Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Niklas Nilsson Resekonsult & fotograf

niklas@polarquest.se

Niklas arbetar till stor del med planeringen och genomförandet av våra resor till Svalbard. Som prisbelönt fotograf bidrar han även med bilder och filmmaterial till PolarQuests marknadsföringsmaterial. Han har rest flera gånger till både Antarktis och Svalbard med PolarQuest. Sin lediga tid spenderar Niklas helst ute i skogen eller under vattenytan med kameran i högsta hugg.

En gång i tiden var du kund hos PolarQuest?

– Ja, mitt stora fotointresse gjorde att jag reste med PolarQuest till Antarktis, Sydgeorgien, Falklandsöarna och Svalbard. Resor i små grupper till unika platser passar ju perfekt för den som vill fotografera.

Vad skiljer Svalbard från Antarktis ur fotosynpunkt?

– Landskapet på Svalbard är mer varierat, på Antarktiska halvön är berg, glaciärer och isberg i gengäld större. På Svalbard kanske man får se en isbjörn och några valrossar, på Antarktis möts man av hundratusentals pingviner.

Du har ett VM-silver och två SM-guld i undervattenfotografering. Var fotograferar du helst?

– Norska kusten är mitt favoritområde för fotografering, både fågelklipporna och under ytan.

Vad har du för råd till den som vill ta bra naturbilder?

– Allt kommer inte på silverfat i naturen. En bra bild bygger inte på bra utrustning utan om tålamod och kunskap. Det kan man lära sig på hemmaplan. Det finns ett fantastiskt djurliv i buskar och träd alldeles runt hörnet, det gäller bara att öppna ögonen och ha tålamod. Gå upp vid fyra på morgonen och titta närmare på det lilla. Det gör jag.