Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Patrik Jonasson Guide

Mångsysslare med många intressen, men som hyser störst kärlek till fåglar, djur och natur. Arbetar som brandman/räddningslärare på Räddningstjänsten Storgöteborg. Han har även en yrkeslärarexamen från Göteborgs universitet med inriktning mot vård, omsorg och socialt arbete.

Men det är kärleken till fauna och flora som har varit den stora passionen för Patrik under hela hans liv. Sedan ung ålder har hans far, som varit ornitolog i över 60 år, varit hans mentor och tagit honom till flera spännande platser på jorden: Filippinerna, Sydafrika, Island, Indien för att nämna några. Norge har också varit ett frekvent resmål för Patrik de senaste åren, speciellt för att uppleva alla späckhuggare och knölvalar när de följer den stora flyttningen med sill in i de norska fjordarna.

Under flera år har Patrik även arbetat ideellt som stationschef på fågelobservatoriumet på Nidingen, en liten ö utanför den svenska västkusten. Fåglar är hans största intresse och mycket av hans kunskap kommer härifrån. Patrik gillar att studera fåglar genom sin kameralins och är en engagerad naturfotograf.

När Patrik inte jobbar, tittar på fåglar eller fotograferar är han också en familjefar. Han bor i Göteborg med sin fru Rosmarie och tonårsbarnen Ella och Theo.

Patrik ser fram emot att träffa nya människor på Polarquests båtar och att få dela djur- och fågelupplevelser. "Delad glädje är dubbel glädje" är ett av  Patriks motton i livet.