Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Antarktis, Sydgeorgien & Falklandsöarna 2019

Denna spännande expeditionskryssning startar i Puerto Madryn i Argentina och följda av sjöfåglar  sätter vi kurs mot de avlägsna Falklandsöarna, hem till bland annat klipphopparpingviner och albatrosser. Färden fortsätter till den subantarktiska och slående vackra ön Sydgeorgien - ett av jordens mest magnifika djurriken. Här regerar de gigantiska elefantsälarna sina harem och hundratusentals ståtliga kungspingviner möter oss på stränderna. Vi seglar sedan söderut mot världens mest avlägsna kontinent, Antarktis, som bjuder på dramatiska landskap, mäktiga isberg, vackra passager och mängder av nyfikna pingviner. Följ med det fina och bekväma expeditionsfartyget Hebridean Sky på ett svårslaget äventyr till denna magiska värld!

Boende: Hotell, hytt ombord på Hebridean sky. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: Hebridean Sky. Passagerare: Max 114 passagerare. (PolarQuest kommer att vara en grupp ombord). Språk: Engelska (inklusive föreläsningar). PolarQuest kommer att vara en grupp ombord, men en svensktalande färdledare från PolarQuest följer med på resan. Längd: 21 dagar, 19 nätter på fartyg. Pris: Från 133 900 SEK. Avgång: 2 november 2019

Färdplan

Dag 1: Puerto Madryn, Argentina

Äventyret börjar i Puerto Madryn där vi checkar in på ett bekvämt, centralt beläget hotell.

Dag 2: Valdéshalvön, Argentina

Idag gör vi en utflykt till Valdéshalvön, upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Under en båttur har vi goda chanser att möta en av havets giganter. Denna tid på året samlas världens största population av sydlig rätval i området för att föda sina ungar. Det är få andra platser i världen där man har möjlighet att komma så nära dessa imponerande djur. Under eftermiddagen går vi ombord på expeditionsfartyget Hebridean Sky, gör oss hemmastadda i våra rymliga hytter och kastar loss. Ombord får vi bekanta oss med vårt erfarna expeditionsteam och fartygets officerare som håller en obligatorisk säkerhetsgenomgång. Kvällen avslutas med kaptenens välkomstmiddag – expeditionskryssningen har startat!

Dag 3 - 4: Till havs

Vi tillbringar ett par dagar till havs i sällskap av sjöfåglar som petreller, stormfåglar och den imponerande vandringsalbatrossen som graciöst och lekfullt följer vårt fartyg. Vi spanar efter valar och delfiner och våra polarspecialister håller intressanta föreläsningar om Södra oceanens och Falklandsöarnas djurliv, geologi och historia.

Dag 5: Västra Falklandsöarna

Falklandsöarnas västligaste öar är karga och oftast blåsiga, men bjuder på vackra vita sandstränder och ett varierat djurliv. Om vädret är på vår sida planerar vi att gå iland på Saunders Island. Här bland fält av gultörne har vi chans att se kolonier med graciösa albatrosser och nyfikna klipphoppar-, kungs och Magellanpingviner. Och alldeles säkert spanar den nyfikna tofscaracaran på oss.

Dag 6: Stanley, östra Falklandsöarna

Stanley är Falklandsöarnas charmiga lilla huvudstad med hus i klara färger, blomstrande trädgårdar och en säregen katedral. Under ett besök på museet och genom att ströva runt på gatorna kan vi känna historiens vingslag. Eller varför inte kika in i någon av de små butiker som säljer lokala yllehantverk eller på någon av stadens pubar?

Dag 7 - 8: Södra oceanen

När vi når den antarktiska konvergensen kan vi känna en markant temperatursänkning – vi befinner oss nu i Södra oceanen. Medan vi stävar sydost lyssnar vi på intressanta föreläsningar om Sydgeorgiens spännande historia och rika djurliv. Ute på däck spanar vi efter sjöfåglar och väntar på att Sydgeorgiens mäktiga bergstoppar ska dyka upp vid horisonten.

Dag 9 - 12: Sydgeorgien

Mitt ute i Södra oceanen ligger Sydgeorgien, en ö som med sina nära 3 000 meter höga bergstoppar, mäktiga glaciärer, lummiga slätter och vidsträckta sandstränder enligt många är en av världens vackraste. Vi kommer hit när sommaren fortfarande är i antågande. Få fartyg har vägarna förbi och topparna på de dramatiska bergskedjorna är vackert snöklädda. För alla som fascineras av djurliv är Sydgeorgien en riktig oas. Salisbury Plain, St Andrews Bay och Gold Harbour är exempel på platser vi kan komma att besöka. Här hittar vi kolonier med upp emot 100 000 majestätiska kungspingviner! Det är en otrolig upplevelse att befinna sig mitt bland alla dessa charmiga och ofta mycket nyfikna individer. Kolossala elefantsälar vältrar sig på sandstränderna och just vid den här tiden på året har vi möjlighet att se de imponerande slagsmålen mellan den härskande haremskungen och utmanande hannar. Dessa jättar kan väga imponerande fyra ton och ha över 200 honor i sitt harem! Ön är också hem till pälssälar, albatrosser, gentoopingviner, petreller, labbar och trutar. Vi hoppas ha möjlighet att göra en landstigning på Prion Island för att se de vandringsalbatrosser som häckar här. Det var på Sydgeorgien som den brittiske polarfararen Shackleton landsteg efter en hårresande seglats. Vi hoppas ha möjlighet att besöka Grytviken, en gammal valfångststation där vi finner denne polarhjältes grav, en norsk sjömanskyrka och fint museum.

