Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Rustyn Mesdag Guide

Rustyn föddes i Seattle, Washington och växte upp i bergen i nordvästra Stillahavsområdet, inklusive Alaska och Oregon. I unga år upptäckte han sin kärlek till snö och is, vilket ledde till klättring och sedan resor utomlands. Efter två års arbete som professionell alpin guide i USA flyttade han till Patagonien där han startade en guidetjänst utanför Torres del Paine National Park - Chile.

I 25 år har han lett klättrare, resenärer och vandrare genom några av de mest extrema terrängerna i hela världen. Förutom guidetjänsten driver han en uthyrningscentral för utrustning och en lodge för resenärer. Dessutom håller han dagliga föreläsningar för ivriga patagoniska backpackers som letar efter tips och råd om vandring i naturen. Han har extraknäckt som reseskribent, med fokus på södra Chile, och under många år gav han ut en engelskspråkig resetidning i Patagonien, vilket ledde till hans första resa till Antarktis - där han skrev om sina upplevelser där.

Rustyn är alltid på jakt efter nästa äventyr och arbetar nu runt om i världen, bland annat i Antarktis, Svalbard, Grönland, Island och Amazonas, där han hjälper andra att utforska dessa otroliga områden. När Rustyn inte reser eller arbetar med friluftsliv är hans andra passioner långväga vandringar, vetenskapen om friluftsutrustning, gamla motorcyklar och hans två vuxna söner. Rustyn talar flytande engelska, holländska och spanska och sitter mer än gärna ner och diskuterar världsresor, alpin klättring och hur man hanterar utrustning för kalla väderförhållanden.