Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Sylvia Gross Guide

Sylvia är född och uppvuxen i Bonn i Tyskland och reste till Arktis för första gången 2012. Efter att ha avslutat sina studier lämnade hon Tyskland för gott för att bo och arbeta i Arktis året runt. Hon har bland annat tillbringat två säsonger som hundspannsguide i Finland, bott med inuiterna i det avlägsna östra Grönland och guidat på Svalbard och Antarktis.

Under 2019 korsade hon Atlanten på en tremastad skonare och seglade genom den nästan stängda packisen i Norra Ishavet. Mellan 2018 och 2019 tillbringade hon vintern i ett tält i Högarktis på 78°N och 2019 avslutade hon sin ettåriga ANG-kurs (Arctic Nature Guide) på Svalbard för att bli en professionell polarguide.

Sedan dess har hon bott på Svalbard och guidat gäster på snöskotrar och skidor över glaciärer och genom bergskedjor på våren. På somrarna arbetar hon på olika fartyg och kajaker i Arktis  och när det är vinter och mörkt på Svalbard drar hon söderut till Antarktis. När hon inte arbetar som guide åker hon gärna på längre privata resor, till exempel en tre månaders vandring på Island eller 600 km på skidor och kites över Svalbard.

Det hon älskar med guidning i polarvärlden är att få visa sin värld för andra och att se leendet i människors ansikten när de skådar val eller ser en glaciär kalva för första gången.