031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Polarföredrag i Malmö, Göteborg, Stockholm & Linköping

Låt dig inspireras!

Vill du veta mer om Svalbard och Antarktis? Missa inte våra spännande föredragskvällar, då vår expeditionsledare Adam Rheborg berättar om hur det är att resa till dessa avlägsna platser.

Datum & Platser

14 mars 2018 MALMÖ
Malmö Börshus, Skeppsbron 2

19 mars 2018 GÖTEBORG
Folkets hus, Olof Palmes plats 3

21 mars 2018 STOCKHOLM
Skandiabiografen, Drottninggatan 82

22 mars 2018 LINKÖPING
Konsert & Kongress, Konsistoriegatan 7

Tider

Välkommen från 17:30 
Föredraget börjar kl.18:00, men vi från kontoret kommer att vara på plats från kl.17:30. Ta tillfället i akt och ställ alla frågor om ditt livs resa! Självklart finns det även tid för frågor och funderingar efter föredraget. 

Föredrag: 18:00 – 19:30 (kort paus i mitten)

Anmäl dig via den här länken

Läs mer om föredraget nedan!

OM FÖREDRAGET: Svalbard och Antarktis genom en polarguides ögon

Sedan 1999 har vi tagit äventyrslystna resenärer till den arktiska ögruppen Svalbard. Från maj till september färdas våra tre små expeditionsfartyg genom denna spektakulära vildmark som karaktäriseras av glaciärer, fjordar och mäktiga bergskedjor. Här sjuder fågelbergen av liv, valrossar vilar sig på isflak och valar söker efter föda, medan Arktis konung, isbjörnen, vandrar över isarna. Efter 20 säsonger på Svalbard är vår expeditionsledare Adam Rheborg en av våra mest erfarna polarguider. Hör honom berätta om vad du skulle kunna få uppleva på Svalbard!

Under vinterhalvåret beger vi oss istället söderut, till världens mest avlägsna kontinent – Antarktis. Här färdas vi genom storslagna landskap, förundras över gigantiska isberg och möter mängder av pingviner. Att drömma om Antarktis är lätt, men att välja resa kan ibland vara svårare. Vad är det exempelvis för skillnad mellan en resa till Sydpolen och Antarktiska halvön? Vad får man uppleva om man bokar en expeditionskryssning som även inkluderar Falklandsöarna och Sydgeorgien? Och vad innebär egentligen Fly & Cruise-konceptet? Detta och mycket mer kommer Adam att reda ut när han tar oss med på en bildodyssé till denna vitklädda värld.


Anmäl dig via den här länken, varmt välkommen!