Dag 13 - 14: Till havs mot Antarktis

Vi sätter nu segel mot världens mest avlägsna kontinent - Antarktis. Medan vi tar oss allt längre söderut lär vi oss mer om denna storslagna kontinent. Ute på däck studerar vi de många sjöfåglar som troget följer vårt äventyr, njuter av den friska havsluften och håller utkik efter det första isberget som när som helst kan dyka upp vid horisonten.

Dag 15 - 18: Antarktiska halvön och Sydshetlandsöarna

Under vår färd till Antarktiska halvön passerar vi kanske Elefantön – den ö dit Shackleton och hans män tog sin tillflykt 1916, efter att deras fartyg hade förlist i Weddellhavets packis. Vi befinner oss nu i världens mest avlägsna område och vår exakta rutt i Antarktis beror helt på väder- och isförhållanden. Kaptenen och expeditionsledaren strävar alltid efter att maximera vår polarupplevelse, och när väder- och isförhållandena tillåter kliver vi i land. Målet är att tillbringa så mycket tid som möjligt iland och i våra stabila gummibåtar för att vi ska få många nära djur- och naturupplevelser. Vi tar sikte på vackra bukter, spektakulära glaciärer och gigantiska isberg med stopp vid pingvin- och fågelkolonier samt historiska och forskningsintressanta platser. Våra erfarna officerare tar oss förbi mäktiga isberg och på några av dem sitter säkerligen pingviner och tittar lika förundrat på oss, som vi gör på dem. Längs kusten lever mängder med Adelie-, hakrems- och gentoopingviner, och på isflak kan man ibland se Weddell-, krabbätar- eller den respektingivande leopardsälen ligga och vila sig. Ute på däck njuter vi av de mäktiga vyer som den vita kontinenten bjuder på. Strax norr om Antarktiska halvön ligger de bergiga och djurrika Sydshetlandsöarna. Kanske besöker vi Deception Island - en aktiv vulkan som man bokstavligen kan segla in i.

Dag 19 - 20: Drakpassagen

Under resan norrut över Drakes sund fortsätter våra guider att hålla föredrag, vi spanar från däck och smälter alla intryck vi har fått under resans gång. När vi närmar oss Ushuaia och färdas igenom den vackra Beaglekanalen njuter vi av en sista middag ombord.

Dag 21: Ushuaia

På morgonen kliver vi av fartyget, tar farväl av våra medresenärer och påbörjar hemresan. Om du har bokat vårt tilläggsarrangemang fortsätter äventyret.

Vänligen notera: Vår exakta färdrutt beror helt på väder, djurliv och isförhållanden. Vi stävar alltid efter att maximera er polarupplevelse. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

OBS! Språket på denna resa kommer att vara engelska (inklusive föreläsningar), då PolarQuest kommer att vara en grupp ombord. En svensktalande färdledare från PolarQuest följer med på resan.

Paddla havskajak

För dig som har erfarenhet av att paddla havskajak finns det på denna expedition möjlighet att byta gummibåtsturer eller landstigningar mot kajakpaddling. Detta till en kostnad av SEK 6 300. Då antalet kajaker är begränsat (max 8 deltagare) måste denna aktivitet förbokas. (Alla utflykter är väderberoende.)

 

Tilläggsarrangemang med flyg från Sverige och upplevelser i Argentina med svensk färdledning

PolarQuest ordnar flyg, hotell och upplevelser i Argentina. Vi flyger från Sverige till Buenos Aires i Argentina tillsammans med en svensktalande färdledare från PolarQuest. Här övernattar vi på ett centralt beläget 4-stjärnigt hotell. Under kvällen äter vi en god  middag och upplever en färgsprakande tangoshow. Dagen efter utforskar vi denna pulserande huvudstad tillsammans med vår färdledare och en lokal guide. Innan vi flyger vidare ner till Puerto Madryn, och ansluter till reseprogrammet som står beskrivet ovan, avnjuter vi en argentinsk lunch. När vi når Ushuaia efter vår  Antarktisexpedition utforskar vi denna charmiga lilla stad alternativt (beroende på tid) gör ett besök i nationalparken Tierra del Fuego. Därefter flyger vi till Buenos Aires och på kvällen samlas vi för en sista gemensam middag och smälter alla våra intryck från resan. Nästa dag påbörjar vi hemresan till Sverige. Kontakta oss för att få detaljer om detta program!

