Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Uppdatering om coronavirus

En annorlunda sommar utan Svalbard

För PolarQuest har COVID-19-pandemin resulterat i en minst sagt annorlunda vår och sommar. Normalt sett går kontoret på högvarv just nu, våra tre fartyg befinner sig på Svalbard och vi gör vårt yttersta för att ge våra kunder isiga och svårsmälta naturupplevelser. Men i år får vi leva på minnen av isbjörnar och glaciärer eller drömma om framtida polaräventyr!

Det är säsongen i Arktis som utgör PolarQuests kärnprodukt. Men säkerheten för våra passagerare och guider kommer först, vilket ledde till beslutet att ställa in hela Svalbardssäsongen 2020. Vi är tacksamma över att ha så förstående resenärer, överväldigade av alla fina ord och glada över att så många har valt att boka om till nästa år eller önskar resa lite längre fram.

Beslutet att ställa in Svalbardssäsongen förändrade all arbetsplanering. Detta innebär att vi under juni månad jobbar i mindre team och har temporära, kortare öppettider och att vi under juli erbjuder alla medarbetare en lång högsommarsemester.

Våra öppettider under sommaren kommer därmed vara som följer:

Fram till och med 28 juni: måndag – fredag 12.00 – 16.00

29 juni – 2 augusti håller kontoret stängt. Vi finns dock tillgängliga måndag – fredag på info@polarquest.se och svarar gärna på era frågor eller bokar in er på framtida äventyr.

Från den 3 augusti och framåt håller vi öppet måndag – fredag 10.00 – 16.00

I augusti återupptar vi arbetet med att planera och genomföra femstjärniga naturupplevelser. Många av våra expeditioner på Svalbard 2021 är redan fullbokade och vi har påbörjat lanseringen av en helt ny Grönlandssäsong med det eleganta 12-passagerarfartyget M/S Balto. Vi har redan släppt två färdplaner och fler spännande Grönlandsäventyr kommer att presenteras i september.

Vi vill passa på att önska er alla en riktigt fin sommar och härliga hemesteräventyr! Vi ser med glädje och entusiasm fram emot en mer normal vardag och en tid då den uppdämda upptäckarlusten tar oss ut i världen igen.

Varma sommarhälsningar

Marie, Carina, Lillemor, Johanna, Mia, Emma, Johan, Niklas, Sara, Heidi, Jenny, Henrik

PolarQuest har ställt in alla resor till och med 1 oktober.

Till alla kunder som önskat återbetalning: PolarQuest har nu genomfört alla önskade återbetalningar.

Vänligen notera:  Nätbetalningsföretaget Nets har just nu hög belastning och det kan därför dröja tills ni har pengarna på kontot. Har ni betalat med kreditkort, syns inte alltid den återbetalda summan på kontoutdraget utan är istället justerat på ert kreditbelopp.