detta mäktiga äventyr vet vi inte i dagsläget. Nedan information är för att du ska kunna se hur en expedition till Antarktis med PolarQuest brukar se ut. Tycker du att det låter som något för dig och är intresserad av att följa med oss 2023, ber vi dig att skicka ett mail till info@polarquest.se så att vi kan skriva upp dig på intresselistan.

Upplev ett oförglömligt Antarktisäventyr där du har chans att se hela sju pingvinarter! Vår expedition startar i Ushuaia södra Argentina och vi tar oss till vackra Falklandsöarna, hem åt charmiga pingviner och vackra albatrosser. Färden fortsätter till den avlägsna ön Sydgeorgien som under häckningssäsongen sägs hysa mer djurliv per kvadratmeter än någon annan plats på jorden. Att få se de gigantiska elefantsälarna försvara sina harem och att välkomnas av hundratusentals häckande kungspingviner är en unik och svårslagen upplevelse. Vi seglar sedan söderut mot världens mest avlägsna och isolerade kontinent - Antarktis. Här utforskar vi den dramatiska naturen med höga bergskedjor, mäktiga isberg och stora pingvinkolonier. Följ med oss in i denna spektakulära värld på andra sidan jorden!

 • Den ultimata Antarktisresan
 • Liten grupp - stora upplevelser
 • Upplev världens mest avlägsna kontinent
 • Besök djurmeckat Sydgeorgien
 • Chans att se 7 olika pingvinarter
 • Se elefantsälarna försvara sina harem
 • Förundras över gigantiska isberg
 • Resan är 100 % klimatkompenserad
 • Erbjudande: Exempelresa
Boende: Hotell i Ushuaia, hytt ombord på expeditionsfartyg. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Deltagare: 78-100 passagerare. Språk: Svenska & engelska. Längd: 21 dagar, 19 nätter på fartyg. Pris: ca 120 - 280 000 SEK.

Färdplan

Dag 1: Ushuaia, Argentina

Äventyret startar i Ushuaia, vackert omgivet av snötäckta bergstoppar. Här bor vi en natt på ett centralt beläget hotell.

Dag 2: Tierra del Fuego, Argentina

Under förmiddagen gör vi ett kort besök i världens sydligaste nationalpark, Tierra del Fuego. Parken är hem åt guanacos, rävar och bävrar men bjuder även på ett rikt fågelliv med arter som Magellanhackspett, Magellanparakiter och kondorer. Under eftermiddagen går vi ombord på vårt expeditionsfartyg och seglar ut genom Beaglekanalen. Vår stora Antarktisexpedition har börjat! Har vi tur får vi se pingviner redan nu - håll utkik efter simmande Magellanpingviner i Beaglekanalen!

Dag 3: Till havs

Vi tillbringar dagen till havs i sällskap av sjöfåglar som petreller, stormfåglar och den imponerande vandringsalbatrossen som graciöst och lekfullt följer vårt fartyg. Vi spanar efter valar och delfiner och våra polarspecialister håller sina intressanta föreläsningar om Falklandsöarnas djurliv och historia.

Dag 4: Västra Falklandsöarna

Vi planerar att besöka ögruppens västra delar, vilka är isolerade och vindpinade men hem åt många havsfåglar och flyttfåglar, till exempel den svartbrynade albatrossen. Vi hoppas kunna gå iland på Carcass Island för att möta häckande Magellanpingviner, Magellanstrandskata och den endemiska ångbåtsanden. Om vädret tillåter går vi iland och utforskar Saunders Island som är en av få platser på jorden där fyra pingvinarter häckar sida vid sida. Här har vi chans att möta gentoo-, kungs-, klipphoppar- och Magellanpringviner bredvid häckande svartbryrande albatrosser. Du kan sitta på den vita sandstranden och se pingviner komma och gå medan karakaror patrullerar ovan.

Dag 5: Stanley, östra Falklandsöarna

Vi stannar till i Falklandsöarnas charmiga lilla huvudstad, Stanley, vars lugna hamn en gång var ett viktigt stopp för alla de fartyg som försökte runda Kap Horn. Vi besöker även museet som har en imponerande samling av historiska frimärken.

Dag 6 - 7: Södra oceanen

Medan vi stävar sydost mot antarktiska vatten lyssnar vi på intressanta föreläsningar om Sydgeorgiens spännande historia och rika djurliv. Spänningen stiger ytterligare när vi passerar den antarktiska konvergensen och känner av en märkbar temperatursänkning. Djurlivet kommer att visa oss vägen till ön – håll utkik efter valar, sälar och simmande pingviner i havet.