 

Ladda ner broschyr
Här kan du beställa hem ett tryckt exemplar av resans broschyr. Fyll i dina uppgifter nedan så skickar vi den till dig så snart vi kan!

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Fartyget Hebridean Sky

 • Hebridean Sky
  Polar Latitudes
 • Owners-svit
  Peter Cripps
 • Deluxe-svit
  Peter Cripps
 • Penthouse-svit
  Peter Cripps
 • Porthole-svit
  Peter Cripps
 • Promenade-svit
  Peter Cripps
 • Veranda-svit
  Peter Cripps
 • Window-svit
  Peter Cripps
 • Restaurang
  Peter Cripps
 • Lounge
  Polar Latitudes
 • Däck
 • Vy från däck
  Mathew Farrel

Upplev detta stora äventyr med ett av de finaste expeditionsfartygen i världen! Hebridean Sky byggdes i Italien 1992 och våren 2016 genomgick hon en större renovering och räknas nu som ett av de säkraste och mest bekväma fartygen i sin klass. Hon tar 114 passagerare i 58 bekväma och rymliga sviter, fördelade på fem däck. Alla hytter är 20 m2 eller större och har havsutsikt, sittgrupp med soffa, stolar och bord, hårfön samt privata badrum. Owner’s-sviten har även en separat sovdel. Owner’s sviten samt Penthouse- och Veranda-sviterna har privata balkonger. Deluxe-, Promenade-, Window och Triple-sviterna har fönster och Portholesviterna har portholes (små runda fönster). 

Det finns möjlighet att ta sig med hiss mellan alla passagerardäck. I matsalen, som rymmer samtliga passagerare, serveras goda måltider mellan utflykterna. Det finns en kombinerad lounge och bar, som emellanåt bjuder på livemusik. Ombord finns även ett bibliotek där man kan koppla av med en bra bok och i fartygets föreläsningssal kan vi lyssna på när guiderna berättar om områdets djurliv, natur och historia. Andra faciliteter ombord är ett soldäck, DVD-bibliotek och Wi-Fi. Ute på däck finns gott om plats och på fartygets toppdäck kan man njuta av det storslagna polarlandskapet. Att resa med detta lilla expeditionsfartyg är en upplevelse som skiljer sig markant mot en färd med ett större och mer konventionellt kryssningsfartyg.

Hytter & priser

Hyttkategori Pris per person
Triple-svit 3 separata sängar eller 1 enkelsäng + 1 dubbelsäng 133 900 SEK
Porthole-svit 2 separata sängar eller 1 dubbelsäng 158 900 SEK
Window-svit 2 separata sängar eller 1 dubbelsäng 176 900 SEK
Promenade-svit 2 separata sängar eller 1 dubbelsäng 179 900 SEK
Deluxe-svit 2 separata sängar eller 1 dubbelsäng 183 900 SEK
Veranda-svit 2 separata sängar eller 1 dubbelsäng 204 900 SEK
Penthouse-svit 2 separata sängar eller 1 dubbelsäng 227 900 SEK
Owner’s-svit Separat sovdel med 1 dubbelsäng 257 900 SEK

I priset ingår

 • 19 nätter ombord på Hebridean Sky
 • 1 natt på hotell i Puerto Madryn
 • Alla måltider ombord
 • Transfer från hotellet till fartyget i Puerto Madryn och från fartyget till flygplatsen i Ushuaia
 • Husets vin, öl eller läsk till middag
 • Kaffe, te och varm choklad
 • Alla utflykter
 • En erfaren expeditionsledare och kunniga guider/föreläsare (engelsktalande)
 • En svensktalande färdledare från PolarQuest
 • En expeditionsjacka att behålla
 • Lån av gummistövlar ombord
 • Wi-Fi på bibliotekets datorer
 • Ett kort laddat med 100 minuters Wi-Fi som kan användas på dina personliga enheter
 • Omfattande informationsmaterial innan avresa
 • En illustrerad loggbok efter hemkomst
 • Resan är klimatkompenserad

I priset ingår inte

 • Flyg till Puerto Madryn och från Ushuaia, Argentina
 • Flygplatsskatt
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Kajakpaddling
 • Tvättservice och andra personliga utgifter ombord
 • Den sedvanliga dricksen till båtens besättning

Datum & bokning

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om resorna eller önskar boka plats!

Bokningsförfrågan
Vad roligt att du är intresserad av att resa med oss! Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna om du har några specifika önskemål om hyttkategori eller annat. Anmälan är ej bindande.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Avresa Hemresa
2 november 2019 22 november 2019

Relaterade blogginlägg

 • Sydgeorgiens myller

  På Sydgeorgien finner man ett av jordens mest magnifika djurriken. Här regerar de gigantiska elefantsälarna sina harem och hundratusentals ståtliga kungspingviner vandrar längs stränderna. Nedan kan du läsa ett blogginlägg om våra resenärers möte med det myller av djurliv som kännetecknar denna helt unika och avlägsna ö!

  Läs hela inlägget