Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Ursula Tscherter Guide

Ursula växte upp långt från kusten, i inlandet i Schweiz. När hennes barndomsdröm om att se en val gick i uppfyllelse tog hennes liv en vändning. Under de följande 20 åren studerade hon valar med extra fokus på de fascinerande men relativt okända vikvalarna i östra Kanada.

Som lärare för konst och hantverk tog hon sedan även en examen i vuxenutbildning och en magisterexamen i marin däggdjursvetenskap vid University of St Andrews i Skottland. Hon älskar att guida i polarområdena då hon kan kombinera sina passioner för friluftsliv, observation av vilda djur samt föreläsa om marina däggdjur, djurs beteenden, jaktstrategier och andra principer i naturen för att öka miljömedvetenheten.

På hemmaplan är Ursula en entusiastisk ambassadör för natur, djur och naturvård och älskar att dela med sig av sin kunskap och fascination till barn och allmänheten. För att väcka intresse bortanför Arktis och Antarktis så skapar hon djurmodeller i naturlig storlek.

Följ med Ursula ut på däck när du spanar efter vilda djur och ställ alla frågor du kan komma på. Det är detta hon trivs bäst med.