Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Viktiga uppdateringar

Senast uppdaterad: 1 oktober 2021

Våra temporära öppettider:

Måndag – fredag 10.00 – 15.00.

Paketreselagen: ett gott skydd för resenären  

Viktigt att veta för dig som resenär, är att du har ett mycket gott skydd genom Paketreselagen. Om det skulle finnas restriktioner som inte tillåter inresa i det land du ska besöka, har du alltid rätt att boka om dig kostnadsfritt eller boka av och erhålla full återbetalning av alla för resan inbetalda medel. Fri avbokning kan ske tidigast 30 dagar innan avresa under förutsättning att det då står klart att restriktionerna kommer att påverka din resa. Detta gäller även om det finns karantänskrav i landet du ska till. Ni har även rätt att omboka eller avboka med full ersättning om PolarQuest ställer in resan.  

Säkerhet

På alla våra expeditioner kommer säkerheten för passagerare, guider och besättning först. Det kommer därför finnas väl genomarbetade riktlinjer rörande Covid-19, för att minimera risken att smitta kommer ombord. Detta arbete görs i samråd med hela expeditionskryssningsbranschen, inklusive AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators). Riktlinjerna för våra expeditioner 2022 kommer vara tillgänglig de närmsta månaderna. För information: Det kommer krävas att du som resenär är vaccinerad mot Covid-19.

 

Alla återbetalningar för inställda resor 2021 är genomförda. Vänligen notera att om du betalat med kort och väntar på återbetalning, så har nätbetalningsföretaget Nets hög belastning och det kan dröja tills du har pengarna på kontot. Har du betalat med kreditkort, syns inte alltid den återbetalda summan på kontoutdraget utan är istället justerat på ditt kreditbelopp.