Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Uppdatering om coronavirus

Senast uppdaterad: 3 april

Bästa PolarQuest-kund,

Vi hoppas att ni och era nära och kära mår fortsatt bra i dessa omvälvande tider.

Det är minst sagt en speciell tid som råder och en helt ny situation att förhålla sig till för såväl PolarQuest som för alla våra samarbetspartners. Tillsammans har vi dock fullt fokus på att arbeta utifrån dessa nya förhållanden och hjälpa våra kunder på bästa möjliga sätt.

UD avråder nu från resor fram till och med 15 juni 2020. Beskedet kom på fredagseftermiddagen den 3 april. För PolarQuest innebär detta att vi blir nödda att ställa in flera av våra expeditionskryssningar på Svalbard.

Det gör verkligen ont i våra polarhjärtan att behöva ställa in äventyr som många har sparat till och väntat på under en lång tid.

Vi kommer att kontakta berörda resenärer avgång för avgång med start på måndag den 6 april, då vi bland annat kommer att erbjuda riskfria ombokningar med öppet köp och bra rabatter för dem som fortsatt har siktet inställt på att resa, men lite längre fram i tiden.

Vi ber återigen om ert tålamod, vi kommer att höra av oss!

Situationen i resebranschen, likt i många branscher, är svår, men mitt i alla utmaningar känner vi på PolarQuest att det också är viktigt att förmedla att vi optimistiskt blickar framåt. Vi har i mer än 20 år tagit resenärer till polarområdena och vi har inga andra planer än att fortsätta göra så. Vi arbetar just nu på lanseringen av en ny spännande produkt, där vi kommer att utforska den grönländska vildmarken med M/S Balto, vårt nya 12-passagerarfartyg, från och med juni 2021.

Vi tackar återigen för er förståelse i denna tid.

Med vänlig hälsning,

PolarQuest

 

Ingen resenär skall behöva vara orolig för sina inbetalda medel. Den som väljer att få återbetalning skall få det, men vi vill flagga för att detta kan ta längre tid än vanligt då extraordinära omständigheter råder för såväl PolarQuest, som samarbetspartners och underleverantörer. PolarQuest ställer även garantier till Kammarkollegiet, vilket innebär att resenärens inbetalda medel är skyddade vid en eventuell konkurs.