Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Marie Lannborn Barker VD

marie@polarquest.se

Marie började som praktikant på PolarQuest 2007. Nu är hon VD och är sedan flera år aktiv som styrelseledamot i AECO, en internationell organisation som vill främja ett säkert och hållbart resande i Arktis. Hon kan inte tänka sig en bättre sysselsättning än att inspirera och se till att andra också får uppleva de oslagbara destinationer som PolarQuest erbjuder.

Hur skulle du beskriva PolarQuest?

– Vi är polarspecialister både i fält och på kontoret. Vi har de mest inbitna polarguiderna, vi har små fartyg och erbjuder femstjärniga naturupplevelser. Vi har en otrolig kundlojalitet. Tidigare i år åt jag lunch med några som rest med oss 19 respektive 23 gånger.

Hur ser dina arbetsdagar ut som VD?

– Ledarskap är som att dreja. Man ska vara med och stötta lite här och lite där. Jag pratar med kunder och leverantörer, jobbar med strategiska frågor och utvecklar organisationen. Vi har otroligt lojala guider och ett enormt kompetent team på kontoret. Det mesta som rör PolarQuests framgångar är tack vare dem och inte mig.

Berätta om PolarQuests hållbarhetsarbete!

– Vi klimatkompenserar alla resor och hela vår organisation till hundra procent, vilket är ganska så unikt i branschen. Vårt mål är dessutom att överkompensera varje år för att sakta betala tillbaka till naturen för utsläpp vi gjort tillbaka i tiden. Nu hoppas vi att fler i branschen hakar på!

Du har ett genuint intresse för djur och natur?

– Jag är uppvuxen i en musikintresserad familj på en ekologisk gård nära naturen. PolarQuests destinationer väcker mycket känslor. Att sitta på en av Nya Zeelands subantarktiska öar och ha några gulögda pingviner några meter bort är svårslaget.