Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Thérèse Horntrich Guide och expeditionsledare

Thérèse är schweiziska och har sedan tidig ålder varit intresserad av naturen. Hon är utbildad till arktisk naturguide och har även en examen i medie- och kommunikationsvetenskap. År 2012 bosatte sig Thérèse på Svalbard och sedan dess jobbar hon året runt som guide, föreläsare och expeditionsledare.

Thérèse är schweiziska och växte upp nära Alperna där hon tillbringade mycket tid och hennes intresse för naturen växte sig stort. Hon har en magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, men efter att hon för första gången besökte Svalbard 2010 tog hennes liv en helt ny riktning. Redan sommaren därpå kom hon tillbaka för att arbeta som vandringsguide, vilket bland annat innebar att hon spenderade tre månader i tält.

År 2012 bosatte sig Thérèse på Svalbard och utbildade sig till arktisk naturguide. Sedan dess jobbar hon året runt som expeditionsledare, föreläsare, kajakguide och Zodiacförare på expeditionsfartyg i Arktis och Antarktis.

Under sina år som guide har Thérèse, som nu bor i Schweiz igen, lärt sig svenska och pratar språket flytande, utöver engelska och tyska. Hon har alltid ett leende på läpparna och älskar att dela med sig av sina kunskaper och sin passion för polarområdena med sina gäster.