Dag 8 - 11: Sydgeorgien

Denna paradisö bjuder på enorma bergskedjor, väldiga glaciärer och mängder av frackklädda kungspingviner. Vi anländer i början av sommaren då ön fortfarande är vackert inbäddad i ett tunt lager snö. För alla som tycker om djurliv är Sydgeorgien en riktig oas. En högljudd kör av hundratusentals pingviner kan möta oss på platser som St Andrews Bay eller Salisbury Plain. Kolossala elefantsälar vältrar sig på sandstränderna och vid den här tiden har vi möjlighet att se de imponerande slagsmålen mellan den härskande haremskungen och utmanande hannar. Sydgeorgien är även hem åt pälssälar och flera pingvinarter såsom macaroni-, Magellan- och gentoopingviner.

Det var på Sydgeorgien som den brittiske polarfararen Shackleton landsteg efter en hårresande seglats. Vi besöker denne polarhjältes grav i Grytviken, en gammal valfångststation med ett fint museum.

 

Dag 12 - 14: Till havs

När vi seglar mot världens mest avlägsna kontinent, Antarktis, får vi följe av en mängd havsfåglar. Våra polarexperter berättar spännande historier om de som allra först begav sig iväg på heroiska expeditioner för att utforska Antarktis. Vi håller utkik efter det första isberget som när som helst kan dyka upp i horisonten!

Dag 15 - 18: Sydshetlandsöarna & Antarktiska halvön

Vår exakta rutt de kommande dagarna är extremt beroende av väder- och isförhållanden. Nedan är endast exempel på platser vi kan komma att besöka.  

Vi hoppas komma iland på Elefantön för att lära oss mer om Sir Ernest Shackletons omtalade äventyr. Det var hit Shackleton och hans män, efter hårresande omständigheter, lyckades ta sig efter att deras fartyg hade förlist i Weddellhavets packis 1916. På Elefantön upprättade de ett läger de kallade Point Wild, efter Shackletons befälhavare Frank Wild. Platsen är nu hem till häckande hakremspingviner.

Strax norr om antarktiska halvön ligger de bergiga och djurrika Sydshetlandsöarna. Här bor adélie- hakrems- och gentoopingviner i mängder, liksom flera sälarter. Här hoppas vi gå iland på öar som King George, Half Moon, Barnetos eller Livingstone. Med lite tur når vi även Deception Island, en aktiv vulkan som man bokstavligen kan segla in i. Längs Sydshetlandsöarnas kust håller vi ögonen öppna för krillätande knölvalar.

Vidare söderut, längs den Antarktiska halvön, ligger den massiva packisen fortfarande tjock. Vi rör oss igenom labyrinter av mäktiga isberg och söker oss till de mest natursköna platser. Bland pampiga, snöklädda bergskedjor kantade av blåskiftande glaciärer, söker vi efter val och säl och iland besöker vi kolonier med charmiga gentoo- och adeliepingviner. Under gynnsamma väderförhållanden hoppas vi sätta fot på kontinenten i Harbour Bay eller Paradise Harbour.

Dag 19 - 20: Drakpassagen

Under resan över Drakpassagen, reflekterar vi över de magiska upplevelser vi tagit del av. Medan vi närmar oss Sydamerika har vi chans att se valar, delfiner och sälar. Sista kvällen samlas vi för en avskedsmiddag och firar expeditionens genomförande.

Dag 21: Ushuaia, Argentina

Tidigt på morgonen kliver vi av vårt fartyg i Ushuaia och utforskar detta pittoreska lilla samhälle på egen hand.

Vår exakta färdrutt beror helt på väder, djurliv och isförhållanden. Färdplanen kommer att uppdateras under resans gång. Vi strävar alltid efter att maximera er polarupplevelse - flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Tilläggsarrangemang med flyg från Sverige

Vi erbjuder ett tilläggsarrangemang som inkluderar flyg tur och retur till Ushuaia, med stopp i Buenos Aires. Här beger vi oss ut på sightseeing och går på en färgsprakande tangoshow. 

VARFÖR ÄR SYDGEORGIEN SÅ SPECIELLT?

Mitt i Södra oceanen ligger Sydgeorgien. Med sina nära 3000 meter höga bergskedjor, imponerande glaciärer och vidsträckta stränder stoltserar ögruppen med ett imponerande landskap. Överallt, på stränderna och klipporna, i vattnet och luften, trängs djurlivet. Ljudet från de hundratusentals kungspingvinerna är överväldigande. Det är en otrolig upplevelse att befinna sig mitt bland alla dessa charmiga och ofta mycket nyfikna individer. På Sydgeorgien möter vi även de gigantiska elefantsälarna. Med en matchvikt på upp till fyra ton försvarar hanen sitt harem som kan bestå av över 200 honor. De alldeles nya elefantsälsungarna har börjat upptäcka världen och kommer gärna fram och tittar ut oss – och deras stora tefatsögonen kan få precis vem som helst att smälta. Eftersom det inte finns några landbaserade rovdjur här är djuren inte rädda för människan. Detta skapar en fantastisk scen där vi kan observera dem utan att störa dem i deras dagliga sysslor. 

