Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Uppdatering om coronavirus

Senast uppdaterad: 23 april 2021

Temporära öppettider

Vårt kontor har tillsvidare öppet måndag – torsdag 10.00 – 15.00. Varmt välkomna att kontakta oss! Enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer arbetar vi hemifrån i största möjliga utsträckning. Detta innebär att det stundtals kan vara svårt att nå oss på telefon. Vi finns tillgängliga på info@polarquest.se och ringer gärna upp om vi skulle ha missat ert samtal.

Boka riskfritt med öppet köp!

Du som köper en resa med M/S Quest, M/S Stockholm, M/S Sjøveien eller M/S Balto 2021 erbjuder vi öppet köp till och med den 20 maj 2021. Det betyder att PolarQuest återbetalar alla dina för resan inbetalda medel om du väljer att boka av innan öppet köp löper ut. 

Vänligen observera: Om ert slutbetalningsdatum ligger tidigare än 20 maj, sker betalningen fortsatt enligt bokningsvillkoren, men alla inbetalda medel är fullt återbetalningsbara fram till och med 20 maj 2021 om ni skulle välja att avboka innan dess. 

För resorna Expedition Antarktis 2021 samt Späckhuggare och Norrsken 2021 erbjuder vi öppet köp fram till 1 juli 2021

För samtliga Svalbards- och Grönlandsresor 2022 erbjuder vi öppet köp till 1 september 2021

Du som tidigare har haft öppet köp till och med 1 maj 2021, har fått detta automatiskt förlängt. 

Säkerhet

PolarQuest arbetar kontinuerligt på att implementera rutiner och restriktioner för att kunna genomföra våra resor på ett säkert sätt. Detta arbete gör vi i samråd med hela expeditionskryssningsbranschen, inklusive AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators).

Om det finns reserestriktioner

Alla resenärer har rätt att boka om sin resa kostnadsfritt, alternativt boka av och erhålla full återbetalning om: 

  • Det finns en UD-avrådan eller andra restriktioner som inte tillåter er att resa till landet i fråga. Detta inkluderar om inresa tillåts men ni måste sitta i karantän flera dagar på destinationen i fråga.
  • Om PolarQuest ställer in resan, oavsett anledning.

Vänligen notera: Reseavrådan/restriktioner kan hävas/omvärderas innan det datum som först annonserats. Därav kan kostnadsfri avbokning endast ske tidigast 30 dagar innan avresa under förutsättning att avrådan fortfarande föreligger.  

Kommer det finnas krav på vaccin eller testning?

Det finns ännu inga beslut gällande testnings- eller vaccinationskrav för något av våra resmål. Vi inväntar direktiv från de lokala myndigheterna och återkommer med information till alla berörda resenärer löpande.

Vi blickar framåt!

Trots dessa tuffa tider ser vi fortsatt ljust på framtiden. Vi fortsätter att arbeta hårt för att bibehålla bästa service till våra kunder och säkerställa kvaliteten på våra expeditioner. Det finns ett ljus i denna långa tunnel och vi vet att så snart krisen lättar, kommer många att vilja resa igen och utforska de avlägsna och magiska polarområdena. Vi är fast beslutna om att vi, med all den uppmuntran vi får från er resenärer, kommer att ta oss ut på andra sidan tunneln starkare än vi var innan.

Vi ser med glädje och entusiasm fram emot att ta oss ut i världen igen.

Varma hälsningar,

Marie, Carina, Lillemor, Johanna, Mia, Emma, Johan, Niklas, Sara, Heidi, Jenny, Henrik och Camilla

 

 

Till kunder som betalat med kort och väntar på återbetalning: Nätbetalningsföretaget Nets har hög belastning och det kan dröja tills ni har pengarna på kontot. Har ni betalat med kreditkort, syns inte alltid den återbetalda summan på kontoutdraget utan är istället justerat på ert kreditbelopp.