Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Lillemor Främberg Reseproducent & resekonsult

lillemor@polarquest.se

Lillemor har stenkoll på PolarQuests komplicerade nät av logistik gällande det mesta från avgångar, ankomster, anslutningar och tidszoner till guider och övernattningar. Lillemor har varit på Svalbard, Antarktis och Galapagos samt i Mongoliet och Amazonas med PolarQuest. Under sin uppväxt bodde Lillemor tidvis i Burundi och Tanzania, och den afrikanska kontinenten har fortfarande en speciell plats i hennes hjärta.

Du har jobbat på PolarQuest sedan 2006. Det måste betyda något speciellt?

– Som arrangör skapar vi innehållsrika resor från grunden och är med hela vägen från start till mål. Dessutom har vi ju bara extremt spännande resmål. Varje kund får ta tid och våra resenärer blir mer som personliga vänner.

Hur hanterar ni alla tusentals små detaljer? 

– Vi jobbar tätt tillsammans här på kontoret, det är väldigt familjärt. Alla svarar i telefon, alla har kontakt med kunder och alla har varit på Svalbard och flera andra resmål. Vi vet vad vi talar om helt enkelt. Jag är säker på att det är en framgångsfaktor.

Den afrikanska kontinenten har en speciell plats i ditt hjärta?

– Jag växte delvis upp i Burundi och Tanzania, min pappa var rektor i svenska skolan. En konstig uppväxt, men nyttig. Vi hade ingen ström på skolan i Tanzania till exempel. Det roligaste man kunde göra där på helgerna var att åka ner till byn och köpa en grillad höna.

Du lär ha sagt att Svalbard är som Mongoliet?

– Det är såklart vitt skilda landskap men båda är storslagna och det finns ingen mobiltäckning. Man får ro i själen på båda ställena. Storstäder har aldrig lockat mig.