Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Carina Svensson Reseproducent & resekonsult

carina@polarquest.se

Carina planerar och samordnar våra resor som till Antarktis, Sydgeorgien & Falklandsöarna samt våra ReQuest-resor till Galapagos, Nya Zeeland, Indien och Sydafrika då hon har varit på de flesta av dessa platser. Utanför kontorets väggar har ni nog störst chans att träffa på Carina i en kajak eller på en bergstopp någonstans i världen. Att få vistas i naturen är en stor drivkraft för henne. Hon är också personen som myntat begreppet "Plogga"!

Du jobbar med Antarktis och så kallade ReQuest-resor. Vad betyder det?

– Våra ReQuest-resor är till resmål för kunder som rest med oss tidigare har efterfrågat. De som rest med oss till polartrakterna är supernöjda och vill ha PolarQuest-konceptet även på andra resmål. Vår första ReQuest-resa gick till Sydafrika, därefter har vi haft många resor till olika platser i världen. Antarktis är en plats som ligger mig mycket varmt om hjärtat och som jag haft turen att besöka några gånger.

Hur hittar man de allra bästa lokala guiderna och uppläggen på ställen som Galapagos och Amazonas?

– Vi lägger otroligt mycket energi på just det och oftast är vi på plats själva för att säkerställa kvalitén. Det är mycket jobb för så små grupper men så blir det bra också. Vi har väldigt många resenärer som har rest med oss tio gånger eller mer och vi har såklart mycket att leva upp till. Känslan man får när en resenär kommer tillbaka från en resa och berättar att de just haft sin ”livs resa” är helt enkelt oslagbar.

Reser du själv mycket?

– Jag har varit i resebranschen sen början på 90-talet och har haft turen och möjlighet att resa mycket både privat och i mitt yrke. Jag startade med att jobba på hotell i London, knåpade ihop till jorden-runt flygbiljetter här hemma innan jag hamnade på en affärsresebyrå i Texas under några år. Jag har varit på de flesta av PolarQuests resmål och även på en del udda ställen som Franz Josefs Land, Kirgizistan och har en förkärlek till bergen och då gärna toppbestigningar som Kebnekaise och Kilimanjaro.

Du är en av dem som hittat på begreppet ”plogga”, det vill säga att jogga och plocka skräp?

– Själva företeelsen är inte min idé men ordet Plogga, som utnämndes till ett av 2017 års nyord, har jag hittat på. Det hela har fått väldigt stor internationell uppmärksamhet. Men man måste ju inte jogga för att plocka skräp, det går att promenera också. Ploggå!