Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Carina Svensson Reseproducent & resekonsult

carina@polarquest.se

Carina planerar och samordnar våra resor som till Antarktis, Sydgeorgien & Falklandsöarna samt våra ReQuest-resor till Galapagos, Nya Zeeland, Indien och Sydafrika då hon har varit på de flesta av dessa platser. Utanför kontorets väggar har ni nog störst chans att träffa på Carina i en kajak eller på en bergstopp någonstans i världen. Att få vistas i naturen är en stor drivkraft för henne. Hon är också personen som myntat begreppet "Plogga"!

Du jobbar med Antarktis och så kallade ReQuest-resor. Vad betyder det?

– Våra ReQuest-resor är till resmål som kunder som rest med oss tidigare har efterfrågat. De är supernöjda med allting och vill ha PolarQuest-konceptet på andra resmål än polartrakterna.

Hur hittar man de allra bästa lokala guiderna och uppläggen på ställen som Galapagos och Amazonas?

– Vi lägger otroligt mycket energi på just det och vill gärna själva vara på plats för att säkerställa kvalitén. Det är mycket jobb för så små grupper men så blir det bra också. Vi har väldigt många resenärer som har rest med oss tio gånger eller mer, men vi har mycket att leva upp till. 

Reser du själv mycket?

– Ja, jag reser mycket både privat och i mitt yrke så har varit på de flesta av PolarQuests resmål och även en del udda ställen som Franz Josefs Land, Kirgizistan och har en förkärlek till bergen och då gärna toppbestigningar.

Du är en av dem som hittat på begreppet ”plogga”, det vill säga att jogga och plocka skräp?

– Själva företeelsen är inte min idé men ordet plogga, som utnämndes till ett av 2017 års nyord, har jag hittat på. Det hela har fått väldigt stor internationell uppmärksamhet. Men man måste ju inte jogga för att plocka skräp, det går att promenera också. Ploggå!