SMÅ GRUPPER – STORA UPPLEVELSER

Hållbarhet är en av PolarQuests hjärtefrågor. Våra resor bygger på små grupper för att ha minimal påverkan på naturen. På våra expeditioner till Antarktis brukar vi använda oss av ett litet expeditionsfartyg som heter Ocean Nova och tar 78 passagerare. Hon erbjuder en mer avslappnad atmosfär ombord, större fokus på destinationen och mer tid i land jämfört med ett större fartyg. De flesta fartyg som går till Antarktis tar mellan 120 och 500 passagerare. Att istället uppleva Antarktis med en grupp ger både en mer exklusiv och mer hållbar upplevelse. 

Låt dig inspireras av våra digitala polarföredrag!

Få resor kan mäta sig med ett storslaget polaräventyr till isbjörnens rike Svalbard eller världens mest avlägsna kontinent Antarktis. Vår populäre expeditionsledare Adam Rheborg har spelat in korta bildföredrag om hur det är att resa med PolarQuest till dessa spektakulära platser på vår jord, och vi hoppas att er längtan efter att få uppleva dessa fantastiska platser är ännu större efter att ni lyssnat!

SVERIGES POLARSPECIALIST SEDAN 1999

I 20 år har vi tagit äventyrslystna resenärer till polarområdena. Med PolarQuest är varje resa unik och vi strävar alltid efter att du ska få uppleva ditt livs resa. När ni ringer till oss får ni prata med experter som alla varit på expedition i Arktis eller Antarktis och vi svarar gärna på alla era frågor om det förestående äventyret. Välkomna ombord!

Trygghet genom Paketreselagen

Viktigt att veta för dig som resenär, är att du har ett gott skydd genom Paketreselagen. Om det skulle finnas restriktioner som inte tillåter inresa i det land du ska besöka, har du alltid rätt att boka om dig eller boka av och erhålla full återbetalning av alla för resan inbetalda medel. Fri avbokning kan dock ske tidigast 30 dagar innan avresa under förutsättning att det då står klart att restriktionerna kommer att påverka din resa. Detta gäller även om det finns karantänskrav i landet du ska till. Ni har även rätt att omboka eller avboka med full ersättning om PolarQuest ställer in resan.

 

Priser

 • Vänligen notera! PolarQuest kommer under November 2022 inte att genomföra Expedition Antarktis i egen regi, men vi hoppas kunna göra så i november 2023. Vi använder oss vanligtvis av det lilla expeditionsfartyget, Ocean Nova som tar 78 passagerare. Om det blir Ocean Nova eller ett annat fartyg som tar oss på detta mäktiga äventyr vet vi inte i dagsläget. Informationen på denna sida är för att du ska kunna se hur en expedition till Antarktis med PolarQuest brukar se ut. Tycker du att det låter som något för dig och är intresserad av att följa med oss 2023, ber vi dig att skicka ett mail till info@polarquest.se så att vi kan skriva upp dig på intresselistan.
Rumskategori Pris per person
Dubbel/Trippel/Enkelhytt ca 120 - 280 000 SEK

Det här är enbart ett prisexempel, även antal nätter och vad som står som inkluderat nedan är ungefär hur upplägget på PolarQuests Antarktisexpeditioner brukar se ut, men kan variera beroende på vilket expeditionsfartyg vi kommer att ha under resan.

I priset ingår

 • 19 nätter ombord på expeditionsfartyg
 • 1 natt på hotell i Ushuaia
 • Alla måltider ombord
 • Vin, öl, juice och läsk till lunch och middag ombord på fartyget
 • Kaffe, te, varm choklad, vatten och snacks under expeditionskryssningen
 • Alla landstigningar och Zodiackryssningar
 • 8 polarspecialiserade guider
 • Guidning iland och föreläsningar ombord
 • Lån av gummistövlar ombord
 • Omfattande informationsmaterial innan avresa
 • Resan är 100 % klimatkompenserad

I priset ingår inte

 • Flyg till och från Ushuaia, Argentina
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Personliga utgifter i bar, shop samt tvättservice
 • Den sedvanliga dricksen till båtens besättning

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.